شرط تأیید واکسن کرونای روسی در ایران چیست؟
رئیس انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه تأیید واکسن کرونای روسی و هر واکسن دیگری نیازمند بررسی نتایج مطالعات بالینی آن است، درباره شرایط تأیید این واکسن در کشور توضیحاتی ارائه داد.
خبرگزاری تسنیم: رئیس انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه تأیید واکسن کرونای روسی و هر واکسن دیگری نیازمند بررسی نتایج مطالعات بالینی آن است، درباره شرایط تأیید این واکسن در کشور توضیحاتی ارائه داد.
دکتر علیرضا بیگلری ، درباره مراحل تولید واکسن روسی گفت: هر واکسن جدیدی که ساخته میشود، پس از آزمونهای حیوانی از دو جهت مورد بررسی قرار میگیرد، یکی از این جنبهها بیضرر بودن واکسن یا ایمن بودن آن و دوم کارایی واکسن است. وقتی بررسی حیوانی واکسن تمام شود وارد فاز بررسی انسانی میشود که به آن کارآزمایی بالینی میگویند.
وی افزود: در فاز اول کارآزمایی بالینی این واکسن به افراد داوطلب تزریق میشود تا محققان متوجه شوند که این واکسن ایمن است یا خیر و اگر مشکلی ایجاد نشود واکسن وارد فاز دوم کارآزمایی میشود. در فاز دوم واکس به تعداد بیشتری از افراد (مثلاً 100 نفر یا 200 نفر) تزریق میشود تا بیضرر بودن و ایمنی و کارایی آن ثابت شود.
وی ادامه داد: واکسن در فاز سوم روی تعداد بیشتری از افراد که ممکن است این تعداد به چندین هزار نفر برسد آزمایش میشود و به گروههای مختلف سنی و جنسی تزریق میشود تا مشخص شود که آیا واکسن کارایی لازم را دارد یا خیر ولی حتی واکسن در فاز سوم نیز اگر مورد تأیید قرار بگیرد اگر بخواهد مورد استفاده وسیع در جامعه قرار بگیرد باید کاملاً مشخص شود که آیا واکسن اثربخشی و بیخطری لازم را دارد یا خیر.
بیگلری با بیان اینکه درباره واکسن روسیه نیز باید این اطلاعات به طور دقیق وجود داشته باشند، تصریح کرد: بر اساس اطلاعاتی که گفته شد باید قضاوت کنیم که واکسن کارایی دارد یا خیر؛ برای اینکه واکسن روسی در صورت واردات به ایران، در کشور مورد استفاده قرار بگیرد باید مطالعات و نتایج کارآزماییهای ذکر شده مورد بررسی قرار بگیرند و باید ببینیم که این واکسن روی چند نفر آزمایش شده است.
رئیس انستیتو پاستور ایران تشریح کرد: با توجه به اطلاعاتی که درمورد واکسن داده میشود در کشور تصمیمگیری میشود که این واکسن کرونا وارد کشور بشود. اگر لازم باشد در ایران نیز ممکن است بررسیهایی روی این واکسن انجام بگیرد به همین دلیل نه واکسن روسی و نه هیچ واکسن دیگری بدون مطالعه کافی نمیتواند مورد استفاده در داخل کشور قرار بگیرد و برای استفاده از آن نیاز به اطلاعات کامل است. باید بررسی شود که فاز یک، دو و به خصوص سه روی چه تعداد فرد آزمایش شده است.
بیگلری در پاسخ به این سؤال که آیا واردات احتمالی واکسن کرونای روسی در ایران حتماً نیازمند تأیید سازمان جهانی بهداشت است یا خیر، تصریح کرد: این مسئله بستگی به شرایط کشور دارد؛ معمولاً تأییدیه سازمان جهانی بهداشت، کار را برای تولیدکنندگان راحتتر میکند زیرا در صورت تأیید سازمان جهانی بهداشت مشخص میشود که یک ارگان ناظر آن را به دقت بررسی کردهاست.
وی ادامه داد: اما تأییدیه سازمان جهانی بهداشت تنها شرط لازم برای تأیید واکسن کرونا نیست و برای بسیاری از واکسنها ممکن است سازمان جهانی بهداشت آن را تأیید کند اما یک کشور باز هم به بررسی در زمینه این واکسن بپردازد.
دیدگاه تان را بنویسید