روزنامه ایران: احسان قائم مقامی هنوز 20 سالش نشده بود که عنوان « استاد بزرگ» را برای نخستین بار در ایران کسب کرد؛ ازهمین رو رویارویی بیماران مبتلا به صرع با نخستین استاد بزرگ 34 ساله همزمان با روز جهانی صرع فرصت خوبی بود تا افکار عمومی، نسبت به این بیماری تغییر کند و باور اشتباه برخی افراد در خصوص ممنوعیت ورزشی بیماران مبتلا به صرع تصحیح شود.این مسابقه سیمولتانه ( بازی یک شطرنج باز کارکشته با افراد متعدد در یک زمان ) که در آن احسان قائم مقامی با بیش از 35 فرد مبتلا به صرع از گروههای سنی مختلف به رقابت پرداخت، به « صرع چیزی بیش از تشنج است » به عنوان شعار امسال روز جهانی صرع معنا بخشید.
رکورددار مسابقات سیمولتانه که نامش در کتاب رکوردداران جهان گینس ثبت شده است، در گفتوگو با خبرنگار گروه زندگی از انگیزهاش برای شرکت در این مسابقه چنین گفت: معمولاً در طول سال چند روزم را به مسائل اجتماعی اختصاص میدهم و سعی میکنم ارتباط با گروههای آسیبپذیر و نیازمند «توجه بیشتر» را در برنامههایم قرار دهم. به همین خاطر با دوستان داوطلبی که در گروه خیرین معنوی جامعه قرار دارند، ارتباط خوبی دارم و هر زمان که فرصتی داشته باشم، سعی میکنم با هماهنگی این عزیزان در جهت کمک به گروههای آسیبپذیر و یا نیازمند توجه بیشتر همراهی داشته باشم. برگزاری مسابقه سیمولتانه با افراد مبتلا به بیماری صرع که شطرنج هم بازی می کنند، از همین دست دغدغهها بود و موجب شد تا همزمان با روز جهانی صرع با افتخار در خدمت این گروه از افراد جامعه باشم که مشتاقانه پیگیر زندگی هستند.
احسان قائم مقامی با اشاره به 9 گروه از بیماران و افراد نیازمند توجه بیشتر در بخشهای مختلف جامعه که تاکنون آنها به رقابت پرداخته، گفت: این نخستبن مرتبهای است که با بیماران مبتلا به صرع مسابقه میدادم در حالی که تا به حال با مبتلایان به بیماریهایی چون سرطان، اماس و بیمارانی که با مشکلات خونی و دیالیز روبهرو هستند و در گروههای سنی مختلفی قرار دارند، به رقابت پرداختهام. به عقیده وی، انجام چنین کارهایی سازندگی و همراهی همه اعضای جامعه را در هر شرایطی که قرار دارند نشانه میرود، زیرا در این صورت افراد احساس میکنند در هر لحظه و شرایطی، میتوانند در کنار یکدیگر حضور داشته و مصداق خوبی برای «بنی آدم اعضای یک پیکرند» باشند.
زیباییهای زندگی
«در رقابتهای مختلف، از افراد جامعه انرژی میگیرم و به نوعی برای حضور موفق مورد حمایت آنها قرار میگیرم به همین خاطر و به واسطه دلگرمی و قوت قلبی که از آنها دریافت میکنم، وظیفه خود میدانم این انرژی قابل احترام را به آنها بازگردانم تا ارتباطات این چرخه به طور منظم و کامل برقرار شود.» قائم مقامی با بیان این موضوع افزود: احساس بسیار قشنگی است وقتی کسانی که شما را دوست دارند و خودشان را از شما و شما را از خودشان میدانند در رویارویی با یکدیگر قرار میگیرند تا یک روز خاطرهانگیز را برای هم بسازند. این افراد به واسطه محدودیتها و موانعی که شرایطشان بر سر راه را آنها قرار داده، احساس میکنند در زندگی با نگرانیهایی روبهرو هستند که متأسفانه آرمانهایشان را تا حدودی متوقف میسازد، این در حالی است که با شکلگیری چنین برنامهها و مسابقاتی انرژی مثبت لازم برای امید بیشترشان به زندگی افزایش پیدا میکند. ضمن اینکه باید بپذیریم همه انسانهای روی زمین چند میلیارد برابر داشتههایشان، نداشتههایی دارند که به جای توجه به آنها، بایستی بر داشتههایشان اتکا کنند، چراکه تنها یک مرتبه فرصت زندگی دارند و در این فرصت باید از
داشتههای خود بیشترین بهره را ببرند. همه ما انسانها در این شرایط و مختصات مشترک هستیم و باید به گونهای زندگی کنیم که نتوانیم خود را به خاطر گذشته سرزنش کنیم و فردایمان را از امروز بهتر بسازیم تا در سایه این رفتار صحیح، جامعه را به شکوفایی نزدیکتر سازیم. احسان قائم مقامی که به واسطه همین دیدگاه، زندگی را یک فرصت میداند و نحوه نگاه به زندگی را بسیار مهمتر میانگارد، همین لحظات و احساسات را از زیباییهای زندگی معرفی میکند از این رو خوشحال میشود شاهد گامهای رو به جلوی افراد به سمت هدفشان باشد و این شادی را چاشنی موفقیتهای خودش میداند. همچنین میل به زندگی انسانهایی که به رغم محدودیتها و به واسطه حضورهای این چنینی، قوی رفتار میکنند، بسیار ارزشمند است چراکه تقدیرشان به گونهای رقم خورده تا در گروهی قرار بگیرند که جزء مطلوبشان نبوده و نیست اما با این حال اهدافشان را بر زمین نمیگذراند که البته همین افراد به من میآموزند در صفحه شطرنج زندگی با قدرت حرکت کنم، برای هر روزم برنامهای داشته باشم و ادامه زندگیام را بهتر و زیباتر نفس بکشم.
بازی با احسان واقعی
احسان قائم مقامی که به واسطه یکی از اقوامش با بیماری صرع آشنایی دارد، معتقد است؛ «این دسته از اعضای جامعه به هیچ عنوان با سایرین تفاوت فاحشی ندارند و با وجود این بیماری از جامعه انسانی جدا نخواهند بود، چراکه با این عارضه امور اصلی زندگیشان مختل نمیشود کما اینکه ممکن است هر یک از افرادی که گمان میکنند به بیماری خاصی مبتلا نیستند، نارساییهایی داشته باشند اما تا به حال در گروه خاصی قرار نگرفته و برچسب خاصی دریافت نکرده باشد. از این رو قصد نداشتم در مقابل این دسته از مبتلایان به بیماری صرع که علیرغم قرار گرفتن در یک گروه خاص در مقابل محدودیتها سر خم نکردهاند، با کیفیت غیر واقعی ظاهر شوم زیرا باور دارم اینها گروههایی مثال زدنی هستند که حضور در عرصههای مختلف را طلب میکنند و بازی با احسان قائم مقامی واقعی است که برایشان جذابیت دارد.»
تلاش برای تغییر باور
گروهی از افراد بر اساس برخی باورهای قدیمی و اشتباه، گمان میکنند مبتلایان به بیماری صرع از مشکلات روانی رنج میبرند، یا اینکه انجام حرکات ورزشی برای آنها ممنوع است در حالی که این باور اشتباه است و طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، دومین دوشنبه فوریه هر سال به نام روز صرع نامگذاری شده است تا به این ترتیب سطح آگاهی افراد جامعه درخصوص این بیماری و خرافاتی که به آن نسبت میدهند، افزایش پیدا کند. دکتر پرویز بهرامی- قائم مقام انجمن صرع ایران- در گفتوگو با خبرنگار ما یادآور شد: برخلاف تصور افراد جامعه در برخی موارد افراد مبتلا به صرع میتوانند موفقتر از افراد سالم عمل کنند که این امر مستلزم همکاری خوب ارگانها بخصوص وزارت بهداشت در زمینه بودجه و امکانات درمان است. به علاوه یکی از اهداف انجمن صرع ایران، اصلاح تصور اشتباه افراد نسبت به بیماران مبتلا به صرع است از این رو با برگزاری مسابقه سیمولتانه میان استاد بزرگ شطرنج ایران و بیماران مبتلا به صرعی که پیش از این در مسابقه شطرنج برگزیده شده بودند، هدف این انجمن محقق شد، چراکه برخلاف تصور عموم در مورد ممنوع بودن ورزش برای بیماران صرعی، بسیاری از ورزشها در صورتی که
اصولی دنبال شوند، نه تنها برای بیماران مبتلا به صرع مضر یا ممنوع نیست بلکه به بهبود شرایط آنها نیز کمک خواهد کرد.
وی با بیان اینکه صرع یک پدیده علمی ثابت شده و در حال حاضر قابل کنترل و حتی درمان است، گفت: «صرع چیزی بیش از تشنج است» شعار امسال روز جهانی صرع بود چراکه این بیماری و مبتلایان به آن نیازمند ارتقای آگاهی و پایان نگرش منفی، دسترسی به درمان و مراقبت، تدوین قانونهای اجتماعی مناسب و افزایش بودجههای پژوهشی هستند. خوشبختانه وزارت بهداشت کشور در دروه جدید توجه خاصی به سازمانهای مردم نهاد داشته که بالطبع تقویت این سازمانها به حل مشکلات درمانی و اجتماعی کمک شایانی خواهد کرد، با این حال از آنجا که برگزاری مسابقه شطرنج میان پدیده ایران و بیماران مبتلا به صرع بازتاب بسیار خوبی داشت، امید است سایر فدراسیونها نیز درخواست همکاری ما را بپذیرند تا به واسطه این تعامل، توانمندی مبتلایان به بیماری صرع به خودشان و به جامعه ثابت شود.
دیدگاه تان را بنویسید