آلودگی هوا عامل یک سوم فوتی‌های کرونا

کد خبر: 1045270

یافته‌های مطالعات متعددی نشان داده است مواجهه بلند مدت با آلودگی هوا سبب افزایش خطر بستری شدن در بیمارستان و مرگ ناشی از بیماری کرونا می‌شود.

آلودگی هوا عامل یک سوم فوتی‌های کرونا

خبرگزاری ایرنا: رییس مرکز تحقیقات آلودگی هوای پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مطالعات انجام شده نشان می‌دهد، آلودگی هوا عامل حدود ۱۵ تا ۳۰ درصد موارد مرگ ناشی از کووید - ۱۹ در مناطق مختلف دنیا بوده است.

دکتر محمدصادق حسنوند افزود: یافته‌های مطالعات متعددی نشان داده است مواجهه بلند مدت با آلودگی هوا سبب افزایش خطر بستری شدن در بیمارستان و مرگ ناشی از بیماری کرونا می‌شود.

وی ادامه داد: به عبارت دیگر مواجهه با آلودگی هوا سبب ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای نظیر افزایش فشار خون، دیابت، بیماری‌های قلبی ـ عروقی و تنفسی می‌شود و در نتیجه این بیماری‌های زمینه‌ای آسیب‌پذیری در برابر کووید - ۱۹ را بیشتر می‌کند.

حسنوند خاطرنشان کرد: شاید یکی از دلایل بالابودن میزان موارد مرگ ناشی از همه‌گیری کووید ۱۹ در کشور، مواجهه با سطوح بالای آلودگی هوا باشد.

وی تاکید کرد: در نهایت برای آنکه تاب‌آوری ما در آینده نسبت به بیماری‌های تنفسی مانند کووید ۱۹ بیشتر شود، راهی جز کاهش آلودگی هوا نداریم.

رییس مرکز تحقیقات آلودگی هوا گفت: هر چه مقادیر آلودگی هوا در کشور کمتر باشد، میزان آسیب‌پذیری ما نسبت به بیماری‌های تنفسی و قلبی ـ عروقی هم کمتر و تاب آوری ما بیشتر می‌شود.

وی افزود: نباید فراموش کرد محققان برای کرونا واکسن تهیه کردند، اما آلودگی هوا واکسن ندارد و چاره‌ای جز کاهش انتشار آلاینده‌های هوا و بهبود کیفیت هوا ندارد. از این طریق می‌توان تاب آوری جامعه را نسبت به همه‌گیری‌های آینده افزایش و سطح آسیب‌پذیری را کاهش داد.

بر اساس تازه‌ترین گزارش اداره سلامت هوای وزارت بهداشت، طبق مطالعه‌ای که درباره تاثیر آلودگی هوا بر افزایش مرگ و میر کرونا در کشور انجام شده است، ذرات معلق هوا تا ۶ درصد، ازن تا هفت درصد و دی اکسید نیتروژن تا ۱۵ درصد باعث افزایش مرگ و میر کرونا می‌شود البته در سایر کشور‌ها مانند چین و ایتالیا اعداد گزارش شده چندین برابر بیشتر از ایران بوده است.

بر اساس این تحقیقات، آلودگی هوا بر سیستم تنفسی تاثیر می‌گذارد و موجب تضعیف سیستم ایمنی می‌شود. کرونا هم بیماری تنفسی است و وقتی با آلاینده‌های هوا مواجه می‌شویم، سیستم ایمنی بدن افراد تضعیف و فرد بیشتر مستعد ابتلا به کرونا می‌شود.

معضل آلودگی هوا که رتبه پنجم را میان عوامل موثر در مرگ و میر به خود اختصاص داده است، سالانه ۲.۴۸ تا هفت درصد تولید ناخالص داخلی کشور‌ها را می‌بلعد تا صرف عوارض ناشی از آن شود.

ذرات کوچکتر از ۲.۵ میکرون مهم‌ترین و در عین حال نگران کننده‌ترین آلاینده‌های هوا به شمار می‌روند. طبق اعلام مسوولان، در کشور ما ۲.۴۸ درصد تولید ناخالص ملی معادل ۳۴ هزار میلیاد تومان صرف عوارض ناشی از آلودگی هوا می‌شود، به طوری که ریزگرد‌ها و همچنین آلاینده‌های هوا ۳۸ میلیون نفر از جمعیت کل کشور را در معرض درجاتی از آلودگی هوا قرار می‌دهند.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت، آلودگی هوا سالانه بر بیش از ۳۳ هزار مرگ در کشور تاثیر می‌گذارد و میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در تهران طی سال ۹۷ حدود سه هزار نفر بود که این تعداد در گروه سنی بالای ۳۰ سال بوده و از بین این افراد ۸۵ نفر بیماران مزمن تنفسی، ۹۶ نفر بیماران مبتلا به سرطان ریه، ۱۰۵۸ نفر بیمار قلبی و ۵۲۶ نفر دچار سکته مغزی بودند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت