چرا کرونا دوباره اوج گرفت؟

کد خبر: 1009583

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، «عادی پنداری» کرونا و تصور غلط از کنترل و مهار بیماری، باعث شده تا دوباره شاهد اوج گیری این ویروس در کشور باشیم.

چرا کرونا دوباره اوج گرفت؟

خبرگزاری مهر: کیانوش جهانپور، با عنوان این مطلب که «عادی پنداری» عامل اصلی اوج گیری دوباره کرونا در کشور بود، افزود: در صورتی که پروتکل‌های بهداشتی، استفاده از ماسک و فاصله گذاری فیزیکی به خوبی رعایت نشود، شاهد شیوع بیشتر این بیماری در کشور طی ماه‌های آتی خواهیم بود.

وی گفت: در موج اول کرونا در کشور و از ۳۰ بهمن ماه که وجود این بیماری در کشور محرز شد، شاهد هماهنگی‌های خوب بین بخشی میان دستگاه‌ها و مهم‌تر از همه همراهی و مساعدت مردم و مشارکت اجتماعی وسیع بودیم.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، افزود: البته مصادف شدن این ایام با تعطیلات عید نوروز و محدودیت‌های جاده‌ای و مسافرتی که در کشور اعمال شد؛ همگی دست به دست هم داد تا توفیق نسبی در مدیریت این بیماری در کشور حاصل شود.

جهانپور ادامه داد: در همین ماه‌های فروردین و اردیبهشت ۹۹، با مدیریت خوبی که در کشور اتفاق افتاد به میانگین مرگ کمتر از ۵۰ نفر در روز رسیدیم.

وی با اظهار اینکه این وضعیت تا عید فطر تداوم یافت، گفت: در تعطیلات روز‌های خرداد، شاهد افزایش موج سفر‌ها و کاهش محدودیت‌ها در کشور بودیم و به دنبال آن بازگشایی مشاغل، صنوف و اماکن بدون رعایت مطلوب توصیه‌ها و پروتکل‌های بهداشتی، روند صعودی بیماری کرونا در کشور را موجب شد.

جهانپور یادآور شد: بازگشایی‌ها و رفع محدودیت‌ها لاجرم و ناگزیر بود تا چرخ اقتصادی کشور هم به حرکت در بیاید.

وی اضافه کرد: اتفاق مهمی که بعد از بازگشایی افتاد، عادی پنداری کرونا در کشور و تصور غلطی بود که این بیماری کنترل و مهار شده است.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، تصریح کرد: این عادی پنداری نتیجه اش را در سیر صعودی کرونا بدوا در استان‌های کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی، خوزستان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان نشان داد و تعداد مبتلایان در این استان‌ها به طرز چشمگیری افزایش یافت.

جهانپور با اشاره به اینکه در حال حاضر در میانه فصل دوم بیماری کرونا هستیم، گفت: ۲۵ استان کشور در وضعیت قرمز هستند و در بین این استان ها، وضعیت خراسان رضوی حادتر است.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، به پویش ملی «من ماسک می‌زنم» اشاره کرد و افزود: شروع این پویش از هفتم تیرماه با بیانات مقام معظم رهبری بود که بعد از توصیه‌های ایشان، اشتیاق بالایی در جامعه در استفاده از ماسک ایجاد شد.

جهانپور با بیان اینکه طبق قرائن و شواهد پزشکی، بیماری کرونا در ایران و جهان تا زمان نامعلومی ادامه دارد، گفت: برای تداوم مبارزه با این بیماری البته نیازمند حفظ روحیه و انگیزه کادر پزشکی هستیم.

وی افزود: در نظر داریم در شهریور و پاییز که روز‌های بزرگداشت پزشکان و داروسازان و متعاقبا پرستاران است، مراسم و بزرگداشت برای فعالان این عرصه، در خلال پویش ملی همدلی با مدافعان سلامت برگزار کنیم.

جهانپور در پایان گفت: تنها راهکار مبارزه با این بیماری، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و اقدامات حفاظتی نظیر استفاده از ماسک است که طبق استنادات علمی تا ۷۵ درصد احتمال ابتلا را کاهش می‌دهد و البته توفیق آن منوط به رعایت همگانی است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد