خبرگزاری ایسنا: کاشتهای مغزی برای درمان طیف گستردهای از بیماریها از صرع گرفته تا اعتیاد در حال توسعه هستند اما این فناوریها نیاز دارند که بیمار از سیمکشی خارجی نیز برای تجربه کامل مزایای آنها استفاده کند.
محققان اوهایو برای حذف سختیهای مرتبط با این درمان، مدارها را درون پارچه دوختهاند.
این دانشمندان بر این باورند که پارچههای کاربردی، یک فناوری توانا در حوزه ارتباطات و حسگر هستند و در آینده حتی کاربردهای پزشکی مانند تصویربرداری و نظارت بر سلامت نیز خواهند داشت.
در حال حاضر محققان به اتصال مدارها به پارچه با دقت 0.1 میلیمتر پرداختهاند که اندازهای ایدهآل برای یکپارچهسازی حسگرها و دستگاههای حافظه رایانه محسوب میشود. با توسعه مداوم، این مدارها در نهایت میتوانند به نوعی فناوری تبدیل شوند که به انسانها اجازه میدهد همه چیز از سطح تناسب اندام گرفته تا ترمیم بافت را از طریق پوشاک خود بررسی کنند.
این پارچهها به عنوان "پارچههای کاربردی" یا "" شناخته شده هستند. این پوشاک با یک چرخخیاطی استاندارد تولید میشوند اما بجای استفاده از نخ معمولی، در آنها سیمهای نازک فلز نقره بکار میرود. به گفته محققان، این سیمها به نرمی نخ معمولی هستند.
هدف بعدی این دانشمندان، بهرهبرداری از دقت بکار رفته در این پوشاک برای ترکیب گیرندهها و دیگر قطعات الکترونیکی با آنهاست.
یک آنتن باند پهن در حال حاضر توسط محققان به پوشاک دوخته شده که میتواند در آینده برای دسترسی به اینترنت و تلفن همراه ضروری باشد. این آنتن از چندین شکل هندسی به هم پیوسته تشکیل شده که به یک الگوی کروی دوخته شدهاند. در کل، فرآیند دوخت آنتن باند پهن حدود 15 دقیقه طول میکشد.
این تحقیق در مجله IEEE Antennas and Wireless Propagation Letters منتشر شده است.
دیدگاه تان را بنویسید