چند درصد ایرانیان کارت اهدای عضو دارند؟

کد خبر: 816617

مسوول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه شایع‌ترین علت مرگ مغزی در کشور تصادفات است، گفت: سالانه حدود ۴ هزار مورد مرگ مغزی در کشور رخ می‌دهد که قابلیت اهدای عضو دارند، ولی تنها یک‌هزار مورد از آنها یعنی حدود ۲۵ درصد اهدای عضو می کنند. یعنی حدود ۷۵ درصد اعضای با قابلیت اهدای عضو سالانه بدون استفاده به زیر خاک می‌رود.

چند درصد ایرانیان کارت اهدای عضو دارند؟

خبرگزاری ایسنا: مسوول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه شایع‌ترین علت مرگ مغزی در کشور تصادفات است، گفت: سالانه حدود ۴ هزار مورد مرگ مغزی در کشور رخ می‌دهد که قابلیت اهدای عضو دارند، ولی تنها یک‌هزار مورد از آنها یعنی حدود ۲۵ درصد اهدای عضو می کنند. یعنی حدود ۷۵ درصد اعضای با قابلیت اهدای عضو سالانه بدون استفاده به زیر خاک می‌رود.

دکتر فرحناز صادق بیگی در نشستی خبری به مناسبت ۳۱ اردیبهشت ماه - روز ملی اهدای عضو - اهدای زندگی، در بیمارستان مسیح دانشوری، با اشاره به حمایت‌های دکتر ولایتی در راستای موفقیت این بخش، عنوان کرد: بیش از ۱۵۰ نفر در تیم واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه فعالیت می‌کنند. ولی با این حال حلقه اصلی موفقیت این خدمات، خانواده‌های اهدا کننده هستند؛ چراکه بدون همکاری و رضایت آنها هیچ کاری انجام نمی‌شود.

وی با اشاره به فرایند اخذ اجازه و رضایت از خانواده‌های اهداکننده، اظهار کرد: موفقیت این بیمارستان در پروسه اخذ رضایت بین ۸۵ تا ۹۰ درصد است. همچنین به صورت میانگین پروسه اخذ رضایت حدود ۶ ساعت زمان می‌برد؛ یعنی گاهی اوقات یک ساعت و گاهی یک هفته طول می‌کشد تا خانواده‌ها رضایت خود را برای اهدای عضو اعلام کنند.

مسوول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به روند اهدای عضو در کشور، عنوان کرد: در کل کشور تا کنون حدود ۱۰ درصد جمعیت کشور کارت اهدای عضو دریافت کرده‌اند که هدف افزایش این آمار به حداقل ۴۰ درصد است.

صادق بیگی بر ضرورت و اهمیت فرهنگ سازی در زمینه اهدای عضو تاکید کرد و گفت: این مساله باید از طریق رسانه ها و سایر ارگان های زیربط فرهنگ سازی شود.

مسئول پیوند ریه بیمارستان مسیح دانشوری : پیوند در حوزه پزشکی امری استراتژیک است

دکتر عزیزالله عباسی - فوق تخصص جراحی ریه و مسئول پیوند ریه بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به ۳۱ اردیبهشت ماه روز ملی اهدای عضو اهدای زندگی که به پیشنهاد بیمارستان و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی ثبت شده است، عنوان کرد: از نظر پزشکی مرگ مغزی با مرگ تفاوتی ندارد و حتی یک مورد هم نداریم که فرد تایید شده از نظر مرگ مغزی دوباره زنده شده باشد. بنابراین فتوای امام(ره) در رابطه با مجاز بودن اهدای عضو در مرگ مغزیها بسیار راهگشا بوده و مسیر پیوند اعضا در ایران را باز کرد؛ چراکه در گذشته تنها پیوند کلیه از زنده به زنده داشتیم، ولی با این فتوا و با تشکیل سازمان‌های فراهم آوری اعضا، امر پیوند در کشور پیشرفت زیادی داشته است.

وی با اشاره به هزینه بالای پیوند در کشور و دنیا، عنوان کرد: هزینه تمام شده پیوند برای دولت بسیار گران است و متاسفانه در این رابطه مقاومت‌هایی وجود دارد که این مساله را گاها با محدودیت‌هایی مواجه میکند.

عباسی با مقایسه هزینه پیوند در دنیا و ایران، اظهار کرد: هزینه پیوند ریه در اروپا بیش از ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار یورو و در امریکا حدود ۷۰۰ هزار دلار است در حالیکه در ایران به نرخ دولتی این رقم حدود ۲۰۰ میلیون تومان تمام می‌شود.

وی با بیان اینکه پیوند در حوزه پزشکی امری استراتژیک است، اهمیت آن را مشابه صنایع هواپیما سازی و فضایی در کشور دانست و گفت: در صورت پیشرفت امر پیوند در هر رشته، سایر بخش‌های آن رشته نیز در حوزه آموزشی و درمانی ارتقا مییابد. بنابراین پیوند امری است استراتژیک که به دلیل وجود برخی مقاومت‌ها در حوزه هزینه در این بخش کمی ضعف داریم که نیازمند توجه جدی‌تر مسوولین است.

وی ادامه داد: با وجود برخی فشارها و محدودیت‌ها پیشرفت‌های خوبی در حوزه پیوند داشتیم و انجام ۲۰۰ پیوند ریه در این مرکز آمار بسیار خوبی است. همچنین در بخش تربیت نیروی متخصص پیوند نیز وضعیت مطلوبی داریم.

عباسی در رابطه با برخی مشکلات اهدای عضو در کشور، عنوان کرد: متاسفانه به صورت سنتی این عادت در بخش مراقبت ویژه بیمارستان‌ها وجود دارد که مراقبت چندانی از افراد مرگ مغزی شده صورت نمی گیرد. این در حالیست که برای استفاده از اعضای پیوندی این افراد باید مراقبت بیشتری در نظر گرفته شود و باید به این نکته توجه جدی صورت بگیرد. چراکه گاها همه شرایط از جمله رضایت از خانواده فرد مغزی و سایر مسایل مهیا بوده ولی به دلیل اینگونه بی توجهی ها در بخش مراقبت ویژه، عضو مربوطه بلااستفاده می ماند.

همچنین دکتر بابک شریف کاشانی - متخصص قلب و مسئول پیوند قلب بیمارستان مسیح دانشوری در این نشست با بیان اینکه بیماری های قلبی و عروقی یکی از شایع‌ترین علل مرگ و میر در کشور است، گفت: همین مساله اهمیت و جایگاه پیوند قلب را مشخص می کند، چراکه پیوند آخرین روش درمانی برای بیماری‌های نارسایی قلب است.

وی با بیان اینکه در حال حاظر از نظر تکنیک، روش کار و پیگیری امور در جایگاه خوبی قرار داریم، عنوان کرد: در رابطه با پیوند قلب هماهنگی و همکاری خوبی بین مراکز مرتبط وجود دارد و نتایج و پیشرفت مطلوبی نیز داشته ایم. به عنوان نمونه اولین پیوند همزمان قلب و ریه در ایران در بیمارستان مسیح دانشوری انجام شد.

در این رابطه دکتر ولایتی رییس بیمارستان مسیح دانشوری به انجام یک عمل موفق همزمان پیوند قلب و دو کلیه در یکی از بیماران اشاره کرد و گفت: این بیمار که دختر خانمی بودند پس از انجام پیوند هم اکنون ازدواج کرده و همین اواخر صاحب فرزندی شده‌اند که این یکی از موفقترین عمل‌های پیوند در کشور بوده است.

دکتر شریف کاشانی در این باره اضافه کرد: البته این مورد با همکاری و پیگیری جدی تیم پزشکی انجام شده و باید عنوان شود که بارداری در پیوند قلبیها کار بسیار سختی ست و ریسک بالایی دارد.

در پایان این نشست خبری اقدامات مربوط به اهدای سه عضو از اعضای یک جانباز مرگ‌مغزی با حضور خانواده وی انجام شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت