آشنایی با انواع درب‌ اتاقی مدرن

کد خبر: 1156163

آشنایی با انواع درب‌ اتاقی مدرن

انتخاب درب اتاقی یکی از بخش‌های با اهمیت طراحی داخلی منزل است که علاوه بر زیبایی بصری، در به حداقل رساندن انتقال صدای بین محیط داخلی و خارجی تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل با تغییر شرایط زندگی زمینه‌ای برای تولید درب‌های مدرن ایجاد شده است. در این مطلب قصد داریم شما را با انواع درب‌ اتاقی مدرن و ویژگی‌های هر کدام از آن‌ها آشنا کنیم.

درب فایبرگلاس

درب‌ اتاقی مدرن با جنس فایبرگلاس از لحاظ ظاهری شبیه چوب هستند، به طوری‌که شاید در نگاه اول تشخیص آن‌ها از چوب کار سختی به نظر بیاید. این درب‌ها به صورت یکپارچه یا به صورت ترکیب با شیشه به کار می‌روند. ویژگی با اهمیت این درب‌ها این است در رنگبندی‌های مختلف قابل طراحی است. از طرف دیگر هزینه‌ی ساخت آن نسبت به چوب مقرون به صرفه‌تر است و حتی عایق بهتری برای محافظت از سرما و گرما است.

از طرف دیگر به دلیل کم شدن منابع طبیعی و درختان، استفاده از درب فایبرگلاس بیشتر از قبل رواج دارد. این نکته را هم در نظر داشته باشید که درب فایبرگلاس علاوه بر اینکه جلوه و زیبایی خاصی به منازل می‌دهد، به راحتی و با شوینده‌های معمولی تمیز می‌شود، همچنین برای تعمیر و نگهداری نیاز به هزینه‌ی بالایی ندارد.

مراحل ساخت درب مدرن فایبرگلاس

ویژگی اصلی درب اتاقی مدرن از جنس فایبر گلاس این است که از پوشش چند لایه استفاده می‌شود. یعنی یک هسته مرکزی به عنوان شالوده انتخاب می‌شود، سپس پوشش‌های تقویت شده با فیبر و پلیمری روی آن را می‌گیرد که باعث می‌شود این درب‌ها عایق مناسبی باشند.

درب اتاقی پلی‌وود

یکی دیگر از انواع درب اتاقی مدرن، درب‌هایی هستند که از چوب پلاست یا پلی وود یا به عبارت دیگر از مواد قابل بازیافت تهیه می‌شود. ویژگی اصلی درب پلی وود این است که انعطاف‌پذیر است و استحکام بسیار بالایی دارند، زیرا قطعات لنگه درب و جامب چارچوب به صورت یک‌سره تولید می‌شود. همچنین  لازم است بدانید قیمت‌ درب اتاقی مدرن پلی وود نسبت به درب‌های کلاسیک چوبی ارزان‌تر است.

مراحل ساخت درب پلی وود

پلی ووود به ورقه‌های چوبی با درصد پلیمر یا پلاستیک گفته می‌شود که به صورت موازی به هم پرس می‌شوند. این ورق‌ها جزو فیبرهای با چگالی کم هستند. با توجه به اینکه این درب‌ها لایه‌لایه هستند می‌توان آن‌ها را با ابعاد و ضخامت‌های مختلف تولید کرد. از طرف دیگر پلی وود یا پلای وود نوعی کامپوزیت است که از ترکیب الیاف، ضایعات چوب و pvc به صورت خمیر مذاب ساخته می‌شود و به شکل پروفیل‌های مختلف درمی‌آید پس به عنوان درب‌ اتاقی مدرن و دوست‌دار محیط زیست شناخته می‌شود.

درب اتاقی مدرن MDF

 درب اتاقی مدرن MDF مخفف Medium density fiberboard است و جزو محصولات چوبی به حساب می‌آید، اما مواد تشکیل دهنده آن متفاوت است و در شرایط خاصی تولید می‌شود. ویژگی این درب‌ها این است که به دلیل ساخته شدن از فیبرهای نیمه فشرده استحکام و مقاومت بالایی دارند و سطح آن‌ها کاملاً متراکم است. در نتیجه نسبت به درب‌های نئوپان مقاوم‌تر و برای درب‌ اتاقی مناسب هستند.

مراحل ساخت درب MDF

درب MDF  از ترکیب ضایعات محصولات کشاورزی همراه با رزین، چسب و فرمالدئید تحت حرارت تولید می‌شود. این درب‌ها تخته‌های فیبر مانندی هستند که به روش خشک تولید می‌شوند.  بعد از تولید درب MDF می‌توان روی آن را با روکش پوشاند.  برای بالابردن مقاومت و استحکام درب‌های MDF می‌توان سه عدد چوب کلاف را به صورت عرضی با فاصله مساوی درون درب‌های MDF قرار داد و بین کلاف‌های چوبی شبکه‌های مقوایی لانه زنبوری نصب کرد تا حالت ضربه‌گیری داشته باشد و ضربه را در سطح مقطع بزرگتری پخش کند.

به طور معمول از روکش ملامینه روی درب‌های MDF استفاده می‌شود. این روکش کاغذ دکوراتیوی است که تحت فشار و حرارت روی تخته محکم می‌شود. در نهایت بعد از روکش شدن درب‌ها می‌توان با رنگ‌های پلی‌استری روی آن‌ها را رنگ کرد.

درب اتاقی مدرن HDF

High density fiberboard که به اختصار HDF نامیده می‌شود به درب‌هایی گفته می‌شود که ویژگی اصلی آن‌ها این است که با چگالی بالا تولید می‌شوند. این درب‌ها از جنس تخته فیبری هستند که به روش خشک تولید می‌شوند و برای کسانی‌که به دنبال خرید درب اتاقی مدرن اما ارزان قیمت هستند، بسیار مناسب است.  

مراحل ساخت درب HDF

برای تهیه‌ی درب اتاقی مدرن جنس HDF ورق‌های HDF به پشت و روی تخته چوبی پرس می‌شود و از روکش‌های ملامینه برای پوشاندن آن‌ها استفاده می‌شود. در فرایند تولید این درب‌ها از دما و فشار زیادی استفاده می‌شود که باعث می‌شود مقاومت و استحکام درب بالا رود.

درب اتاقی PVC

 ماده اولیه درب PVC  نوعی پلیمر ترموپلاستیک است که علاوه بر درب اتاق برای سرویس بهداشتی و درب ورودی هم مناسب است. این درب‌ اتاقی مدرن در برابر اشیای نوک تیز، ضربات محکم و رطوبت مقاومت بالایی دارند. به همین دلیل خرید آن به صرفه است و تا مدت زمان طولانی قابل استفاده هستند.

مراحل ساخت درب PVC

ماده‌ی اولیه ساخت درب اتاقی PVC  دو نوع انعطاف‌پذیر  و سخت است که مواد افزودنی باعث می‌شود PVC سخت نرم و انعطاف‌پذیر شود.  در حال حاضر PVC یکی از ارزشمندترین محصولات پتروشیمی است و بعد از اینکه در تولید درب مورد استفاده قرار گرفت قابل روکش کردن است. روکش‌های این درب‌ها هم عایق مناسبی برای رطوبت و به صورت رول هستند. وقتی درب درون سینی دستگاه قرار می‌گیرد مکش زیاد و دمای بالا به آن اعمال می‌شود و روکش وکیوم می‌شود.

درب فریم لس

درب فریم لس به درب‌های چارچوب مخفی و مدرنی گفته می‌شود که طراحی مینیمال دارد و علاوه بر منزل برای محیط‌های اداری هم مناسب است. بهترین زمان برای نصب این درب‌ها در مرحله نازک‌کاری ساختمان است که یک ساب فریم یا قوطی آهنی روی دیوار نصب می‌شود سپس با مصالح روی آن پوشنده می‌شود. درصورتی‌که قصد داشته باشید این درب‌ها را در ساختمان‌های قدیمی نصب کنید باید چارچوب فلزی برداشته شود و قوطی فلزی یا چارچوب آلومینیومی جایگزین آن شود. (منبع)

جمع بندی

در این مطلب انواع درب اتاقی مدرن را با تمام ویژگی‌ها و مراحل ساخت به شما معرفی کردیم. امیدواریم اطلاعات این مطلب برای شما مفید باشد و بتوانید مناسب‌ترین درب اتاقی را انتخاب کنید.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین