تالاسمی؛ بیماری که دیگر دیو سابق نیست!

کد خبر: 603869

بیماری تالاسمی از جمله بیماری‌هایی است که آمار مبتلایان آن خوشبختانه با پیشرفت دانش پزشکی و بالارفتن آگاهی مردم و اطلاع‌رسانی ژنتیکی، رو به کاهش گذاشته و سن امید به زندگی در مبتلایان به این بیماری بسیار بالا رفته است.

روزنامه ایران: بیماری تالاسمی از جمله بیماری‌هایی است که آمار مبتلایان آن خوشبختانه با پیشرفت دانش پزشکی و بالارفتن آگاهی مردم و اطلاع‌رسانی ژنتیکی، رو به کاهش گذاشته و سن امید به زندگی در مبتلایان به این بیماری بسیار بالا رفته است.
تالاسمی، اختلالی ژنتیکی و شایع است که کمربند مبتلایان به آن از ایتالیا تا ژاپن را دربرمی گیرد.
دکترمجید آراسته با اشاره به اینکه دو نوع تالاسمی ماژور و مینور وجود دارد، می‌گوید: مبتلایان به تالاسمی مینور در طول زندگی مشکلی ندارند ولی فردی که ناقل صفت مینور است، وقتی دچار کم‌خونی، ضعف و خستگی می‌شود بهتر است قرص اسیدفولیک و آهن مصرف کند، چنانچه دو فرد مبتلا به مینور با هم ازدواج کنند احتمال به وجود آمدن فرزندی مبتلا به تالاسمی ماژور وجود دارد.
نیاز به همراهی بیمه‌ها برای حذف تالاسمی

در حال حاضر دو روش برای جلوگیری از تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی ماژور وجود دارد که رئیس هیأت مدیره انجمن تالاسمی ایران روش‌های مورد نظر را شرح می‌دهد:

در روش اول در هفته 10 تا 12 بارداری، جنین مورد آزمایش قرار می‌گیرد و چنانچه مبتلا به تالاسمی ماژور باشد، ختم بارداری اعلام و با صدور مجوز از پزشکی قانونی دستور سقط جنین صادر می‌شود ولی چنانچه جنین سالم باشد دوران بارداری ادامه پیدا می‌کند و نوزادی سالم به دنیا خواهد آمد.
روش دوم یا «PGD» روشی است که قبل از بارداری در محیط آزمایشگاه به وسیله اسپرم و تخمک طرفین جنینی صد درصد سالم ایجاد می‌شود و به وسیله‌ ای وی اف در رحم مادر به رشد و تکامل خود ادامه می‌دهد.
به گفته دکترآراسته، این روش در حال حاضر در کشورما در حال انجام است اما به دلیل اینکه حدود 5 میلیون تومان هزینه دارد و متأسفانه تحت هیچ پوشش بیمه‌ای قرار ندارد، زوجین به ناچار بیشتر روش اول را انتخاب می‌کنند زیرا در روش اول بیمه بخشی از هزینه‌ها را تقبل می‌کند. البته باید یادآور شد که در مقایسه روش «پی‌جی‌دی» مطمئن‌تر است و پدر و مادر صددرصد خیالشان از سالم بودن نوزاد راحت است.
تالاسمی: از تولد تا درمان
تا قبل از سال 1370 سالانه بین 800 تا 1200 مورد ابتلا به تالاسمی در کشور ثبت می‌شد که در حال حاضر این رقم به 150 تا 200 مورد در سال کاهش پیدا کرده است.

رئیس هیأت مدیره انجمن تالاسمی ایران با بیان اینکه این آمار بیشتر مربوط به مناطق جنوبی کشور است که عقد ازدواج توسط عاقدهای محلی و بدون انجام آزمایش‌های لازم صورت می‌گیرد، می‌افزاید: در خوزستان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان بیشترین موارد ابتلا به تالاسمی دیده می‌شود، اطلاع‌رسانی همگانی از طریق رسانه‌های مختلف و انجام فعالیت‌های آموزشی مختلف می‌تواند همین تعداد جزئی از آمار مبتلایان به تالاسمی را به صفر و ریشه‌کنی کامل نزدیک کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت