استفاده هورمون رشد در مصارف غیردرمانی!
رئیس قدیمیترین دانشگاه علوم پزشکی کشور با ارائه پیشنهادی به بیمهها برای جایزه دادن به بیمارستانها؛ با درخواست برچیدن تاییدیه زمانبر دارویی گفت: هم اکنون استفاده از هورمونهای رشد گرانقیمت، برای درمان کودکان دچار مشکل رشد، در بدنسازی استفاده میشود.
خبرگزاری تسنیم: علی جعفریان درباره چگونگی تهیه راهنماهای بالینی اظهار داشت: گایدلاین (راهنماهای بالینی) دو قسمت دارد یک قسمت جنبه فنی است که این را گروه پزشکی معمولاً تعیین میکنند و وزارت بهداشت محور است و یک قسمت جنبه اجرایی است که در عمل باید بیمهها ورود کنند.
تهیه راهنماهای بالینی بر عهده دو وزارتخانه
وی درباره نوع تقسیم کار وزارت بهداشت و بیمهها برای تهیه گایدلاینها توضیح داد: آن عدهای که میگویند بیمه باید گایدلاین تهیه کند منظورشان بخش اجرایی آن است؛ و آنهایی که میگویند وزارت بهداشت باید تهیه کند آن قسمت فنی آن مدنظرشان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: واقعیت این است که این دو باید با هم باشد و تنهایی نمیشود. بیمه محل کار علمی نیست و در عین حال آن چیزی که ما میگوییم نیز علمی است و باید به زبان ساده قابل درک باشد.
جعفریان تصریح کرد: وزارت بهداشت و گروه پزشکی موظف هستند خدمات را بر اساس استاندارد ارائه کنند و نمیتواند هر طور خواست عمل کند. اتفاقا دانشگاه علوم پزشکی تهران میزبان جلسه اقتصاد سلامت تهران است. ما تقسیمی داریم بین سه تا دانشگاه علوم پزشکی در پایتخت که هر کدام یکی از مسئولیتها را بر عهده دارد که اقتصاد سلامت آن با ما است که تا به حال دو جلسه هم داشتیم.
رئیس قدیمیترین دانشگاه علوم پزشکی کشور گفت: در نشست اقتصاد سلامت، ما راهکاری که پیشنهاد کردیم این است که آن گایدلاینهایی که وزارت بهداشت ابلاغ کرده با نظر بیمه، و آنهایی که هم بیمه بیشتر برایش اهمیت قائل است، عملیاتی شود.
حساسیت بیمهها درباره هزینه انسولین
جعفریان ادامه داد: اگر بتوانیم این کار را بکنیم و یکی دو نمونه موفق ارائه دهیم آن نگرانی که شما میگویید برطرف میشود. مثلاً فرض کنید درباره دیابت، گایدلاین ابلاغ شده است. بیمه هم از جمله جاهایی که مسئله زیاد دارد در مورد نوع انسولینی است که مصرف و هزینه میشود.
شرایط گایدلاین قابل اجرا
وی تصریح کرد: اگر ما بتوانیم این دو را به هم نزدیک کنیم یعنی گایدلاین علمی را به آن چیزی که عملیاتی است و کارشناس بیمه هم میتواند به راحتی راجع با آن اظهارنظر کند، هماهنگی صورت پذیرد، این میشود گایدلاین قابل اجرا.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره اینکه چه نهادی باید این هماهنگی را انجام دهد؟ پاسخ داد: الان ما داریم برای این موارد، در سطح کشور خودمان انجام میدهیم، بنابراین ما یعنی دانشگاه و سیستم درمانی و بیمه باید در این زمینه کمک کنند، همچنین بیمه استان نیز باید کمک کند.
جعفریان اظهار داشت: ما که در کمیته حساب درمان حضور مییابیم، مسئول بیمه تامین اجتماعی تهران و بیمه سلامت تهران نیز آنجا عضو هستند، به همراه سه دانشگاه علوم پزشکی در پایتخت. معاون درمان و غذا و دارو و همچنین روسای دانشگاهها نیز هستند و این تصمیمات در این نشست گرفته میشود.
تهیه راهنماهای بالینی به زبان ساده برای بیمهها و به نفع مردم
وی ادامه داد: براین اساس بیمهها گفتند این گایدلاینی که شما مینویسید به معنای علمی و ابلاغ هم شده؛ آنها میگفتند، دریافت نکردند، بعد هم میگفتند این باید به زبانی باشد که سیستم کارشناسی ما بتواند روی آن اثر بگذارد. پزشکان هم از آن طرف میگویند بالاخره این گایدلاین باید چیزی باشد که به نفع مردم باشد.
جعفریان اضافه کرد: بنابراین با حدودی که تعیین میشود اگر این مسیری که حالا ما قبلاً مذاکره کردیم و این بار نیز همه دوستان اعلام موافقت کردند، قرار شد موضوع آن مشخص شود و گایدلاینهایی که مورد نظر است و معاونین درمان ما با بیمهها همکاری دارند صحبت خواهد شد و نوبت بعد گزارش خواهند داد که چه روش اجرایی را پیشنهاد میکنند.
هورمون رشد جزو گرانترین اقلام بیمهای
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بنده در جلسه ای این مسئله را متذکر شدم، مبنی بر اینکه میگویند هورمون رشد جزو گرانترین اقلامی است که بیمه بابت آن پول میدهد.
استفاده هورمون رشد در مصارف غیردرمانی!
جعفریان بیان داشت: عرض ما این است که چرا بیمه این پول را میدهد؟ درحالیکه بیمه میتواند اعلام کند که مبلغ هورمون رشد را پوشش نمیدهد زیرا ما میدانیم هورمون رشد در کجاها دارد مصرف میشود که اصلاً اندیکاسیون هم ندارد، یعنی درمانی نیست و بیمه میتواند بیاید با ما هماهنگ شود و بگوید هر کسی که شما - آدمهایی که معتمد هستند - تایید کردید ما هورمون رشد میدهیم.
وی تصریح کرد: بیمه باید این کار را بکند زیرا این امورات کار ما نیست، ما که نمیتوانیم این موارد را تعیین کنیم چون بیمه میخواهد پولش را پرداخت کند. بیمه بگوید هر کس هورمون رشد میخواهد این مقدار تومان باید بدهد و آن نهادی که این بیماران را تایید میکند یک دهم این مبلغ را پرداخت کند.
رئیس قدیمیترین دانشگاه علوم پزشکی کشور در واکنش به این مسئله که آیا هم اکنون این روند به این صورت نیست، پاسخ داد: خیر - الان این طور نیست. بیمه هم اعتراض دارد که چرا هورمون رشد این قدر هزینهبر میشود.
استفاده هورمون رشد در بدنسازی به جای درمان بچههایی دچار مشکل رشد
دکتر جعفریان درباره هزینه یک دُز هورمون رشد توضیح داد: قیمت واحدش را نمیدانم ولی در ردیف 10 داروی گران بیمه است. در صورتیکه همه ما میدانیم برای مصارف دیگر دارد استفاده میشود، مثلاً بدنسازی و ... کما اینکه هورمون رشد برای بچههایی که مشکل رشد دارند برای درمان آنان باید استفاده شود که تعداد آنها خیلی کم است.
برچیده شدن تاییدیه زمانبر داروها
وی ادامه داد: بنابراین ما آماده ایم که بگوییم سیستم ما مثلا در بیمارستانهای کودکان ما که 4 مرکز درمانی هستند بیمه این داروها را تایید کند و بیمه فقط به آنها تاییدیه بدهد و وقتی هم داد بگوید مثلاً تا یکسال این تاییدیه را قبول دارم و بیمار نیز دیگر مریض لازم نباشد هر بار بیاید این تاییدیه را بگیرد. این کاری است که بیمه باید بیاید وارد آن بشود البته اگر برای بیمهها مهم است و ما هم کمک میکنیم.
جعفریان در ادامه گفت: از آن طرف ما در تهران در حدود یک سال و نیم در ستاد دانشگاه نزدیک 8 میلیارد تومان در مصرف دارو صرفه جویی کردیم که مهمترین آن در مصرف دارو آلبومین است (یکی از مهمترین پروتئینهای پلاسما).
سود صرفه جویی در بیمارستانها در جیب بیمهها
رئیس قدیمیترین دانشگاه علوم پزشکی کشور توضیح داد: از این 8 میلیارد و اندی حدود 6 میلیارد آن در کاهش مصرف آلبومین و چند داروی دیگر فقط برای مجموعه دانشگاه علوم پزشکی تهران است، این سود کجا میرود؟ مسلما در جیب بیمه میرود. چون بیمه دارد هزینه میکند، و این برای ما اتفاقاً از نظر مالی ضرر دارد، به خاطر اینکه گردش مالی ما را 8 میلیارد تومان کمتر میکند، بالاخره این 5 یا 6 درصد سود داشته است ولی ما داریم این صرفه جویی به نفع بیمهها را میکنیم.
بیمهها به بیمارستانها جایزه بدهند
جعفریان ادامه داد: براین اساس بیمه هم باید همین مقدار بیاید جلو. این صرفه جویی به جز همراهی بیمه با وزارت بهداشت که ما به عنوان دانشگاه نماینده اجرایی وزارت بهداشت تلقی میشویم در جای دیگری عملیاتی نمیشود. بنابراین بیمه باید فکر دیگری کند یعنی اگر یک بیمارستانی در مصرف دارو صرفه جویی کرد و هزینه بیمه را آورد پایین، به نحوی جایزه به او بدهد و باید یک فکری برای این صرفه جوییها انجام دهد البته نمیگوییم پول اضافه بدهد ولی یک کاری برای آن برای انگیزه و تشویق انجام دهد.
کسورات برخی بیمارستانها کم شود
وی تصریح کرد: مثلاً بیمه بیاید و اعلام کند که کسورات چنین بیمارستانهای را 2 درصد کمتر میکند. یعنی از کسوراتی که محاسبه میکند 2 درصد آن را ببخشد، یا نظام پرداخت برای بیمارستانی که فلان گایدلاین را اجرا میکند یا چنین صرفه جویی را داد تغییر دهد و از حالت روتین بیرون بیاورد و مطالبات را زودتر پرداخت کند، بالاخره بیمه یک کار انگیزشی انجام دهد.
هنوز اقتصاد درمان کشور درست عمل نمیکند
رئیس قدیمیترین دانشگاه علوم پزشکی کشور بیان داشت: از این طرف ما هم داریم کار خودمان را انجام میدهیم و وظیفه خود را سعی میکنیم انجام دهیم. ولی برای اینکه این موارد از جمله گایدلاینها (راهنماهای بالینی) مستقر شود باید اقتصاد درمان درست شود و واقعیت این است که هنوز در کشور ما اقتصاد درمان درست نیست.
تعادلی که نیست، پرداختی که بهموقع نیست
جعفریان تصریح کرد: هنوز هزینه تمام شده با آن چیزی که پرداخت میشود متعادل نیست. آن که پرداخت میشود نیز به موقع پرداخت نمیشود و وقتی همه این اشکالات وجود داشته باشد چطوار انتظار داشته باشیم که این نوع مداخلات موثر شود.
همه معتقدند با راهنماهای بالینی باید هزینه کم شود اما به شرط و شروطها
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان خاطرنشان کرد: ما و بیمه معتقدیم که باید هزینه را کم کنیم، در این شکی نیست و برای اینکه چطور میتوانیم این کار را انجام دهیم یکی از راهها استقرار و استفاده از گایدلاین است و آن راهنماهای بالینی نیز با این مدل باید اجرا و پیاده شود.
دیدگاه تان را بنویسید