بیماری‌های غیرواگیر، گریبانگیر جوانان/ چند درصد دختران و پسران ایرانی چاق هستند؟

کد خبر: 806973

فضای مجازی پر شده از رژیم‌های رنگارنگ غذایی. از رژیم موز گرفته که محتوای آن بیش از دو موز در روز نیست تا رژیم سیب زمینی که باید هفته‌ها فقط سیب زمینی آبپز خورده شود. زیرا که تعداد زیادی از دختران و پسرانی ایرانی چاق شده اند و می خواهند که به وزن ایده آل برسند.

بیماری‌های غیرواگیر، گریبانگیر جوانان/ چند درصد دختران و پسران ایرانی چاق هستند؟
سرویس اجتماعی فردا: فضای مجازی پر شده از رژیم‌های رنگارنگ غذایی. از رژیم موز گرفته که محتوای آن بیش از دو موز در روز نیست تا رژیم سیب زمینی که باید هفته‌ها فقط سیب زمینی آبپز خورده شود. رژیم فلفل و قهوه و شیر هم که جای خود را دارد.
بسیاری از مردم برای رسیدن به وزن ایده آل دست به هر کاری می‌زنند. گذشته از عمل‌های جراحی، داروها، کرم‌ها و دمنوش‌ها که هرکدام عوارض خود را دارند برخی با این خیال که رژیم روش مناسبی است به دنبال رژیم‌هایی می‌روند که اگرچه بسیار رواج دارند، اما ممکن است زندگی فرد را مختل کنند. رژیم‌هایی جادویی که طی مدت دو هفته ۱۰ کیلو از وزن فرد را کاهش می‌دهند.
متاسفانه باید گفت که در کشورمان چاقی فقط مربوط به افراد مسن نمی شود بلکه جوانان زیادی در ایران درگیر چاقی شده اند که به دنبال آن چندین بیماری به سراغشان آمده است.
دکتر افشین استوار به مناسبت روز «جوان» به جام جم آنلاین گفت: تمام بیماری‌های که در سنین سالمندی اتفاق می‌افتد ریشه در رفتار‌ها و اقداماتی دارد که فرد در جوانی انجام داده لذا بیشتر از آن که نگران خود بیماری در سنین جوانی باشیم نگران شیوه و سبک زندگی در جوانی هستیم که بعد‌ها در سنین بالاتر موجب بیماری می‌شود بنابراین مهم‌ترین موضوعی که در زمان جوانی باید به آن دقت داشت این است، که سبک زندگی باید به گونه‌ای باشد که با سلامت مغایرت نداشته باشد. وی ادامه داد: مهم‌ترین موضوعی که در بحث بیماری‌های غیرواگیر سلامت جوانان را تهدید می‌کند عوامل خطر این دسته از بیماری هاست که اغلب در جوانی رخ می‌دهد برای مثال عدم فعالیت بدنی یا کمبود فعالیت بدنی. متاسفانه با توسعه شهرنشینی کم تحرکی در دنیا شیوع پیدا کرده است حال این مورد به خودی خود عامل بسیاری از بیمار‌ها نظیر بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، انواع سرطان‌ها و بیماری‌های عضلانی هستند که جزء مهم‌ترین بیماری هایی‌ست که با کمبود فعالیت بدنی ارتباط دارند. استوار تغذیه ناسالم را یکی از مهم‌ترین تهدیدکنندگان سلامت جوانان دانست و گفت: مصرف بیش از حد کالری و دریافت بیش از اندازه مواد غذایی مانند کربوهیدرات‌ها و یا کمبود برخی از مواد مورد نیاز بدن از جمله ویتامین دی به شدت سلامت جوانان را تحت شعاع قرار می‌دهد. کمبود فعالیت بدنی در کنار تغذیه ناسالم باعث چاقی می‌شود که این مورد هم به تنهایی بیماری محسوب شده و هم عامل بسیاری از بیماری هاست که در سنین بالا اتفاق می‌افتد مانند سکته‌های قلبی، انواع سرطان ها، بیماری‌های عضلانی و اسکلتیو استخوانی. به گفته رئیس اداره بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، موضوع دیگری که سلامت جوانان کشور را تهدید می‌کند سلامت روان آنهاست. اضطراب و افسردگی از جمله بیماری هایی‌ست که شیوع نسبتا بالایی در میان جوانان ایرانی دارد. وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از دو سوم (بیش از ۷۰ درصد) موارد مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر است. ما باید با استفاده از روش‌هایی که تاثیر بالا و هزینه پایین دارند از بروز مرگ زودرس در جوانی جلوگیری کنیم (مرگ زیر ۷۰ سال را مرگ زودرس می‌گویند). استوار متذکر شد: در سند اهداف توسعه هزاره پیش بینی شده است که تمامی کشور‌ها برنامه‌هایی را در پیش داشته باشند که بتوانند حداقل یک سوم مرگ‌های زودرس را تا سال ۲۰۳۰ کاهش دهند و البته ایران نیز برنامه‌های جدی و همه جانبه‌ای را در نظر دارد که بتواند به این هدف دست یابد. رئیس اداره بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت در خصوص موارد دیگری که سلامت جوانان را تهدید می‌کند، به جام جم آنلاین گفت: رفتار‌های پر خطر مانند مصرف سیگار و الکل در سلامت جوانان بسیار تاثیر گذار است و از عوامل ابتلا به بیمار‌های غیرواگیر و حتی مرگ زودهنگام هستند. به گفته وی، یکی از شایع‌ترین علل مرگ‌های زودهنگام در ایران سوانح و حوادث ترافیکی است. استوار ادامه داد: در کشور حدود دو سوم جمعیت بزرگسال از چاقی و اضافه وزن رنج می‌برند لذا متاسفانه وضعیت ایران از این بابت به هیچ وجه مناسب نیست. ۲۳ تا ۲۴ درصد مردم (یک چهارم جمعیت) چاق هستند و متاسفانه این میزان در زنان بسیار بیشتر از آقایان است به عبارتی دیگر از هر ۳ زن یک نفر و از هر ۵ مرد یک نفر درگیر چاقی است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت