بایدها و نبایدهای معاینه چشم دانش آموزان
معاینه و اطمینان از سلامت چشمهای کودکان یکی از ضروریاتی است که خانوادهها بخصوص در آستانه سال تحصیلی باید به آن توجه داشته باشند. متخصصان معتقدند اختلال در بینایی علاوه بر ایجاد مشکلات متعدد برای کودکان میتواند اعتماد به نفس آنها را نیز کاهش دهد. کودکی که نمیتواند در مدرسه بدرستی نوشتههای روی تخته سیاه کلاس را ببیند، به طور قطع در پاسخگویی به سؤالات معلم ضعیفتر عمل خواهد کرد. از این رو معاینه و اطمینان از سلامت بینایی قبل از آغاز سال تحصیلی یا در همان روزهای نخست امری مهم به نظر میرسد.
این فوق تخصص چشمپزشکی کودکان در مورد آزمونهای بینایی که در مدارس انجام میگیرد، عنوان میکند: برای مفید بودن آزمونهای بینایی که در مدرسه انجام میشود، باید به نکات مهمی توجه کرد که از میان آنها میتوان به فاصله دانشآموز از تابلو اشاره کرد. فاصله و محل قرارگیری تابلو باید مطابق استاندارد باشد. همچنین باید توجه شود که دانشآموز بدرستی چشم خود را بسته نگه دارد، در غیر این صورت اختلال دید یک چشم، توسط دید چشم دیگر پوشش داده میشود. انجام دهندگان تستهای بینایی باید حروف متعددی را سؤال کنند تا احتمال حدس زدن برای حروف توسط کودک به حداقل برسد.
وی در ادامه با اشاره به بایدها و نبایدهای نگهداری از عینک میافزاید: کودک باید بیاموزد هنگامی که از عینک استفاده نمیکند، برای پیشگیری از آسیب دیدگی، آن را درون جلد بگذارد. همچنین شیشههایی که پوششهای اضافی ضد انعکاس (آنتی رفلکس) دارند، نباید با پارچههای زبر تمیز شوند، چون این کار باعث خش افتادن شیشه عینک خواهد شد.
وی در خاتمه در مورد میوپی یا نزدیکبینی میگوید: میوپی یا نزدیکبینی که در اصطلاح به آن ضعیفی چشم گفته میشود، همواره سیر پیشرونده دارد. اما پیشرفت نزدیکبینی به مرور زمان کم شده و سرانجام متوقف میشود. اما آنچه مهم به نظر میرسد، توجه به این نکته است که اگرچه نمیتوان به هیچ روشی افزایش نزدیکبینی را متوقف کرد ولی میتوان سرعت افزایش آن را کم کرد. در گذشته سعی میکردند با تجویز عینک با شمارههای کمتر از شماره واقعی چشم سرعت افزایش نزدیکبینی را کم کنند ولی تحقیقات اخیر این شیوه را رد کرده است. تاری دید باعث افزایش سرعت سیر پیشرفت نزدیکبینی میشود به همین دلیل نباید شماره عینک کمتر از شماره واقعی چشم باشد.
دیدگاه تان را بنویسید