اضافه شدن ۶ بالگرد آمبولانس به ناوگان اورژانس تهران

کد خبر: 765090

دکترسیدحسن هاشمی با گرامیداشت یاد پروفسور یلدا که در شب یلدای امسال درگذشت،‌ گفت: پروفسور یلدا استاد برجسته‌ای بودند که 66 سال در دانشگاه تهران خدمت کردند. ویژگی تکرار نشدنی ایشان خدمت به مردم بود، او مدام توصیه می‌کرد که مردم را مانند کیف پول نبینید و به آنها محبت کنید. البته اکنون دیگر جسم او در بین ما نیست اما باید فرهنگ او را تبلیغ کنیم.

اضافه شدن ۶ بالگرد آمبولانس به ناوگان اورژانس تهران

خبرگزاری ایسنا: وزیر بهداشت از اضافه شدن شش بالگرد ویژه اورژانس در تهران خبر داد و از شورای شهر خواست که زمینی را برای ساخت بیمارستان در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد.

دکترسیدحسن هاشمی با گرامیداشت یاد پروفسور یلدا که در شب یلدای امسال درگذشت،‌ گفت: پروفسور یلدا استاد برجسته‌ای بودند که 66 سال در دانشگاه تهران خدمت کردند. ویژگی تکرار نشدنی ایشان خدمت به مردم بود، او مدام توصیه می‌کرد که مردم را مانند کیف پول نبینید و به آنها محبت کنید. البته اکنون دیگر جسم او در بین ما نیست اما باید فرهنگ او را تبلیغ کنیم.

هاشمی با اشاره به زلزله اخیر تهران و قفل شدن خیابان‌ها به دلیل ترافیک و لزوم استفاده از اورژانس هوایی در تهران، گفت:‌ در این حوزه اقداماتی انجام شده و بزودی شش دستگاه آمبولانس هوایی را وارد مدار می‌کنیم تا برای تهران استفاده شوند البته تا امروز هوانیروز، ارتش و نیروی انتظامی به طور اجاره‌ای 35 بالگرد را در اختیار ما قرار داده بودند اما این بالگردها نمی‌توانند در هر جای تهران بنشینند این در حالی است که بالگردهای ویژه اورژانس دو موتوره‌اند، وزن‌شان کم است و می‌توانند در هر کجا فرود آیند بنابراین امیدواریم بتوانیم این خدمت را هر چه سریعتر ایجاد کنیم.

وی در ادامه محل استقرار بیمارستان‌های تهران را نگران‌کننده خواند و گفت: این بیمارستان‌ها در گذشته در حاشیه شهر بودند اما اکنون در مرکز شهر قرار گرفته‌اند. در شب زلزله تهران به بیمارستان‌های امام خمینی و شریعتی در تهران و بیمارستان شهید مدنی در کرج فکر می‌کردم. ما طی سال‌های اخیر اقدامات خوبی انجام داده‌ایم اما توجه به بیمارستان‌ها در کارهایمان مغفول مانده است. در این زمینه شوراهای شهر و شهردار تهران می‌توانند کمک‌های بیشتری انجام دهند. در این زمینه شورای شهر باید تصمیمی انقلابی بگیرد و حداقل زمین را برای ساخت بیمارستان در اختیار ما قرار دهد.

در برخی مراکز کشورمان به ازای هر هزار نفر 0.6 پرستار داریم

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره موضوع کمبود پرستار در سیستم بهداشت و درمان کشور، بیان کرد:‌ در این حوزه طرح‌هایی را اجرا کردیم و بین ما و سازمان برنامه و بودجه در این زمینه اتفاق نظرهایی وجود دارد. باید توجه کرد که در قانون صراحتا اعلام شده که به جای هر یک نفر بازنشسته در پست‌های حساس،‌ یک نفر جایگزین شود. این در حالی است که این کار در حال حاضر به ازای هر سه نفر انجام می‌شود.

هاشمی با بیان اینکه در طی سال‌های اخیر 23 تا 24 هزار تخت بیمارستانی توسعه یافته اما متناسب با این میزان توسعه پرسنل را نداشته‌ایم، ادامه داد: شاخص تعداد پرسنل ما به ازای هر تخت در مقایسه با کشورهای اطراف‌مان قابل قبول نیست. در حال حاضر می‌بینیم که حتی در کشورهای جنوب شرق آسیا مانند چین و کره به ازای هر هزار نفر، 9 یا 11 پرستار دارند. در ژاپن این تعداد به 14 نفر به ازای هر هزار نفر نیز می‌رسد. این در حالی است که در برخی مراکز کشورمان به ازای هر هزار نفر،‌ 0.6 پرستار داریم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه اجرای طرح‌هایی مانند آموزش کمک بهیار در این حوزه موثر است، گفت: البته اعتراض این افراد هم این است که چرا در سیستم استخدام نمی‌شوند حال از طرفی به این پرسنل نیاز داریم و از سوی دیگر هم در استخدام با محدودیت‌هایی مواجهیم بنابراین باید در مدیریت بودجه اولویت‌ها را رعایت کنیم. گاهی پول داریم اما این پول را به درستی هزینه نمی‌کنیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره موضوعات مطرح شده در حوزه بیمه سلامت، افزود: دولت آقای روحانی بعد از بیست سال از تصویب قانون، افراد فاقد بیمه را تحت پوشش بیمه بردند. ما در آن زمان پیشنهاد کردیم که چهار تا پنج میلیون نفر که افراد کم بضاعت یا بی‌بضاعت تحت پوشش بیمه قرار گیرند اما وزارت رفاه 11 میلیون نفر را تحت پوشش بیمه قرار داد. در آغاز کار همه مردم خوشحال بودند اما کسانی که می‌خواستند ارائه خدمت انجام دهند با مشتریان بدحساب مواجه شده و در نتیجه کسری‌های زیادی ایجاد شد.

هاشمی با تاکید بر لزوم دیده شدن منابع کافی در این حوزه، گفت:‌ من به عنوان مسئول بخش سلامت باید با هر محدودیتی در ارائه خدمات مخالفت کنم اما وقتی باید بین توقف طرح و یا ادامه آن انتخاب کنیم، ما ادامه دادن را انتخاب می‌کنیم اما باید بسته خدمتی را کوچک‌تر کنیم در نتیجه یا باید تعداد بیمه شدگان را کاهش داد و یا فکری دیگر کرد.

وزیر بهداشت درباره بحث تجمیع بیمه‌ها نیز بیان کرد: هنوز تجمیع بیمه‌ها به معنای تجمیع منابع اتفاق نیفتاده است. باید توجه کرد که قانون در این زمینه صراحت دارد و همه اجرای قانون را مطالبه می‌کنند اما هنوز کسی پاسخگوی عدم اجرای آن نیست.

وزیر بهداشت درباره نحوه استفاده از ظرفیت خیرین در این زمینه نیز بیان کرد: خیرین فقط می‌توانند هشت درصد از هزینه‌های این حوزه را تامین کنند البته در کشور ما خیرین کمک‌های زیادی کرده‌اند اما واقعیت این است که این موارد وظیفه حاکمیت است. ما نباید هزینه در امنیت و آموزش و پرورش را به چشم هزینه‌ای نگاه کنیم چرا که هزینه برای آنها نوعی سرمایه‌گذاری است.

هاشمی در پاسخ به سوالی درباره موضوع بحث پزشک خانواده نیز گفت: موضوع پزشک خانواده بسیار مهم است و اگر همه چیز به خوبی پیش رود می‌توانیم تا سال 1404 نظام ارجاع را در به طور کامل در کشور داشته باشیم. البته تکمیل پرونده الکترونیک سلامت تا دو سال دیگر به زمان نیاز دارد اما اگر همین الان وارد سامانه سیب شوید این سامانه به لحظه گزارش می‌کند که امروز چند میلیون خدمت به مردم ارائه شده است. البته همه این سیستم‌ها اعم از داروخانه، مراکز بهداشتی، بیمارستان‌ها و ... باید به هم متصل شوند.

وی با بیان اینکه تا نظام ارجاع شکل نگیرد، نمی‌توانیم کارهایمان را سامان داده و هزینه‌ها را کنترل کنیم، گفت:‌ باید توجه کرد که اجرای این برنامه‌ها کاری علمی است و باید از تجربیات جهانی نیز استفاده کنیم. در عین حال این نوید را می‌دهم که در مسیر درستی حرکت می‌کنیم. ما کار را در زمینه نظام ارجاع و پزشک خانواده از شهرهای زیر 20 هزار نفر آغاز کردیم و در حال حاضر در حال استقرار پزشک خانواده در شهرهای زیر 500 هزار نفر هستیم. البته باید توجه کرد که استقرار پزشک خانواده، کارشناس تغذیه، کارشناس سلامت روان و ... به نوعی ابزار محسوب می‌شوند و فراهم کردن آنها هنر نیست بلکه خروجی این کار مهم است و باید دید این اقدامات چه اثری دارد. اگر با اجرای این اقدامات چاقی، فشار خون، اعتیاد و سکته کاهش یافت و مردم از نظر روحی و روانی شرایط بهتری پیدا کردند نشان می‌دهد که کارمان را درست انجام داده‌ایم.

وزیر بهداشت ادامه داد: بنابراین در بحث اجرای پزشک خانواده و استقرار نظام ارجاع در مسیر درستی حرکت می‌کنیم اما انجام آن کار آسانی نیست و اگر این حرکت دوباره با حاشیه‌ها دچار اشکال نشود و در مدیران هم تردید ایجاد نشود تا 10 سال آینده به نتایج مورد انتظارمان خواهیم رسید.

هاشمی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، در پاسخ به سوالی درباره ادامه طرح تحول نظام سلامت در دولت‌های آینده، گفت: به دلیل نگرانی‌هایی که دارم، نمی‌توانم این موضوع را پیش‌بینی کنم. مهم این است که دولت و مجلس چه رفتاری با حوزه سلامت و طرح تحول داشته باشند. اگر سلامت در اولویت بودجه سال آینده باشد طرح ادامه پیدا خواهد کرد اما اگر حمایت‌ها در حد شعار باقی بماند نمی‌توان درباره ادامه این طرح اظهارنظر کرد بنابراین دولت و مجلس باید کمک کنند و هر کجا که فکر می‌کنند اشتباهی رخ داده حتما آن را به ما گوشزد کنند تا آن را اصلاح کنیم اما کلی‌گویی نکنند. ما معتقدیم سیستم به درستی اداره می‌شود البته نقایصی هم وجود دارد که باید آنها را رفع کنیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت