نبود شیر خشکهای خاص در مناطق زلزله زده
برای جلوگیری از خرید و فروش شیرخشکهای توزیع شده در میان خانوادههای زلزله زده دارای نوزاد، پلمب شیرخشکها پیش از تحویل به خانوادهها باز میشود.
خبرگزاری میزان: پس از زمین لرزه ۷.۳ ریشتری کرمانشاه، در کنار درخواستهای صورت گرفته برای تامین مواد غذایی، آب، پوشاک، چادر و پتو برای تامین داروهای مورد نیاز جهت درمان مجروحان حادثه نیز درخواستهایی ارائه شد.
فردای روز حادثه نیز سازمان انتقال خون درخواست کرد در صورت امکان، شهروندانی که دارند خون O منفی هستند، نسبت به اهدا خون خود اقدام کنند.
تنها ساعاتی بعد از این زمین لرزه در کنار اقدامات صورت گرفته از سوی نهادهایی همانند هلال احمر، اورژانس، ارتش، سپاه و... در منطقه، مردم ایران نیز کمپینهایی را برای کمک به زلزله زدگان کرمانشاه به راه انداختند.
این اقدامات سبب شد تا حدود زیادی نیاز به مواد غذایی، پوشاک، چادر، پتو و آب معدنی زلزله زدگان برطرف شود، اما هنوز هم در حوزه برخی داروها و برخی انواع شیرخشک، کمبودهایی در منطقه وجود دارد.
اکنون از سوی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اعلام شده که در مناطق زلزله همچنان به ۲۸ قلم دارو نیاز است.
اقلام دارویی مورد نیاز شامل کالاندولا، زینک اکساید، شربت مترونیدازول، قرص مترونیدازول، قرص کوتریموکسازول اطفال، شربت کوتریموکسازول اطفال، قرص کوتریموکسازول بزرگسال، قرص کوآموکسی ۶۲۵، شربت کوآموکسی ۳۱۲، قرص لووتیروکسین، قرص استامینوفن، کپسول آموکسی سیلین ۵۰۰، شربت آموکسی سیلین ۲۵۰، کپسول سفالکسین ۵۰۰، قرص ناپروکسین ۵۰۰، قرص سفکسیم ۲۰۰ و ۴۰۰، قرص کاپتوپریل ۲۵، شربت استامینوفن، آمپول اندانسترون، قرص اندانسترون، شربت اندانسترون، شربت دیفن هیدرامین، قرص سرماخوردگی، قطره سولفاستامید ۱۰ درصد و ۲۰ درصد، قطره سولفاستامید ۲۰ درصد، قرص لوزار ۲۵ و قرص متفورمین است.
همچنین اعلام شده که در مجموع حدود ۸۰۰ هزار بسته و شیشه از این قرص و شربتها نیاز است.
در کنار داروهای مورد نیاز، پزشکان مستقر در داروخانه صحرایی مرکز اورژانس مستقر در بیمارستان شهدای سرپل ذهاب از نبود برخی انواع شیرخشکها در منطقه خبر میدهند.
یکی از این پزشک ها، در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان گفت: خانوادههایی که برای دریافت شیرخشک مراجعه میکنند، سن کودکشان را اعلام کرده و بر اساس آن، شیرخشک در اختیارشان قرار میگیرد.
وی افزود: شیر خشک شماره یک برای نوزادان تا ۶ ماه، شیر خشک شماره ۲ برای نوازدان ۶ ماه تا یک سال و شیرخشک شماره ۳ نیز برای کودکان بزرگتر از یک سال است.
این پزشک با تاکید بر اینکه " داروخانههای برپایی در مناطق زلزله زده شیر خشکهای خاص را ندارند" خاطرنشان کرد: شیرخشکهایی که اکنون در اختیار داریم، برندهای معمولی است که در بازار وجود دارد، اما اگر نوزادی مبتلا به رفلاکس معده باشد و یا مشکلات این چنینی داشته باشد، شیر خشک مناسبی برای آن نوزاد در اختیار نداریم.
وی در خصوص نحوه توزیع شیرخشک در میان خانوادههایی که دارای نوازد شیرخوار هستند اظهارکرد: سقف در نظر گرفته شده برای اهدا شیر خشک به خانواده ها، ۲ بسته شیر خشک است و بیش از این مقدار، به خانوادهای شیر خشک نمیدهیم.
این پزشک با اشاره به راهکاری که برای جلوگیری از فروش شیرخشکها در بازار به کار برده میشود اذعان کرد: در حال حاضر در شیرخشکها را برای جلوگیری از سوء استفادههای برخی افراد سودجو باز کرده و در این شرایط شیرخشک را به خانوادهها تحویل میدهیم.
وی تاکید کرد: تا زمانی که شرایط عادی شود، پلمب شیرخشکها را برای تحویل باز خواهیم کرد و زمانی که شرایط عادی شد، روش دیگری را برای توزیع شیر خشک در دستور کار قرار میدهیم.
این پزشک از آموزش راهکارهای نگهداری شیرخشکها به خانوادهها خبرداد و بیان کرد: به خانوادهها گفته میشود که شیرخشک را در شرایطی نگهداری کنند تا برایشان مشکل ایجاد نشود ضمن اینکه به آنها اعلام شده که طی یک بار مراجعه، بیش از ۲ قوطی شیرخشک به افراد داده نمیشود.
دیدگاه تان را بنویسید