زیان ۸ هزار میلیاردی سازمان بیمه سلامت

کد خبر: 763180

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، آخرین پرداختی این سازمان به داروخانه‌ها و مراکز درمانی را اعلام کرد و گفت: ما مطالبات سال ۹۵ مراکز طرف قرارداد را از اعتبارات سال ۹۶ پرداخت کرده‌ایم و با تسویه مطالبات سال ۹۵، برای امسال هشت ماه بدهی خواهیم داشت.

زیان ۸ هزار میلیاردی سازمان بیمه سلامت

خبرگزاری ایسنا: مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، آخرین پرداختی این سازمان به داروخانه‌ها و مراکز درمانی را اعلام کرد و گفت: ما مطالبات سال ۹۵ مراکز طرف قرارداد را از اعتبارات سال ۹۶ پرداخت کرده‌ایم و با تسویه مطالبات سال ۹۵، برای امسال هشت ماه بدهی خواهیم داشت.

مهندس طاهر موهبتی در نشست هم اندیشی اصحاب رسانه با مدیران ارشد سازمان بیمه سلامت ایران، یکی از چالش‌های بیمه سلامت را موضوع تامین منابع مالی دانست و گفت: این مسئله باعث شد تا در زمان آغاز کارمان مشکلاتی داشته باشیم؛ به طوری که در ابتدا مراکز دولتی، خصوصی و عمومی و غیر دولتی عمومی ۵ تا ۶ ماه از سازمان مطالبه داشتند و پرداختی‌هایمان در برج ۷ سال ۹۵ مانده بود.

وی افزود:‌ خوشبختانه امروز با حمایت‌هایی که از سوی سازمان برنامه و بودجه، دولت و وزارت بهداشت انجام شده، توانستیم بدهی‌هایمان را در بخش دولتی به برج ۱۲ سال ۹۵ برسانیم و در ۱۵ منطقه کشور که محروم بودند، بدهی‌هایمان را به دانشگاه‌ها و بخش خصوصی تسویه کردیم و در عین حال پرداخت مطالبات داروخانه‌ها نیز به تیرماه سال ۹۶ رسیده است.

موهبتی ضمن ابراز نگرانی نسبت به ادامه پرداخت‌ها گفت: سازمان بیمه سلامت تا کنون مطالبات سال ۹۵ را از محل اعتبارات سال ۹۶ پرداخت کرده است که بر این اساس مطالبات سال ۹۵ را تسویه کنیم. برای سال ۹۶، هشت ماه بدهی خواهیم داشت و تنها می‌توانیم چهار ماه را تسویه کنیم.

وی با بیان اینکه زیان انباشته ما در سال ۹۵ مبلغ ۴۴۰۰ میلیارد تومان بوده است، گفت:‌ در عین حال مبلغ هزار میلیارد تومان هم عدم وصولی داریم که به نظر می رسد با عدم پشتیبانی‌های لازم، زیان انباشته ما به ۷ یا ۸ هزار میلیارد تومان افزایش می یابد.

موهبتی با اشاره به موضوع ممنوعیت دریافت خدمت افراد تحت پوشش بیمه همگانی رایگان از بخش خصوص، گفت:‌ بسیاری تصور می‌کند که با این بخشنامه، بیمه رایگان متوقف شده است؛ این در حالی است که همه صندوق‌های ما کماکان اجرا می‌شوند و بیمه رایگان هم اجرا می‌شود. اما اگر محدویت منابع حل نشود به نظر می رسد که در ارائه خدمات‌مان دچار مشکل می‌شویم. بنابر این امیدوارم از مجلس شورای اسلامی اخبار خوبی به گوش‌مان برسد؛ به طوری که منابع سازمان تامین شود یا با مشارکت مردمی که توان مالی دارند، در پرداخت حق بیمه شان توجه شود.

وی به تاکید بر اینکه محرومین باید در پوشش رایگان و ارائه خدمت اولویت ما باشند، گفت: ارزیابی وسع یکی از معیارهای جدی ما برای احصا و شناسایی محرومین است. البته وزارت رفاه به دلیل عدم دسترسی به اطلاعات حساب‌های بانکی، قابلیت شناسایی ندارد، اما امیدواریم دراین حوزه پیش برویم.

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه تا کنون هیچ خدمتی از بسته بیمه سلامت خارج نشده است، گفت: باید توجه کرد که بیمه سلامت متولی تعیین بسته خدمتی نیست، بلکه شورای عالی بیمه، دارو یا خدمات را تحت پوشش قرار می‌دهد و یا آنها را خارج می‌کند. این اتفاقی بود که درباره داروی پوکی استخوانی افتاد و خبرساز شد. پیش از این شورای عالی بیمه این دارو را تحت پوشش بیمه قرار داد به شرط اینکه هزینه اثر بخشی آن احراز شود، اما بعد از یک سال به این نتیجه رسیدند که این دارو هزینه‌ اثربخش نیست و شرط هیات وزیران برای پوشش بیمه‌ای‌این دارو میسر نشد.

موهبی همچنین اظهار کرد:‌ عده‌ای که با طرح تحول سلامت علی‌رغم رضایت ۸۳ درصدی مردم، مشکل دارند، به محض اینکه اتفاقی در این حوزه می‌افتد، جریان را سیاسی می‌کنند، اما باید بدانیم که اگر سلامت سیاسی شود، همه ضرر می‌کنند؛ عده‌ای منتظرند تا اشتباهی رخ دهد تا آن را بزرگ کنند، حتی کسانی که خودشان مدعی مدیریت هزینه هستند و از عدم مدیریت هزینه گلایه می‌کنند، به محض اینکه ما به سمت مدیریت هزینه می‌رویم وا اسلاما سر می دهند.

موهبتی با بیان اینکه باید فضای جامعه را به سمتی بریم که اگر کسی به سمت رفع اشکال است، مورد تشویق قرار گیرد، گفت:‌ برای کسی که مدیریت هزینه می‌کند، هیچ گاه دست نمی‌زنند. ما در گذشته ۱۱ میلیون نفر را در کشور بیمه کردیم؛ یعنی ۵ میلیون نفر تحت پوشش بیمه رایگان قرار گرفتند و ۶ میلیون نفر از سایر صندق‌ها به سمت بیمه رایگان مهاجرت کردند؛ این درحالیست که این اقدام درست نبود و باید اصلاح شود. اگر قرار است دفترچه بیمه اعتبار داشته باشد، باید منابعش را به روز پرداخت کنیم.

موهبتی با تاکید بر اینکه نگاه‌مان به حوزه سلامت باید نگاهی ملی باشد و این حوزه اولویت کشور قرار گیرد، گفت: در برنامه ششم توسعه اتفاقات خوبی در حوزه سلامت رخ داده و امیدوارم در بوجه هم اتفاقات خوشایندی رخ دهد. هیچ کس در کشور از کاهش خدمت خوشحال نمی‌شود، اما ممکن است به دلیل برخی مشکلات دست به جراحی مدیریت بزنیم. امیدوارم سال ۹۷ با حمایت دولت سال خوبی برای بخش سلامت باشد و سال خوبی را برای مردم و بویژه محرومان رقم بزند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت