نحوه اهدای مستقیم «پلاکت» و «پلاسما»
مدیرعامل سازمان انتقال خون ضمن تشریح اقدامات انجام شده در حوزه اهدای مستقیم پلاکت و پلاسما، گفت: ابتکاری که برای گسترش این کار در ایران آغاز کردهایم، این است که مراکز اهدای خون را به مراکز جامع اهدای خون تبدیل میکنیم.
خبرگزاری ایسنا: دکتر علیاکبر پورفتحالله درباره اقدامات انجام شده در حوزه اهدای مستقیم پلاکت و پلاسما و چگونگی اطلاعرسانی به اهداکنندگان خون در این حوزه، گفت: اقداماتی در حوزه اهدای مستقیم پلاکت و پلاسما از سوی سازمان انتقال خون آغاز شده است. البته باید توجه کرد که فرهنگسازی اهدای پلاسما و پلاکت کاری طولانیمدت است.
مراکز جامع اهدای خون در ۱۵ مرکز استان ایجاد میشود
وی با بیان اینکه ابتکاری که برای گسترش این کار در ایران آغاز کردهایم، این است که مراکز اهدای خون را به مراکز جامع اهدای خون تبدیل میکنیم، افزود: بر این اساس تاکنون در ۱۵ مرکز استانی، مرکز جامع اهدای خون ایجاد کردهایم که در این مراکز، سالنهای بزرگ و یکپارچهای قرار دارد و هموطنانمان در کنار اهدای خون، امکان اهدای پلاسما، پلاکت و پذیرهنویسی سلولهای بنیادین را دارند.
پورفتحالله با بیان اینکه این اقدام میتواند نگاه هموطنان ما را نسبت به اهدای پلاکت و پلاسما به صورت مستقیم، تغییر دهد، گفت: در این روش، خون اهداکننده وارد دستگاهی میشود. سپس پلاکت یا پلاسمای آن جدا شده و مجددا خون به بدن فرد اهداکننده بازمیگردد. بنابراین در این روش پلاکت یا پلاسمای فرد اهداکننده بدون هیچ آسیبی دریافت میشود. وقتی مردم چنین روشی را در مراکز جامع اهدای خون ببینند، نظرشان نسبت به اهدای پلاکت و پلاسما مثبت میشود.
مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه در حال حاضر موارد اهدای مستقیم پلاکت در تهران به ۳۵ مورد در روز رسیده است که رقم بسیار خوبی است، گفت: در اهدای پلاکت به صورت مستقیم، هر پلاکت اهدایی شش برابر پلاکتی است که در روش جداسازی از خون کامل میگیریم. بنابراین در اهدای مستقیم پلاکت، محصول با کیفیت بهتری به دست بیماران نیازمند میرسد. در عین حال باید توجه کرد که اهدای ۳۵ واحد پلاکت در روز در استان تهران، تقریبا نیاز این استان را به این فرآورده خونی برطرف میکند.
پورفتحالله با بیان اینکه البته باید در این حوزه فرهنگسازی کنیم تا هم بیماران محصولات باکیفیتتری را دریافت کنند و هم تعداد اهداکنندگانمان بیشتر شود، افزود: در حال حاضر در هر استانی که زیرساختهای لازم برای ایجاد مراکز جامع اهدای خون وجود داشته، نسبت به ایجاد این مراکز اقدام کردیم. البته در مراکز اهدای خون سایر استانها هم امکان اهدای پلاکت را فراهم کردیم؛ به طوریکه در حال حاضر در هر ۳۲ استان کشور امکان اهدای پلاکت وجود دارد. البته اهدای پلاسما اکنون در ۱۵ استان کشور انجام میشود.
وی درباره آخرین وضعیت ساخت پنج مرکز جامع اهدای خون در پایتخت نیز گفت: یکی از پنج مرکز جامع اهدای خون در تهران نیز طی دو تا سه ماه آینده به بهرهبرداری میرسد و امیدوارم به تدریج در یک برنامه زمانبندی و با فواصل کوتاه شاهد افتتاح بقیه این مراکز باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید