خبرگزاری ایسنا: معاون درمان وزیر بهداشت با اشاره به آغاز طرح سلامت نوروزی از ۲۳ اسفندماه، جزییات این طرح در حوزه درمان و نحوه عملکرد بیمارستانها، داروخانهها، اورژانس، بخشهای پاراکلینیک، تصویربرداری و... را تشریح کرد. دکتر قاسم جانبابایی با اشاره به طرح سلامت نوروزی وزارت بهداشت که از ساعت هشت صبح چهارشنبه ۲۳ اسفند ماه ۹۶ آغاز میشود و تا ۱۵ فروردین ماه سال آینده ادامه دارد، گفت: با توجه به نزدیک شدن تعطیلات نوروزی ۱۳۹۷، آمادگی همهجانبه تمامی واحدهای ارائهدهنده خدمات بهداشتی و درمانی اعم از اورژانسهای پیشبیمارستانی، درمانگاهها، پاراکلینیک، بیمارستانی و... ضروری است و در این راستا طرح سلامت نوروزی با در نظر گرفتن شرایط جغرافیایی، بومی و... هر دانشگاه در دستور کار تمامی مراکز تابعه قرار خواهد گرفت. وی افزود: امیدواریم ارائه خدمات جامع و مطلوب سلامت در اقصی نقاط کشور در این ایام، با رویکرد ارائه خدمات به موقع، با کیفیت و ایمن و با دسترسی بهینه و در نظر گرفتن مدیریت هزینه، نقطه عطفی در توسعه سلامت جامعه و افزایش رضایتمندی شهروندان و مسافران عزیز در سال جدید بوده و با قوت ادامه یابد. بر همین اساس
به همه دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور اعلام شده که جهت اطمینان از آمادگی و فعال بودن مراکز، وجود و حضور نیروهای تخصصی و کادر درمانی، ارائه خدمات تشخیصی آزمایشگاهی، تصویربرداری، دندانپزشکی، دارویی و اطلاعرسانیهای لازم در این زمینه، قبل از آغاز تعطیلات نوروزی در هر استان برنامهریزیهای لازم انجام شود.
فعالیت ۱۰۰ درصدی کمیته مدیریت بحران در بیمارستانها جانبابایی با بیان اینکه هماهنگیهای لازم با تمامی نهادهای مرتبط از جمله سازمان نظام پزشکی، استانداری، نیروی انتظامی و... جهت ارائه بهینه خدمات به مردم در ایام نوروز انجام میشود، افزود: در عین حال دستور داده شده تا جلسات آمادگی برای بحران، فوریت و بلایای محتمل در ایام نوروز با مشارکت همه ذینفعان و مسئولین برگزار شود و تیمهای ارزیابی و واکنش سریع و تیمهای پشتیبان نیز تعیین شده و شرح وظایف برای شرایط اضطراری قبل از آغاز تعطیلات رسمی، مشخص شود. در عین حال کمیته مدیریت بحران در همه بیمارستانها باید به صورت ۱۰۰ درصد فعال باشند.
فعالیت ۲۴ ساعته مراکز مدیریت بحران دانشگاهها معاون درمان وزیر بهداشت با اشاره به انجام بازدیدهای مستمر از بیمارستانها در طول ایام نوروز توسط اعضای ستاد طرح سلامت نوروزی، اظهار کرد: مراکز هدایت عملیات بحران (EOC دانشگاههای علوم پزشکی در نوروز ۹۷ به صورت ۲۴ ساعته فعالند تا امکان هماهنگی درون و برونبخشی در ایام طرح سلامت نوروزی به بهترین وجه ممکن انجام شود. به همین منظور EOC وزارت بهداشت نیز به صورت شبـــانهروزی آماده دریافت اخبار و انجام هماهنگی در همه امور است.
درخواست از نظام پزشکی برای فعالیت ۵۰ درصدی بخش خصوصی در نوروز جانبابایی درباره میزان آمادگی مراکز ارائهدهنده خدمات سلامت در تعطیلات نوروز، گفت: از آنجایی که تعطیل بودن بخشی از خدمات بخش خصوصی اعم از مطبها، درمانگاهها، آزمایشگاهها، داروخانهها و... باعث افزایش بار مراجعات به مراکز درمانی دانشگاهی و ازدحام و شلوغی در اورژانسهای بیمارستانی میشود، از سازمان نظام پزشکی درخواست کردیم که حداقل توان ارائه خدمت ۵۰ درصد بخش خصوصی را در روزهای تعطیل حفظ کنند. از طرفی بخشهای اورژانس و بخشهای ویژه بیمارستانهای خصوصی ضمن حفظ کل ظرفیت تختها، باید با ۱۰۰ درصد توان به ارائه خدمت بپردازند. همچنین تمامی درمانگاههای خصوصی و خیریه شبانهروزی باید مانند روزهای عادی، فعالیت ۲۴ ساعته داشته و حضور پزشکان مطابق با برنامه به صورت شبانهروزی تنظیم شود. وی با بیان اینکه برنامهریزیهای لازم برای تأمین و حضور موثر نیروی تخصصی و کادر درمانی کافی انجام شده است، افزود: در عین حال اعلام شده که دانشگاههای علوم پزشکی ضمن هماهنگی و برنامهریزی، از ارائه خدمات توسط داروخانههای شبانهروزی در ایام
تعطیل و همچنین تهیه و وجود داروها و تجهیزات مورد نیاز به مقدار کافی در بیمارستانها اطمینان حاصل کنند.
فعالیت شبانهروزی بخشهای تصویربرداری بیمارستانهای دولتی جانبابایی با بیان اینکه بخشهای تصویربرداری کلیه بیمارستانهای دانشگاهی باید به صورت شبانهروزی فعال باشند و در صورت عدم امکان ارائه این خدمات در هر مرکز، حتما هماهنگی و اطلاع رسانی جهت انجام این امور در مراکز درمانی فعال صورت پذیرد، گفت: تیمهای مدیریتی بیمارستانها شامل رئیس یا مدیر و مترون یا جانشین او، موظفند در این ایام در مراکز درمانی حضور داشته باشند؛ بهطوریکه نیمی از ایام تعطیلات توسط رئیس و مترون مرکز و نیمی دیگر توسط مدیر و جانشین مترون مرکزدرمانی پوشش داده شود. استمرار کامل برنامههای درمان سکته قلبی و مغزی در نوروز معاون درمان وزیر بهداشت با اشاره به اهمیت استمرار برنامه کشوری درمان سکته قلبی و مغزی، حفظ کامل توان و ظرفیت بیمارستانهای کد ۲۴۷ و ۷۲۴ برای ارائه خدمات ۲۴ ساعته و به هنگام به این بیماران را ضروری دانست و گفت: همچنین ظرفیت و فعالیت بخشهای ویژه بویژه سیسییو، آسییو، اِنآیسییو و پیآیسییو و دیالیز به طور کامل حفظ میشود. جانبابایی با بیان اینکه در بیمارستانهای پذیرنده بیماران ترومایی، متخصص مقیم،
متخصصین طب اورژانس و متخصصین بیهوشی حضور فعال خواهند داشت، گفت: همچنین دسترسی سریع به متخصص جراحی مغز و اعصاب، ارتوپدی، جراحی عمومی و فوقتخصصهای مورد نیاز در این ایام وجود خواهد داشت. در بیمارستانهای جنرال نیز متخصص مقیم، بیهوشی و طب اورژانس حضور دارند و برنامهریزیهای لازم برای دسترسی سریع به متخصصین داخلی، زنان، اطفال و جراحی عمومی انجام پذیرد. همچنین تاکید شده که در نوروز امسال در بیمارستانهای تکتخصصی، متخصص مقیم مرتبط با گرایش تخصصی حضور داشته باشد. وی با بیان اینکه فعالیت روزانه کلینیکهای ویژه در این ایام با حضور رشتههای بالینی خاص شامل داخلی، قلب، زنان، اطفال، جراحی عمومی، روانپزشکی، دندانپزشکی و دیگر تخصصها بنا به تشخیص، برنامهریزی و اطلاعرسانی دانشگاههای علوم پزشکی بهگونهای که دسترسی به این متخصصین امکانپذیر باشد، انجام میشود، افزود: در عین حال تدابیر لازم در خصوص دسترسی مردم به خدمات دندانپزشکی به خصوص در دانشکدههای دندانپزشکی صورت پذیرفته است؛ به طوریکه حداقل یک مرکز جهت ارائه خدمات دندانپزشکی اورژانس و شبانهروزی در هر شهرستان وجود داشته باشد.
نحوه فعالیت مراکز بهداشتی-درمانی شهری و روستایی در نوروز وی با بیان اینکه طبق دستور معاون بهداشتی وزارت بهداشت نیز حداقل ۵۰ درصد پزشکان مراکز بهداشتی-درمانی روستایی و شهری غیر شبانهروزی در کل ایام طرح سلامت نوروزی در هر روز فعال هستند، گفت: در خصوص مراکز تکپزشک نیز با هماهنگی مراکز مجاور، اقدامات لازم برای حضور پزشک انجام میشود؛ بهطوریکه از هر دو مرکز مجاور، یکی از آنها قابلیت ارائه خدمات داشته باشند. بدیهی است در مناطقی که بار مراجعات افزایش مییابد، به تناسب نیاز، تعداد پزشکان و مراکز فعال تعیین شده و خدمات ارائه میشود. جانبابایی همچنین گفت: بازرسین وزارت بهداشت در طی ایام نوروز مانند سالهای گذشته به صورت سرزده از مراکز درمانی و پایگاههای اورژانس بازدید کرده و نتیجه بازدیدهای خود را به صورت آنلاین به ستاد طرح سلامت نوروزی اعلام خواهند کرد.
دیدگاه تان را بنویسید