خبرگزاری ایسنا: دکتر کاظمینی در واکنش به برخی اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه عمل پیوند عضو برای اتباع افغانستان همانند ایرانیها انجام میشود و با تکذیب این خبر، گفت: با پیشرفت پیوند عضو در ایران و درصد موفقیت بالایی که این نوع جراحیها داشتند، میزان مراجعه اتباع خارجی از کشورهای دیگر به ایران جهت انجام جراحیهای پیوند افزایش یافته بود. بر این اساس در سال 78 بخشنامهای مبنی بر "پیوند هموطن به هموطن" برای جلوگیری از سوءاستفاده برخی افراد سودجو در حوزه پیوند صادر شد.
وی با بیان اینکه در اواخر سال 1393 نیز طی بخشنامه مقام عالی وزارت به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور مجوز پیوند عضو اتباع افغانی مقیم ایران از هموطنان مقیم خود در ایران ( افراد زنده یا مرگ مغزی) صادر شد، افزود: حال باید توجه کرد که اتباع افغانی مقیم ایران شامل دارندگان مدارک آمایش صادر شده توسط وزارت کشور، دارندگان دفترچه پناهندگی یا دارندگان اقامت دائم در گذرنامه صادر شده توسط نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران هستند. کاظمینی تاکید کرد: بنابراین مجوز پیوند این افراد در تهران تنها توسط اداره پیوند و بیماریهای خاص وزارت بهداشت و در باقی شهرها توسط کارشناس پیوند معاونت درمان دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی به ترتیب پس از استعلام از اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری محل صدور، پلیس مهاجرت و گذرنامه ناجا برای بیمارستانهای دولتی آموزشی دارای مجوز پیوند، صادر میشود. رئیس مرکز مدیریت پیوند اعضا وزارت بهداشت همچنین گفت: البته مواردی از پیوند عضو اتباع خارجی در شیراز، مشهد و تهران در موارد خاصی انجام شده است و بیمارانی که مشکلات حادی داشتهاند از پیوند عضو استفاده
کردهاند. همچنین دورههای آموزشی برای پیوند عضو پزشکان در افغانستان، مشهد و هرات برای پیوند عضو برگزار و در طی 10 روز گذشته بیش از هفت پیوند عضو در هرات انجام شده است.
دیدگاه تان را بنویسید