احتمال کشنده بودن ویروس کرونا با چه آزمایشی تعیین میشود؟
به گفته محققان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و موسسه تحقیقات سلامت، آزمایش قطعی برای تشخیص میزان کشندگی در فرد مبتلا به ویروس کووید-۱۹ وجود ندارد. از آنجا که عواملی مانند سن بالاتر، بیماریهای زمینهای، کمبود میزان دسترسی به مراقبتهای ویژه مجهز و داشتن شرایط پزشکی ویژه میزان کشندگی بیماری را افزایش میدهد، میتوان تخمینی غیر دقیق از افزایش خطر آن در بعضی از بیماران داشت.
خبرگزاری ایسنا: بیشتر بیماران مبتلا به ویروس کووید-۱۹ بهبود مییابند، اما نسبت مهمی نیز فوت میکنند. میزان کشندگی ویروس کووید-۱۹ در ابتدا ۱۵ درصد گزارش شد، اما این تخمین از یک گروه کوچک از بیماران بستری محاسبه شده بود. پس از آن، با ظهور دادههای بیشتر، میزان کشندگی ویروس بین ۳.۴ درصد تا ۱۱ درصد اعلام شد و بعداً به ۳ تا ۳.۴ درصد رسید. این میزانها با استفاده از دادههای جمعیتی به دست آمدهاند و مطالعه روی گروهی از افراد انجام شده است.
پژوهشگران دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و موسسه تحقیقات سلامت با بررسی شواهد موجود به این پرسش پاسخ دادند که آیا روش یا آزمایشی برای تشخیص میزان کشندگی ویروس کووید-۱۹ در فرد مبتلا وجود دارد؟
این محققان میگویند: شواهد نشان میدهد تاکنون آزمایشی قطعی برای تشخیص میزان کشندگی ویروس کرونا در افراد وجود ندارد؛ اما عواملی مانند سن، جنس، میزان دسترسی به مراقبتهای ویژه مجهز و بیماریهای زمینهای (مانند دیابت، چاقی، سرطان، فشار خون، بیماری تنفسی مزمن، بیماری قلب و عروقی، سیگاری بودن) میتواند روی میزان کشندگی ویروس تاثیرگذار باشند و تا حدودی میزان کشندگی را پیشبینی کنند.
به اعتقاد پژوهشگران، احتمال اینکه فرد مبتلا در اثر کووید-۱۹ فوت کند، فقط به خود بیماری بستگی ندارد، بلکه به معالجهای که فرد دریافت میکند و به توانایی خود بیمار در بهبود آن نیز وابسته است. در حالی که ویروس کرونا میتواند هر کسی را آلوده کند، با افزایش سن، کشندگی آن نیز بیشتر میشود. سالمندان بیش از دیگران از بیماریهای زمینهای رنج میبرند و احتمالا به همین دلیل، تعداد بیشتری از آنها فوت میکنند. به نظر میرسد که تعداد مرگ در مردان در صورت ابتلا بیشتر از زنان است، اما شواهد بیشتری در این خصوص مورد نیاز است.
بر اساس اعلام کمیته اطلاعرسانی و آموزش همگانی کرونا در دانشگاه علوم پزشکی تهران که به بررسی مستندات، شواهد و پاسخهای علمی در مورد ویروس کرونا میپردازد؛ با توجه به شواهد موجود، آزمایش قطعی برای تشخیص میزان کشندگی در فرد مبتلا به ویروس کووید-۱۹ وجود ندارد. اما به دلیل اینکه عواملی مانند سن بالاتر، بیماریهای زمینهای دیگر، کمبود میزان دسترسی به مراقبتهای ویژه مجهز و داشتن شرایط پزشکی ویژه میزان کشندگی بیماری را افزایش میدهد، میتوان تخمینی غیردقیق از افزایش خطر آن در بعضی از بیماران داشت.
دیدگاه تان را بنویسید