خبری خوش برای بیماران مبتلا به هموفیلی و تالاسمی

کد خبر: 812434

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه از طریق ژن‌تراپی در سال‌های آینده ۳۰۰ میلیون نفر که دچار بیماری‌های ژنتیکی مختلفی هستند درمان می‌شوند، گفت: تلاش‌هایی در ایران جهت دستیابی به این موضوع در حال انجام است که امیدی برای افراد دچار ناتوانی ژنتیکی به شمار می‌رود.

خبری خوش برای بیماران مبتلا به هموفیلی و تالاسمی

خبرگزاری فارس: معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه از طریق ژن‌تراپی در سال‌های آینده ۳۰۰ میلیون نفر که دچار بیماری‌های ژنتیکی مختلفی هستند درمان می‌شوند، گفت: تلاش‌هایی در ایران جهت دستیابی به این موضوع در حال انجام است که امیدی برای افراد دچار ناتوانی ژنتیکی به شمار می‌رود.

رضا ملک‌زاده در حاشیه سومین کنگره بین‌المللی و پانزدهمین کنگره بین‌آلمللی ژنتیک ایران در جمع خبرنگاران در ارتباط با پیشرفت ایران در حوزه ژنتیک اظهار داشت: خوشبختانه با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته‌ای که طی ۱۵ سال گذشته تحقیقات آن در دنیا آغاز شده است برخی از بیماری‌های ژنتیکی را می‌توانیم درمان کنیم یا به اصطلاح ژن‌تراپی برای آن انجام گیرد.

وی افزود: برای نخستین بار گزارش شد که بیماران گرفتار هموفیلی و تالاسمی با یک عمل ساده که حتی جراحی نیست، ژن آن‌ها قابل اصلاح بوده که این ژن از طریق ویروس وارد بدن و نقص را اصلاح می‌کند.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: این مسئله تحول عظیمی بوده که طی سال‌های آینده ۳۰۰ میلیون نفر را در جهان که دچار ناتوانی‌های مختلفی همچون مشکلات عضلانی، بینایی، مغزی و جسمی هستند را حل می‌کند.

ملک‌زاده عنوان کرد: پژوهش‌های لازم در این زمینه انجام شده و پیش‌بینی می‌شود درمان این افراد انجام خواهد شد که در واقع این روش ژن‌تراپی امیدی برای افرادی که ناتوانی ژنتیکی دارند، است و در ایران تلاش‌ها در این زمینه آغاز شده که البته سرمایه‌گذاری و تربیت نیروی انسانی مرتبط در این راستا امری ضروری است.

وی با اشاره به اینکه دارودرمانی برای بیماران ژنتیکی تاثیر چندانی ندارد، گفت: درمان‌های کنونی برای این افراد هزینه‌بر و سخت بوده و گاهی نتیجه مؤثری ندارد، ولی ژن‌تراپی برای آن‌ها درمانی قطعی به شمار می‌رود.

ملک‌زاده گفت: ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار نفر در ایران دچار بیماری‌های ژنتیکی بوده که ژن تراپی امیدی تازه برای این افراد به شمار می‌رود.

معاون وزیر بهداشت در مورد تولید دارو در ایران گفت: خوشبختانه اکثر دارو‌هایی که در دنیا تولید می‌شوند با فاصله کمی در ایران تولید شده و با قیمت ارزان به مردم ارائه می‌شود.

ملک‌زاده در پاسخ به سؤالی مبنی بر جدایی وزارت علوم و بهداشت و تاثیر آن بر روی تحقیقات علمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر مؤسسه نیماد (مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران) تشکیل شده و ۲۵ درصد بودجه مرکز را وزارت بهداشت به محققان وزارت علوم داده است.

وی گفت: ما محدودیتی در جهت حمایت از محققان اعم از محققان غیرپزشکی نداریم و وزارت بهداشت تلاش خود را جهت پیشرفت علم و دانش به محققان انجام می‌دهد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت