تولید واکسن کرونای ایرانی به کجا رسید؟
وزیر بهداشت در یک ارتباط اینترنتی با اشاره به پیشرفتهای ایران در زمینه تولید واکسن کرونا، گفت: در مراحل مختلف کار را دنبال کردهایم و آزمایش بر نمونه حیوانی (میمون) هم انجام شده و نتایج بسیار خوبی گرفتیم.
خبرگزاری فارس: سعید نمکی وزیر بهداشت در یک ارتباط اینترنتی با اشاره به پیشرفتهای ایران در زمینه تولید واکسن کرونا، گفت: در مراحل مختلف کار را دنبال کردهایم و آزمایش بر نمونه حیوانی تا میمون هم انجام شده و نتایج بسیار خوبی گرفتیم.
نمکی با بیان اینکه تا دو الی سه هفته آینده کار آزمایش واکسن بر نمونه انسانی را آغاز خواهیم کرد افزود: تمام اقدامات ما در این زمینه منطبق بر استانداردهای بینالمللی و پروتکلهای سازمان جهانی بهداشت و سازمان غذا و دارو است. گزارش این اقدامات از امروز به سازمان جهانی بهداشت ارائه میشود.
وی با اشاره به ابهاماتی که در زمینه واکسن کرونا وجود دارد، بیان کرد: گامهای موثری برای دسترسی به واکسن بر میداریم، اما همچنان ابهاماتی درباره میزان ماندگاری و اثرگذاری در مورد واکسن کرونا وجود دارد.
وی افزود: علیرغم تمام تحریمهای ظالمانه در زمینه ساخت داروهایی که حتی تاثیر کمی در درمان کرونا داشتند مانند فاویپیراویر و رمدسیویر فعال بودیم و اکنون تولیدات خود را مصرف میکنیم. در مورد واکسن نیز چنین است و امروز بعد از ظهر در جلسه دوم اِمرو، نتایج تحقیقات خود را اعلام میکنیم. در مورد واکسن پلتفرمهای متعددی دنبال شده است و حدود ۷ گروه تحقیقاتی بر تولید واکسن کار میکنند که از روز اول بر فرایندهای انجام شده نظارت داشتم.
وزیر بهداشت افزود: مشکلات زیادی برای واردات واکسن آنفلوانزا برای کشور ایجاد کردند و به جز افزایش قیمت، موانعی برای واردات این واکسن ایجاد شده که همکاران من در وزارت بهداشت در تلاش هستند تا این موانع را بر طرف کنند.
وی گفت: قرار بود واکسن آنفلوانزا از ۱۵ شهریور در اختیار مردم قرار گیرد، اما با موانعی که ایجاد کردند، به تاخیر افتاد با این حال در بسیاری از کشورهای اروپایی هم واکسیناسیون آنفلوانزا را از ۱۵ اکتبر شروع میکنند.
وزیر بهداشت افزود: با توجه به استفاده گسترده مردم دنیا از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی برای مهار کووید۱۹ در بسیاری از کشورها شیوع آنفلوانزا کاهش قابل ملاحظهای پیدا کرده است و این مساله کمک موثری است که امسال نگرانی کمتری در مورد این بیماری داشته باشیم.
نمکی ادامه داد: با این حال واردات و توزیع واکسن آنفلوانزا در کشور برای گروههای پر خطر انجام میشود، ۱.۵ میلیون واکسن تاکنون برای زنان باردار، بیماران خاص و صعب العلاج به صورت رایگان در شبکه بهداشتی تزریق شده و محموله بعدی این واکسنها نیز تا یک ماه آینده برای توزیع رایگان بین افراد پر خطر وارد کشور و توزیع میشود.
وی گفت: با این وجود میدانیم ایمنی زایی واکسن آنفلوانزا علیه این بیماری ۱۰۰ درصد نیست و حداکثر ایمنی زایی آن بین ۳۰ تا ۳۵ درصد است و این طور نیست که هر کس این واکسن را تزریق کند، به بیماری آنفلوانزا گرفتار نمیشود.
وزیر بهداشت ادامه داد: علاوه بر توزیع واکسن آنفلوانزای رایگان برای گروههای پر خطر، محمولههای وارداتی این واکسن با ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز به زودی در داروخانهها با قیمت مصوب توزیع میشود و البته به بخش خصوصی اجازه داده شده این واکسن را با ارز نیمایی یا حتی ارز آزاد هم وارد کنند که قیمت آن تعیین خواهد شد.
وی درباره موج جدید کرونا در کشور گفت: موج جدید این بیماری از امواج قبلی سنگینتر است و به صورت تصاعدی موارد ابتلا به این بیماری در کشور رو به افزایش است، در مورد پر بودن تختهای بیمارستانی نیز در تلاشیم به گونهای مدیریت کنیم که مردم سرگردان نشوند، مردم نباید نگران تخت خالی برای بستری باشند، با دستور مقام معظم رهبری از ظرفیت تختهای بیمارستانی بیمارستانهای نیروهای مسلح و تامین اجتماعی استفاده میکنیم.
نمکی ادامه داد: وزارت بهداشت در این شرایط از ظرفیت استراتژیک خود برای ارائه خدمات استفاده میکند و در این راستا بسیاری از خدمات غیر اورژانسی و عملهای غیر ضروری به تاخیر میافتد و ظرفیت بیمارستانی آن برای پذیرش بیماران کووید۱۹ استفاده میشود، ممکن است درآمد اختصاصی بیمارستانها کم شود یا برخی جراحیها به تاخیر بیفتد، اما پذیرش و درمان بیماران اورژانسی مانند افرادی که در معرض سکته هستند، متوقف نمیشود.
دیدگاه تان را بنویسید