هشدار! ذبح خارج از کشتارگاه، ممنوع/ مبارزه با «تب کریمه کنگو» در ۵ استان تشدید شد

کد خبر: 680214

رئیس جامعه دامپزشکان با اشاره به این موضوع که بیماری تب کریمه کنگو قابل ریشه کنی نیست، اظهار می‌دارد: این بیماری واکسن ندارد و اگر ما بخواهیم جلوی تلفات جانی انسان‌ها را از این بیماری بگیریم فقط و فقط باید این موضوع را مدیریت کنیم.

هشدار! ذبح خارج از کشتارگاه، ممنوع/ مبارزه با «تب کریمه کنگو» در ۵ استان تشدید شد
تب کریمه کنگو
سرویس اجتماعی فردا: بیماری تب کریمه کنگو که در هفته‌های اخیر در برخی از شهرهای کشور مشاهده شده و نگرانی‌هایی را در پی داشته ۳۳ نفر را به خود مبتلا کرده و جان ۳ نفر را نیز گرفته است. اما این بیماری با فقط رعایت چند مورد قابل پیشگیری و یا درمان است.
دکتر محبی، رئیس جامعه دامپزشکان راجع به بیماری تب کریمه کنگو به خبرنگار «فردا» می‌گوید: این بیماری که البته ناشناخته نیست و از امراض بومی کشور به حساب می آید، همه ساله تعدادی را در این سو و آن سوی کشور مبتلا کرده و به کام مرگ می کشد. این بیماری عمدتا گریبان افرادی را می گیرد که با دام سر و کار دارند و ناقل آن کنه‌ها هستند؛ و در این فصل از سال به دلیل اینکه زاد و ولد کنه‌ها زیاد می‌شود، میزان ابتلا به این بیماری نیز افزایش می‌یابد.
تب کریمه کنگو واکسن ندارد
رئیس جامعه دامپزشکان با اشاره به این موضوع که بیماری تب کریمه کنگو قابل ریشه کنی نیست، اظهار می‌دارد: این بیماری واکسن ندارد و اگر ما بخواهیم جلوی تلفات جانی انسان‌ها را از این بیماری بگیریم فقط و فقط باید این موضوع را مدیریت کنیم و مدیریت کردن آن هم کار سختی نیست.
دکتر پیام محبی ادامه می‌دهد: مهمترین عامل پیشگیری از تب بیماری کنگو نظارت بر کشتار دام است؛ یعنی دام هایی که تحت نظر سازمان دامپزشکی هستند قاعدتا نباید آلوده باشند مگر اینکه نظارت به درستی صورت نگرفته باشد.
این دامپزشک با اعلام این مسئله که دام قاچاق در کشور ما به تعداد بسیار زیادی وجود دارد، تصریح می‌کند: امکان وجود بیماری در دام‌های قاچاق بسیار زیاد است، زیرا که این قاچاقچیان این دام‌های آلوده را به سرعت و بدون در نظر گرفتن نکات بهداشتی، ذبح می‌کنند تا بتوانند گوشت‌ها را وارد بازار کرده و به سود کلانی برسند. این در حالی است که آن‌ها با جان مردم بازی می‌کنند.
دکتر پیام محبی در ادامه می‌گوید: همچنین دام هایی که به طور غیرقانونی ذبح می‌شوند، ممکن است که منجر به ابتلا به بیماری شود. زیرا که نظارتی بر ذبح دام‌ها وجود ندارد.
کشتار خارج از کشتارگاه خطرناک است
رئیس جامعه دامپزشکان توصیه می‌کند که از کشتارهای غیرضروری پرهیز شود. او می‌گوید: کشتار غیراصولی خطرناک است. یکی از معضلاتی که در کشورمان وجود دارد این است که افراد برای قربانی کردن دام در مراسمات مختلف یک قصاب را می‌آورند و بدون رعایت نکات بهداشتی، دام را ذبح می‌کنند که ممکن است این روش بیماری زا باشد.
دکتر محبی با اشاره به این موضوع که کشتار غیرضروری و غیراصولی ممکن است حتی باعث آلوده شدن محیطی که دام در آن ذبح می‌شود هم باش، می‌گوید بهتر است که مردم در تمام روزهای سال از کشتار غیرضروری دام پرهیز کنند و در فصل زاد و ولد کنه‌ها برای سلامتی خود و خانواده شان به طور کل از این کار دست بکشند و در عوض می‌توانند از گوشت‌های مورد استفاده در مراکز معتبر استفاده کنند و یا برای رسم و رسوماتی که در نظرشان است به کشتارگاه بروند.
وی در پاسخ به این سوال که کشتار اصولی در کشتارگاه به چه صورت انجام می‌شود، تصریح می‌کند: دام‌ها در مراکز معتبر مربوط به کشتار، قبل از ذبح و بعد از ذبح توسط دامپزشک معاینه می‌شوند. یعنی هم دام سالم باشد و هم گوشت ذبح شده از سلامت کامل برخوردار باشد. همچنین این گوشت‌ها به مدت ۲۴ ساعت در دمای مناسب یخچال قرار می‌گیرد که علاوه بر خوشمزه‌تر کردن گوشت باعث سلامت و بهداشت آن می‌شود.
برای خرید گوشت به این نکات توجه کنید
دکتر پیام محبی تاکید می‌کند: گوشت ناسالم و حاوی بیماری، چاقو، تخته و هر آنچه که در محیط قرار دارد را آلوده می‌کند؛ بنابراین مردم هنگام خرید گوشت باید دقت کنند که یا دام ذبح شده مهر داشته باشد یا برگه پلمب که سلامت دام را ضمانت می‌کند، به بدن دام آویخته شده باشد.
این اظهارات در حالی مطرح می شود که بسیاری از افراد هنوز از پذیرش آموختن نکات ضروری بهداشتی در این زمینه به دور هستند. افرادی که تعداد آن ها در شهرستان ها بیشتر است. متاسفانه باید گفت که مردم انجام دقیق نکات بهداشتی به خصوص در مراکزی مانند کشتارگاه‌ها را جدی نمی گیرند و گاهی سرسری از کنارآن می گذرند و زمینه ابتلای خود و اطرافیان‌شان را به این بیماری فراهم می‌کنند.
گویا تا با چشم خودمان نبینیم که شخصی بر اثر بی احتیاطی بهداشتی به بیماری خطرناکی مبتلا شده، رعایت برخی از نکات ساده تا چه اندازه واجب است را جدی نمی‌گیریم؛ و نتیجه آن، ابتلای ۳۳ نفر به این تب خونریزی دهنده و فوت ۳ نفر از مبتلایان در کشور است.
رئیس سازمان دامپزشکی: مبارزه با "تب کریمه" در ۵ استان تشدید شد مهدی خلج، رئیس سازمان دامپزشکی با اعلام اینکه تاکنون حدود 4 میلیارد تومان سم برای مقابله با کنه ناقل بیماری تب کریمه کنگو مصرف شد است و سمومی که مصرف شده است از سال گذشته خریداری شده بود، افزود: برای خرید سموم مورد نیاز اقدام کردیم و تلاش می‌کنیم تا جایی که امکان دارد برای رعایت ضوابط زیست محیطی با اجرای روش‌های مدیریت پیشگیری، از سموم کمتری استفاده شود.
وی گفت: بر اساس اعلام وزارت بهداشت درباره مشاهده موارد بیماری در انسان ها، مبارزه با عوامل بیماری زا در بخش دام در روستا‌ها و شهرستان‌های استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمانشاه، اصفهان و مازندران تشدید شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: تاکنون سازمان تمام سموم خریداری شده را در استان‌ها توزیع کرده است و استان‌ها نیز از منابع استانی برای تامین سموم مورد نیاز اقدام کرده اند.
خلج گفت: جلوگیری از کشتار دام در کشتارگاههای غیرمجاز و کشتار در مکان‌های غیر از کشتارگاه‌های صنعتی، مبارزه با انگل‌ها و کنه‌ها، الزام رعایت اصول نگهداری گوشت در سردخانه و یخچال به مدت 24 ساعت از جمله اقدامات سازمان دامپزشکی کشور برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو بویژه در 5 استان مورد گزارش وزارت بهداشت بوده است.
گردشگران از پماد دور کننده کنه استفاده کنند
وی افزود: گردشگران طبیعی بهتر است از پمادهای دور کننده کنه‌ها استفاده کنند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: افرادی که برای تفریح به مناطق روستایی می‌روند اگر در این مناطق گوشت قرمز تهیه می‌کنند حتما گوشت را به مدت 24 ساعت در یخچال نگه دارند سپس مصرف کنند.
خلج تاکید کرد: ویروس بیماری تب کریمه کنگو در طبیعت پایدار است و براساس شواهد علمی قابل حذف نیست بنابراین صاحبنظران جهانی برای پیشگیری از ابتلای به این بیماری بر آموزش عمومی تاکید دارند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد