چالش مانکن این‌بار در اتاق زایمان/ وقتی که جان یک مادر و فرزند به بازی گرفته می‌شود +فیلم

کد خبر: 598884

چالش مانکن، چالشی است که در آن افراد ثابت و بدون حرکت می‌ایستند و یک نفر این این حالت را فیلم‌برداری می‌کند. معمولا این پدیده نوظهور با یک آهنگ خارجی خاص همراه است. و با هشتگ در شبکه های اجتماعی منتشر می شود.

چالش مانکن این‌بار در اتاق زایمان/ وقتی که جان یک مادر و فرزند به بازی گرفته می‌شود +فیلم
چالش مانکن در اتاق عمل
سرویس اجتماعی فردا: چالش مانکن، چالشی است که در آن افراد ثابت و بدون حرکت می‌ایستند و یک نفر این این حالت را فیلم‌برداری می‌کند. معمولا این پدیده نوظهور با یک آهنگ خارجی خاص همراه است. و با هشتگ در شبکه های اجتماعی منتشر می شود. به تازگی اما فیلمی از اتاق عمل زایمان منتشر شده که تیم پزشکی در این اتاق به چالش مانکن پیوسته اند و از خود فیلم گرفته اند!
خبرگزاری فارس در رابطه با این فیلم که به نظر می رسد در یکی از بیمارستان های ایران گرفته شده، نوشته: این فیلم این گونه نشان می‌دهد که یک تیم جراحی در حین انجام سزارین در اتاق عمل اقدام به ضبط چالش مانکن کرده‌اند! درست زمانی که شاید ثانیه هایش برای نجات جان مادر ضروری باشد و هر لحظه ممکن است آسیب‌های جبران ناپذیری را به مادر و نوزادش وارد کند. آنطور که در فیلم معلوم است، درست وقتی که دست جراح کاملا خونی است و مشخص است در حال بخیه کردم شکم مادر است همه در اتاق زایمان ثابت می‌ایستند و یک نفر با پخش آهنگ پس زمینه شروع به فیلم‌برداری می‌کند. پرستاری در تصویر در حال آماده کردن آمپول برای تزریق است که معلوم نیست دیر تزریق شده آن چه بلایی به سر مادر می‌آورد، پزشکی در حال بخیه کردن بی حرکت و بی توجه به زمان از دست رفته به مانکن و سوژه برنامه تبدیل شده است. در پس زمینه صدای جیغ های نوزاد به گوش می رسد که یک پرستار بی توجه به این فریاد ها به فکر برپایی چالشش است.
چالشی که با مشکلاتی همراه است
شاید در نگاه اول این موضوع یک تفریح و کاملا عادی به نظر برسد اما کافی است از زاویه دیگر به این موضوع نگاه کنید تا به فاجعه بار بودن آن پی‌ببرید. مثلا اینکه وقتی یک نفر در خیابان تصادف می‌کند و همه برای اینکه این واقعه را ثبت کنند چند دقیقه بی حرکت می‌ ایستند و فیلم‌برداری می‌کنند ان را با هشتک چالش مانکن در فضای مجازی توزیع نشر می دهند. یا مثلا یک نفر در حال غرق شدن است و شما به جای آنکه به کمک او بروید با دوستانتان بی حرکت در حال ضبط چالش مانکن هستید. یا بدتر از آن اینکه خدایی نکرده یکی از عزیزانتان در حال مرگ است و شما به جای کمک و نجات او سرگرم چالش مانکن باشید. فکر کردن به این موضوعات و اینکه انسان عاقل و دارای هوش دست به چنین کاری بزند نیز دور از ذهن به نظر می‌سرد. اینکه جان یک انسان را بخواهید یا بخواهند دستخوش و مایه یک تفریح و خنده قرار بدهند هم باعث تاسف است.
نظارت بر خود، ضعف بزرگ نظام سلامت طریقت درباره ضعف بزرگ و ساختاری نظام سلامت در کشور می‌گوید: کشور ما از لحاظ قوانین کامل است و تنها ایراد اجرا نشدن قوانین است مثلا باید بدانیم که راهنماهایی بالینی برای درمان در قانون و سیاست‌های ابلاغی کشور آمده است و این قانون نیز وجود دارد که پزشک موظف است یا در بخش خصوصی یا دولتی کار کند. وی تصریح کرد: قوانین شفاف است اما بسیار جای تعجب دارد که چرا اجرایی نمی‌شوند، تنها دلیل آن این است که معتبرترین و بانفوذ‌ترین قشر به عنوان ذینفع اصلی، تمام سرنوشت بهداشت جامعه را در اختیار دارند و این امکان نیز وجود ندارد که کسی نفوذ و اعتبار داشته باشد و در عین حال بخواهد برای مردم نیز فکری کند. طریقت ادامه داد: حضرت امام می‌گویند استکبار بر همه چیز استعمار خود را اجرا می‌کند، بنده از همه نمایندگان مجلس و صاحبان نفوذ تقاضا می‌کنم در راستای ایجاد قانون مسائل را جدی‌تر پیگیری کنند. طریقت در پاسخ به این سوال که با توجه به ضعف نظارت و نبود نظارت در ارائه خدمات پزشکی چه خطراتی متوجه نظام سلامت است؟ گفت: اهمیت نظارت در سلامت بر کسی پوشیده نیست، در دنیا بیشترین نظارت در بحث سلامت است چون با جان و حیثیت مردم سر و کار دارد و این تنها با مشارکت همه ذی‌نفعان اجرا می‌شود. وزیر سابق بهداشت در پایان گفت: بیشترین حق را مصرف کننده در ساختار نظام سلامت دارد که متأسفانه جایگاهی برای آن تعریف نشده، مقصر این کار نیز ساختار ما است که مشابهی در دنیا ندارد.ساختار معیوب است، نظرات از کمیسیون بهداشتی بیرون می‌آید که متشکل از پزشکان است، در وزارتخانه توسط پزشکان اجرا و توسط همان‌ها نظارت می‌شود و بعد در صورت خطا، پزشکی قانونی به آن رسیدگی می‌کند. سیستم دست پزشکان است. پس بیهوده انتظار داریم که سیستم مدافع حقوق پزشکان نباشد. جای خالی اخلاق حال باید دید وزیر بهداشت که این روزها برای همه از وزیر وکیل گرفته تا امامان جمعه و سرداران و ... نسخه‌های اخلاق و رفتار تجویز می‌کند و هر روز در بیشتر مراسمات این صحبت‌ها را تکرار می‌کند و دست به قلم می‌شوند، خود را در برابر این بی‌اخلاقی ها در زیر مجموعه خود مسئول می‌داند یا خیر؟ آیا آقای وزیر برای این موارد هم نسخه اخلاقی می‌پیچد تا جان مردان دستماییه خنده پزشکان نشود. همینطور نمایندگان مجلس که تمام وقت خود را برای دعوای بودجه بین وزارت بهداشت و وزارت رفاه گذاشته اند، آیا به فکر جان مردم و سلامت بیماران نیز هستند ؟ و ممکن است به دنبال وضع قوانین در راستای رسیدگی به چنین تخلفاتی باشند و بتوانند با برطرف کردن موانع قانونی بحث نظارت و خود ارجاعی در وزارت بهداشت را حل کنند. فیلم ساختگی است عباس زارع نژاد مسئول روابط عمومی وزارت بهداشت در این باره به خبرنگار فارس گفت: این یک فیلم ساختگی و نمایشی است و نمی‌تواند واقعی باشد؛ چراکه در اتاق عمل ثانیه‌ها تعیین کننده است و پرسنل باید تمام تمرکزشان برای حفظ جان بیمار باشد. وی ادامه داد: احتمالا این برنامه کارگردانی شده و اصلا بیماری در کار نیست و همانطور که پیداست مانیتور اتاق عمل خاموش است و مشخص است همه در حال فیلم بازی کردن هستند و اصلا جراحی انجام نمی‌شود. مشاور وزیر بهداشت در پایان گفت: البته اصل موضوع مورد نقد است و محیطهای درمانی اصلا جای این رفتارها نیست و کسی نباید از این فضاها برای انجام این برنامه‌ها استفاده کند.
لینک دانلود
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت