سردار عراقیزاده: بیولوژیک بودن «کرونا» درحال بررسی است
رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح درباره بیولوژیک بودن «کرونا»، گفت: این موضوع در مراکز علمی در حال بررسی است، اما تایید آن کار آسانی نیست.
خبرگزاری مهر: سردار حسن عراقیزاده رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره مسائل مطرح شده پیرامون اینکه ویروس کرونا یک اقدام بیولوژیک و دست ساز است، گفت: این موضوع مشکوک است نه اینکه به صورت قطعی کسی بتواند آن را مطرح کند؛ اما با توجه به قرائن به عنوان یک تردید و شک مطرح شده و همه کشورها در حال بررسی موضوع هستند. در مراکز علمی ایران نیز این موضوع در حال بررسی است، اما تأیید این خبر از لحاظ علمی و قطعی کار آسانی نیست.
وی به اقدامات نیروهای مسلح برای مقابله با ویروس کرونا در سطح کشور اشاره کرد و افزود: نیروهای مسلح از اولین روزهای گسترش این ویروس در سطح جهان و گسترش آن در کشورمان آمادگی خود را برای همکاری با بخش بهداشت و درمان و مسئولان کشوری اعلام کرد از سوی دیگر عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا هستیم و در نیروهای مسلح نیز قرارگاه امام رضا (ع) در ستاد کل نیروهای مسلح و در سایر سازمانهای وابسته نیروهای مسلح تشکیل شده است و با تمام توان در حال همکاری با بخش بهداشت و درمان کشور و مقابله با کرونا هستیم.
رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح، گفت: ۷۰ درصد تختهای بیمارستانهای نیروهای مسلح اعم از ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و وزارت دفاع در اختیار بیماران کرونایی قرار دارد. در حال حاضر ۴۲۰۰ تخت برای پذیرش بیماران آماده داریم که همه این ظرفیت الان پُر نیست.
سردار عراقیزاده افزود: در کنار آن تعهد کردیم که ۱۰ هزار تخت نقاهتگاهی یا استراحتگاه برای بیمارانی که از بیمارستان ترخیص میشوند، آماده کنیم که با توجه به ظرفیت تختهای نقاهتگاهی آماده، با اضافه شدن دو هزار و ۲۰۰ تخت توسط ارتش در تهران، به بیش از ۱۱ هزار تخت رسیده است.
وی یادآور شد: در این بخش هم تقاضا بالا نبوده است و شاید حدود ۱۰ درصد تختها توسط بیماران اشغال است و بقیه ظرفیت سازی شده است که اگر در آینده نیاز شد بتوانیم از آن استفاده کنیم.
رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح اظهار داشت: حدود هفت بیمارستان صحرایی توسط سپاه و ارتش در شهرهای مختلفی که نیاز بوده به صورت موقت برپا شده است و تا زمانی که نیاز باشد برپا خواهد بود. مجموعاً ۲۰ بیمارستان صحرایی نیروهای مسلح آماده است که به صورت موقت در جاهایی که پیک مراجعه کننده و تراکم بیمار باشد مستقر شوند و مجدد جمع آوری و جاهای دیگر برپا شوند.
سردار عراقی زاده یکی دیگر از بخشهای خدماتی نیروهای مسلح و اقداماتی که برای مقابله با گسترش ویروس در این مدت انجام شده است را ضدعفونی کردن اماکن و معابر دانست و گفت: نیروهای مسلح با استفاده از تجهیزات و یگانهای جنگ نوین خود در حال ضدعفونی کردن مناطق مختلف هستند.
وی افزود: بخشهای اطلاعاتی و امنیتی نیروهای مسلح نیز در کشف و شناسایی محلهایی که کالاهای بهداشتی احتکار شدهاند که اخبار آن را میشنوید حضور دارند و این موارد بخشی از خدمات نیروهای مسلح است که این انبارها کشف و در اختیار وزارت بهداشت قرار میگیرد.
رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح گفت: در خصوص مسائل مطرح شده در فضای مجازی و اخبار کذب که منتشر میشود نیز در بخشهای خاصی از ناجا که مسئولیت کار را دارند اقدامات مناسبی انجام میگیرد. نیروهای مسلح در این حوزه نیز حضور دارند و به سالمسازی فضای مجازی و برخورد با شایعه پراکنان میپردازند.
سردار عراقی زاده همچنین به اقدامات نیروهای مسلح برای تولید ملزومات بهداشتی لازم برای مقابله با کرونا اشاره کرد و گفت: وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و البته بخشهای دیگر نیروهای مسلح تولید تجهیزات بهداشتی پزشکی و اقلام مورد نیاز برای مقابله با کرونا را برعهده گرفتند و با تغییر خط تولیدهای خود مشغول به تولید لوازم حفاظت شخصی، ماسک و مواد ضد عفونی کننده و لباسهای ویژه هستند.
وی تصریح کرد: خدماتی که نیروهای مسلح در این مدت انجام دادهاند در سطح دنیا بی نظیر است و مشابه این اقدامات در دنیا صورت نگرفته است. به عنوان مثال بیمارستان و نقاهتگاه ۲ هزار تختخوابی ارتش که توسط نیروی زمینی ارتش ایجاد شده است در هیچ جای دنیا نمونه ندارد. اینها تنها بخشی از خدمات گسترده نیروهای مسلح برای مقابله با گسترش ویروس کرونا و کمک به بخش بهداشت و درمان کشور است.
رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح، درباره وضعیت پادگانها نیز اظهار داشت: پادگانهای ما یکی از پاکترین محلها در خصوص ویروس کرونا نسبت به بقیه مراکز تجمعی کشور هستند. در ورودی پادگانها مقررات سختی داریم و معاینات دقیقی هم برای پرسنل کادر و هم برای پرسنل وظیفه انجام میشود.
سردار عراقی زاده تاکید کرد: تمامی استانداردهای لازم بهداشتی در پادگانها کاملاً اجرا میشود و مقررات خاصی برای کنترل ورود و خروج سربازان و کادر نظامی در ورودی پادگانها ایجاد شده است و به صورت کامل افرادی که وارد و یا خارج میشود کنترل میشود، معاینات به صورت منظم و مرتب صورت میگیرد و ملزومات مورد نیاز بهداشتی در اختیار سربازان و کارکنان نیروهای مسلح قرار میگیرند و به همین دلیل است که تا کنون با لطف خداوند هیچ مورد همهگیری یا حتی یک شیوع عادی هم در هیچکدام یک از پادگانها نداشتیم.
وی گفت: شرایط بسیار خوبی در پادگانها و مراکز تحت مدیریت نیروهای مسلح وجود دارد و همه چیز تحت کنترل است. بحث خلوت سازی و کم کردن تراکم نیروهای در محیطهای نظامی هم اجرا میشود و بجز جاهایی که مأموریت جدی و اصلی دارند و امنیت کشور تأمین میکنند و باید باشند، در بسیاری از بخشها بخصوص در بخشهای ستادی بحث خلوت سازی محیطها انجام میشود تا انتقال ویروس از طریق فرد به فرد به حداقل برسد.
دیدگاه تان را بنویسید