چند ایرانی پزشک خانواده دارند؟
مدیرکل مدیریت خدمات سلامت عمومی سازمان بیمه سلامت ایران گفت: برنامه پزشک خانواده روستایی بعد از ۱۳ سال، ۲۸میلیون و۷۰۰ هزار نفر را تحت پوشش دارد.
خبرگزاری مهر: محمدرضا میرزایی با اشاره به اینکه آموزش، سلامت و امنیت سه نیاز پایهای هر جامعه محسوب میشود و دولتها باید این نیازها را رایگان در اختیار مردم قرار دهند، افزود: سازمان جهانی بهداشت در همین راستا دولتها را مکلف کرده است که خدمات بهداشتی و درمانی سطح اول را بصورت رایگان در اختیار مردم قرار دهند.
وی با بیان اینکه نظام سلامت درهرکشوری تابع سیاستهای کلان سازمان بهداشت جهانی است تصریح کرد:نظام سلامت در ایران چند هدف اصلی دارد که مهمترین آن ارائه خدمات بهداشتی و بهینه به آحاد جامعه است که باید عدالت در سلامت و افزایش دسترسیها را در دورترین نقاط فراهم کند تا رضایت مردم جلب و شاخصهای بهداشتی و درمانی ارتقا یابد. سازمان بیمه سلامت ایران میخواهد خدمات مناسب بهداشتی و درمانی را به بیمه شدگان تحت پوشش خود ارائه دهد.
وی با اشاره به اجرای برنامه پزشک که از سال ۸۴ درراستای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به روستاییان درحال اجرا است افزود: اجرای طرح پزشک خانواده روستایی برنامه مشترک بین وزارت بهداشت و سازمان بیمه سلامت ایران است. بطوری که در روستاها به تعداد لازم پزشک، ماما و کادر سلامت درچهار هزارمرکز مجری این طرح مستقر شده اند تا دسترسیهای بهداشتی و درمانی برای ساکنان روستایی، عشایری و همچنین شهرهای زیر ۲۰هزار نفرجمعیت فراهم شود.
مدیرکل مدیریت خدمات سلامت عمومی سازمان بیمه سلامت ایران گفت: هدف اصلی سازمان بیمه سلامت ارائه خدمات مطلوب و مناسب به حدود ۳۶میلیون بیمه شده تحت پوشش است تا دسترسیها برای بیمه شدگان تسهیل یابد.
میرزایی بابیان اینکه یکی ازاهداف سازمان بیمه سلامت حفاظت مالی مردم است، گفت: این سازمان در برنامه پزشک خانواده روستایی خدمات درمانی سطح اول را با دریافت ۵ هزار ریال فرانشیز و خدمات بهداشتی را رایگان در راستای حفاظت مالی و کاهش پرداخت از جیب مردم ارائه میکند. همچنین روستائیان در قالب نظام ارجاع و با پرداخت فرانشیز بسیار ناچیز، خدمات تخصصی و فوق تخصصی سرپایی و بستری با مراجعه به بیمارستانها و واحدهای درمانی طرف قرارداد دریافت میکنند.
مدیرکل مدیریت خدمات سلامت عمومی سازمان بیمه سلامت ایران افزود: یکی از اهداف کلان سازمان بیمه سلامت ایران، ارائه خدمات سلامت مناسب و کیفی به حدود ۳۶ میلیون نفر جمعیت تحت پوشش خود است. همچنین سازمان به دنبال صیانت و پایداری از حقوق بیمهشدگان، حفاظت مالی از آنها و کاهش پرداخت از جیب مردم و جلب رضایت جمعیت روستایی، عشایری و شهری است. این مهم با مشارکت وزارت بهداشت و هدایت وزیر بهداشت و همکاری و هماهنگی معاونین بهداشت و درمان در حال اجرا است.
وی تصریح کرد: سازمان بیمه سلامت دراواخرسال ۸۴ اجرای طرح پزشک خانواده روستایی را با اعتبار ۳۰۰میلیارد تومان شروع کرد که روز به روز در حال گسترش است. برنامه پزشک خانواده برای سه گروه جمعیت کل روستایی، جمعیت عشایری و جمعیت شهرهای کوچک زیر ۲۰هزار نفر اجرا میشود که هم اکنون این گروههای جمعیتی بالای ۲۸ میلیون نفر را شامل میشوند.
میرزایی افزود: برنامه پزشک خانواده روستایی امروز بعد از ۱۳ سال ۲۸میلیون و ۷۰۰ هزار نفررا تحت پوشش دارد و خدمات بهداشتی و درمانی کیفی را به روستاییان و عشایر ارائه میکند. طی این مدت شاخصهای سلامت ارتقا و در جمعیت روستایی، مرگ و میرمادران باردار و مرگ کودکان زیر یک سال و زیر ۵ سال کاهش یافته است.
وی تاکید کرد: ارائه بسته خدمات روستایی هرسال در حال افزایش است و وزارت بهداشت و سازمانهای بیمه گر به دنبال تشکیل پرونده سلامت الکترونیک، اجرای برنامه نظام ارجاع الکترونیک و ارائه خدمات کیفی و مناسب در سه سطح خدمات اول، دوم و سوم است که این مهم نیاز به مشارکت و همراهی مردم است.
دیدگاه تان را بنویسید