۱۰ علامت حمله قلبی را بشناسید

کد خبر: 519071

اگرچه تعداد مرگ و میرهای ناشی از حملات قلبی به دلیل پیشرفت های اخیر در علم پزشکی کاهش یافته، ولی هر سال تعداد قابل توجهی از مردم در سراسر جهان قربانی حملات قلبی می شوند.

خبرگزاری مهر: درجات مختلفی از حملات قلبی وجود دارد و قرار نیست همه آنها به مرگ منجر شود. با این حال بیمارانی که یک بار تجربه حمله قلبی را داشته اند، بیشتر در معرض حمله قلبی دوم هستند. خطر این عارضه تنها زمانی کاهش می یابد که افراد اقدامات مناسب پیشگیرانه را به طور کامل آموخته باشند.
آیا نشانه هایی وجود دارد
برخی از علائم شایع و آشکار حمله قلبی وجود دارد که ممکن است جزئی و نادیده گرفته شود. قبل از این که بدانید حمله قلبی چه علائمی دارد، باید این سوالات را از خود بپرسید:
آیا سیگار مقصر است
در حدود ۲۰ تا ۲۲ درصد از بیماری های عروق کرونر به علت سیگار کشیدن ایجاد می شود. حتی سیگاری های دست دوم و افراد در معرض دود نیز به همین میزان در معرض حمله قلبی هستند.
آیا سابقه خانوادگی ابتلا به حمله قلبی موثر است
بله. اگر شما سابقه خانوادگی ابتلا به این عارضه را دارید، بیشتر در معرض خطر هستید. حدود ۲۵ گونه ژن کشف شده، با حملات قلبی در ارتباط است.
حمله قلبی با سایر مشکلات سلامت ارتباط دارد
این عارضه با دیابت، مشکلات فشار خون، چاقی و کلسترول بالا در ارتباط مستقیم است.
آیا جنسیت در ابتلا به حمله قلبی مهم است
مردان در معرض خطر بیشتری نسبت به زنان هستند.
ناگفته نماند که برخی از عوامل خطر ابتلا به حمله قلبی را می توان کنترل کرد اگرچه برخی دیگر غیر قابل دستکاری هستند. با این حال اقدامات پیشگیرانه در بهبود سلامت عمومی بدن و پیشگیری از حمله قلبی بی تاثیر نیست.
علائم حمله قلبی که نباید نادیده گرفته شوند
سوزش سر دل و مشکلات دستگاه گوارش: سوزش سر دل یک اختلال گوارشی است که می تواند ناشی از ریفلاکس معده به مری باشد. این عارضه به طور معمول در کسانی که بلافاصله بعد از صرف غذا دراز می کشند اتفاق می افتد و می تواند منجر به درد معده و استفراغ شود. البته سوزش سر دل همراه با درد شدید در قفسه سینه می تواند نشان دهنده خطر حمله قلبی باشد. برخی افراد در قسمت بالای شکم احساس درد می کنند. زنان و افراد مسن بالای ۶۰ سال به احتمال زیاد این علایم را تجربه می کنند بی آن که بدانند این علایم با بیماری های قلبی مرتبط است. البته اغلب موارد درد شکم و حالت تهوع با حمله قلبی ارتباط ندارد و در صورتی نگران کننده است که ناگهانی و بدون دلیل ظاهر شود.
درد در قسمت چپ بدن: این یکی از علائم کلاسیک حمله قلبی است. یک فرد ممکن است درد در قسمت چپ بدن را تجربه کند و ممکن است آن را با درد عضلانی اشتباه بگیرد و در نتیجه این درد نادیده گرفته شود. بنابراین در صورتی که فرد درد در قسمت چپ بخصوص دست چپ را حس کرد، یک احتمال قوی برای حمله قلبی است. بهترین راه برای جلوگیری از هر گونه عواقب شدید، درمان فوری و اخذ خدمات پزشکی است.
خستگی سریع: در صورتی که فرد خیلی زود احساس خستگی کند ممکن است در معرض خطر حمله قلبی باشد. سعی کنید نوع خستگی خود و چگونگی آن را تجزیه و تحلیل کنید؛ مثلا بررسی کنید که خستگی شما ناشی از فعالیت های روزمره مانند راه رفتن، بالا رفتن از پله، دویدن و ... و یا این که خود به خود حادث شده است. این تجزیه و تحلیل ها به کاهش شانس ابتلا به حمله قلبی در صورتی که شما در معرض خطر باشید، کمک می کند. در این مورد می توانید از پزشک تان مشاوره بگیرید. منظور از خستگی مفرط، خستگی است که مانع از بلند شدن فرد از رختخواب می شود. اگر فرد فعالی هستید و ناگهانی دچار خستگی مفرط شده اید، این علامت را نادیده نگیرید.
سرفه غیر قابل توقف: این یکی از نشانه های متداول حمله قلبی است. در موارد شدید، سرفه خونی نیز مشاهده می شود. علائم عمومی حمله قلبی مرتبط با سرفه شامل مخاط سفید مایل به صورتی است که در نتیجه نشت خون در ریه ها بروز کرده است.
تعریق غیر معمول: عرق کردن بسیار طبیعی است اما تا زمانی که ناشی از ورزش و آب و هوای گرم باشد. برخی از افراد به طور کلی مقدار زیادی از مایعات بدن خود را از طریق تعریق از دست می دهند. با این حال اگر فردی تجربه تعریق سرد بدون هیچ دلیل آشکاری را داشته باشد، یک وضعیت نگران کننده است و باید اقدامات فوری و معاینات اضطراری برای پیشگیری از عواقب شدید در نظر گرفته شود.
درد فک و گلو درد: بی حسی در شانه و دست نشانه حمله قلبی است اما بیشتر مردم این نوع علایم را تجربه نمی کنند. به جای آن در قسمت گردن یا شانه یا از فک به بالا تا ناحیه گوش درد دارند. برخی نیز از درد بین استخوان کتف شاکی هستند. از آن جا که این درد موقتی است اغلب به فراموشی سپرده می شود.
سرگیجه: نرسیدن خون کافی به قلب یعنی نرسیدن اکسیژن کافی به قلب که این امر باعث کمبود نفس و سرگیجه می شود. این سرگیجه اغلب با درد قلسه سینه و نفس نفس زدن همراه است. همه این علائم به اندازه کافی برای این که بیمار سریعا به پزشک مراجعه کند، هشدار دهنده هستند.
تورم اندام: هنگامی که عضله قلب درست عمل نمی کند، فضولات از طریق خون از بافت ها حمل نمی شود و در نتیجه باعث ورم می شود. ورم ابتدا در کف پا و قوزک آغاز می شود. علاوه بر آن هنگامی که خون کافی به بافت ها نمی رسد، درد ایجاد می شود.
ضربان قلب: یک ضربان قلب پایدار نشانه ای از قلب سالم است. اما ضربان قلب بدون دلیل می تواند نشانه ای از خطر حمله قلبی باشد. در این مواقع احساسی که به فرد دست می دهد، این است که گویی با سرعت دویده است. برخی این حالت را با حمله عصبی اشتباه می کنند. اگر بدون آن که کار سنگینی انجام داده اید دچار ضربان تند و نامنظم قلب شده اید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
خر و پف: خر و پف بلند نیز نشانه ای جدی از خطر حمله قلبی است. افرادی که از ناراحتی های قلبی رنج می برند، برای کنترل سطح خر و پف شبانه می توانند از یک ناظر خارجی کمک بگیرند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت