آخرین اخبار از واکسن ایرانی کرونا
رئیس سازمان غذا و دارو، در ارتباط با آخرین وضعیت واکسن آنفلوانزا، ارز دارو، واکسن کرونا و مسائل و مشکلات حوزه دارو و تجهیزات پزشکی کشور، توضیحاتی ارائه داد.
خبرگزاری مهر: محمدرضا شانه ساز، بعد از ظهر یکشنبه در نشست خبری که در محل ساختمان وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: در حال حاضر مقداری واکسن آنفلوانزا وارد کردهایم و در کشور موجود است، اما برای واردات مابقی واکسنها به تخصیص ارز نیاز داریم.
وی با اعلام اینکه در هفته گذشته جلسات مفصلی در زمینه تامین ارز مورد نیاز شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی داشتیم، افزود: در این جلسات، توافقات خوبی با همکاران بانک مرکزی داشتیم.
شانه ساز با خطاب قرار دادن بیماران، گفت: همانطور که سال گذشته به رغم تمام مشکلات، اجازه ندادیم حتی یک عمل ضروری و الکتیو کنسل شود و دارو و تجهیزات مورد نیاز تامین شد، قول میدهیم امسال هم با پیگیریهایی که انجام شده، هیچ مشکلی در این زمینه ایجاد نشود.
وی ادامه داد: البته تقاضای ما از بانک مرکزی این است که با در نظر گرفتن شرایط خاص کشور، تامین دارو و تجهیزات پزشکی را در اولویت قرار دهند.
شانه ساز گفت: برای واردات واکسن آنفلوانزا برنامه ریزی لازم صورت گرفته و از حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار دوز واکسن سال قبل امسال به بیش از ۱۰ میلیون دوز واکسن رسیده است.
وی ادامه داد: البته امسال به دلیل رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستشوی مداوم دستها و عدم حضور مردم در اجتماعات، احتمال آلودگی به ویروس آنفلوانزا بسیار کمتر از سال قبل خواهد بود.
شانهساز گفت: بازه زمانی تزریق واکسن آنفلوانزا عمدتاً مهر و آبان است که تا آن زمان واکسن مورد نیاز را وارد میکنیم.
وی افزود: ۲.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا برای مراکز بهداشتی و درمانی و مابقی هم در داروخانههای سراسر کشور توزیع میشود.
شانه ساز درباره وضعیت واکسن کرونا، گفت: هدف اصلی ما تولید داخل این واکسن است. چند شرکت دانش بنیان با روشهای متفاوت و به موازات یکدیگر پیش میروند تا واکسن کرونا را تولید کنند.
وی ادامه داد: باید توجه کرد که هنوز هیچ کمپانی و شرکتی تولید نهایی و قابل عرضه واکسن کرونا را انجام نداده و عمدتاً در حال انجام مطالعات بالینی هستند. امیدواریم ما هم در اسرع وقت بتوانیم این واکسن را در کشور داشته باشیم. در عین حال پیگیریم با تامین اعتبارات مورد نیاز از منابع خارجی هم که ممکن است زودتر از ما به تولید واکسن کرونا برسند، بخشی از نیاز کشور را برای گروههای خاص و ضروری تامین کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید