پروتکل‌های کرونایی عربستان برای مراسم حج امسال

کد خبر: 1004901

مرکز جلوگیری و کنترل بیماری‌ها در عربستان پروتکل‌هایی را به منظور کاهش میزان سرایت ویروس کرونا و اطمینان از سلامت زائران وضع کرده است که طبق آن ورود به منا، مزدلفه (مشعرالحرام) و عرفات از نوزدهم جولای ممنوع می‌شود.

پروتکل‌های کرونایی عربستان برای مراسم حج امسال

خبرگزاری تسنیم: به نقل از عرب نیوز، با افزایش آمار ابتلا به ویروس کرونا در سراسر جهان، عربستان سعودی تعداد زائران شرکت کننده در مراسم حج سال جاری را پایین آورد و پروتکل‌هایی را برای حفظ امنیت آن‌ها اعلام کرد.

مرکز جلوگیری و کنترل بیماری‌ها در عربستان این پروتکل‌ها را به منظور کاهش میزان سرایت این بیماری و اطمینان از سلامت زائران وضع کرده است. دکتر توفیق الرویه، وزیر بهداشت عربستان ماه گذشته اعلام کرده بود تعداد زائران حج امسال محدود خواهد بود.

محمد صالح بنتن، وزیر حج و عمره عربستان گفت هدف از محدود کردن تعداد شرکت کنندگان در مراسم حج امسال حفاظت از مردم است که از ابتدای آغاز همه‌گیری ویروس کرونا از اولویت‌های عربستان بوده است.

لیست بلندبالای پروتکل‌های وضع شده تمام کارگران و زائران را شامل می‌شود. مقامات عربستان از نوزدهم جولای (۲۹ تیر ماه) ورود به منا، مزدلفه (مشعرالحرام) و عرفات را ممنوع می‌کنند.

تابلو‌ها و راهنما‌هایی باید در محل نصب شود که بر روی آن با زبان‌های مختلف هشدار‌ها و دستورالعمل‌هایی در مورد ابتلا به ویروس کرونا نوشته شده باشد. توصیه‌هایی مانند شستن دست‌ها و استفاده از ضدعفونی کننده‌های حاوی الکل.

سازمان دهندگان مراسم حج باید زائران را به شیوه‌ای برای طواف حول خانه خدا قرار دهند که از ازدحام جلوگیری شده و حداقل ۱.۵ متر با هم فاصله داشته باشند. در مراسم سعی بین صفا و مروه هم باید فاصله گذاری اجتماعی حفظ شود و تمام سطوح باید قبل و بعد از اجرای مراسم ضدعفونی شوند.

لمس خانه خدا و حجرالاسود ممنوع خواهد بود. موانعی برای جلوگیری از رسیدن زائران به خانه خدا گذاشته می‌شود. تمام فرش‌ها جمع آوری می‌شوند و زائران باید از سجاده‌های مخصوص به خودشان برای اقامه نماز استفاده کنند.

اجازه استفاده از مواد غذایی در حین مراسم در خانه خدا و مساجد وجود ندارد.

دمای بدن تمام پرسنل، راهنماها، زائران و کارگران باید در طول مراسم چک شود. استفاده از ماسک صورت اجباری است.

با توجه به پروتکل‌های وضع شده برای عرفات و مشعر الحرام، زائران باید فاصله گذاری اجتماعی را در کل طول مراسم حفظ کنند و ماسک بزنند. در یک چادر ۵۰ متر مربعی بیش از ۱۰ زائر نباید حضور داشته باشند تا فاصله یک و نیم متری بین آن‌ها حفظ شود.

برای رمل جمرات زائران در گروه‌های ۵۰ تایی مراسم را انجام می‌دهند و سنگریزه‌های ضدعفونی شده در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.

عملیات ضد عفونی کردن باید به طور منظم و برنامه ریزی شده انجام شود تا از پاک بودن دسته‌های در، نیمکت‌ها و صندلی‌ها در مکان‌های عمومی یا اتاق‌های انتظار هتل‌ها اطمینان حاصل شود. کارگران مراکز اقامتی باید همواره ماسک داشته باشند، مسافران هم هنگام خروج از اتاق باید ماسک بزنند و چمدان‌های آن‌ها هنگام رسیدن ضدعفونی میشود.

غذا‌های بسته بندی شده شخصی برای زائران استفاده می‌شود و کارگرانی که این بسته‌های غذایی را توزیع می‌کنند باید پروتکل‌های سختگیرانی را رعایت کنند که شامل ۴۰ ثانیه شستن دست‌ها با صابون و آب میشود و در صورت در اختیار نداشتن آب و صابون باید ۲۰ ثانیه از ضدعفونی کننده‌های الکلی استفاده کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت