جزئیات جدید از مهمترین سامانه پدافندی ساخت ایران
معاون وزیر دفاع گفت: سامانه باور ۳۷۳ قابلیت دفاع از فضای کشور از سطوح پائین تا ارتفاع ۶۵ کیلومتری را دارد، برد آن حدود ۳۰۰ کیلومتر است، قابلیت کشف و شناسایی و اولویتبندی همزمان ۱۰۰ هدف را داشته و میتواند با ۶ هدف به طور همزمان درگیر شود.
خبرگزاری تسنیم: سردار قریشی معاون آماد و تحقیقات صنعتی وزارت دفاع با حضور در برنامه بحث روز گروه سیاسی رادیو ایران به مناسبت فرارسیدن روز صنعت دفاعی با اشاره به رونمایی از سامانه پدافند هوایی باور 373 در روز صنعت دفاعی (31 مرداد) به ویژگیهای برجسته این دستاورد دفاعی اشاره کرد و گفت: ایده طراحی این سامانه به زمانی برمیگردد که بدلیل تحریمها برای دریافت سامانه "اس 300" مشکل داشتیم؛ اما اکنون سامانه باور 373 با اتکا به توان بومی طراحی و ساخته شد.
وی افزود: سامانه باور 373 قابلیت دفاع از فضای کشور از سطوح پائین تا ارتفاع حدود 65 کیلومتری که ارتفاع بلند به حساب میآید را دارد؛ برد آن حدود 300 کیلومتر است؛ قابلیت کشف و شناسایی و اولویتبندی همزمان 100 هدف را داشته و میتواند با 6 هدف در آن واحد درگیر شود.
سردار قریشی همچنین از تحویل این سامانه به قرارگاه پدافند هوایی ارتش پس از رونمایی خبر داد.
معاون وزیر دفاع ویژگی برجسته سامانه باور 373 را بومی بودن آن به ویژه استفاده در زمینه سوروسهای نرم افزاری داخلی برشمرد و ادامه داد: این ویژگی از آن جهت اهمیت دارد که سامانههای خارجی سوروسهای نرمافزاریشان در دست بیگانگان است که در زمان بهره برداری میتواند مشکلاتی را در پی داشته باشد و در صورت بروز مشکل این کدها در اختیار دشمنان ما هم قرار گیرد. اما سامانه باور تمامی اجزاء نرمافزاری و سخت افزاریاش در اختیار متخصصان داخلی خودماست.
سردار قریشی ویژگی دیگر این سامانه به نسبت مشابه خارجی آن همچون اس 300 را به روز بودن آن عنوان کرد و گفت: طراحی سامانهایی همچون اس 300 برای چند دهه گذشته است. در حالی که سامانه باور 373 متناسب با شرایط روز طراحی و ساخته شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از تستهای پروازی اولیه نسل جدید جنگده کوثر خبر داد و افزود: این هواپیما در هفتههای اخیر تستهای آزمایشهای پروازی را پشت سر گذاشته و در موعد مقرر خود رونمایی خواهد شد.
سردار قریشی طراحی هواپیماهایی همچون قاهر 313 و کوثر را نتیجه احساس نیاز گلوگاهی در حوزه هوایی ناشی از تحریمها در حوزه دفاعی دانست و تصریح کرد: تمام مراحل طراحی هواپیماهایی همچون کوثر و قاهر بوسیله متخصصان داخلی که بیشتر آنها جوانان هستند انجام گرفته است.
وی ادامه داد: یکی از برجستهترین ویژگیهای این هواپیماها موتور آنها یعنی همان موتور ملی اوج بوده که تمامی مراحل طراحی قطعات ریز و درشت آن بوسیله متخصصان صنعت دفاعی در داخل کشور انجام شده است.
سردار قریشی خاطرنشان کرد: علاقمندان به حوزه دفاعی میتوانند از طریق واحد ارتباطات مردمی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح طرحهای خود را با هیئت رئیسه این وزارتخانه مطرح کنند. این طرحها پس از بررسی بوسیله مجموعههای تحقیقاتی ودجا در صورت بدیع و قابل اجرا بودن مورد استقبال قرار گرفته است و با دعوت از صاحب طرح مورد استفاده قرار می گیرد.
معاون وزیر دفاع در خصوص توان پهپادی ایران نیز گفت: ما ورود به عرصه هواپیماهای بدون سرنشین را در میانه سالهای دفاع مقدس آغاز کردیم و اکنون در این حوزه جزو پنج قدرت اول دنیا به حساب میآیم.
وی به علاقمندی بسیاری از کشورهای برای خرید پهپاد از ایران اشاره کرده و بیان کرد: بسیاری از فرماندهان نیروهای مسلح دیگر کشورها که از توان پهپادی ایران دیدن کردهاند به توان بالای ایران در این حوزه اذعان داشتهاند و اکنون بسیاری از کشورها خواهان خرید این نوع از تجهیزات دفاعی از کشورمان هستند که البته ما با لحاظ مجوزهای صادره از سلسله مراتب نیروهای مسلح و در نظر گرفتن ملاحظات بین المللی در زمینه حفظ صلح، ثبات و امنیت در نقاط مختلف دنیا به برخی از کشورها این تجهیزات را صادر کرده و میکنیم.
سردار قریشی گفت: از حدود 10 سال پیش رویکردی مبنی بر ایجاد "هسته دانا و شبکه توانا" برای بهرهگیری از ظرفیت بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان در حوزه صنعت دفاعی در وزارت دفاع شکل گرفت.
وی افزود: ما سطوح صنعت دفاعی را به سه بخش "سبز- زرد- قرمز " تقسیمبندی کردهایم و در این میان به جز حوزه قرمز که شامل تجهیزات دفاعی با سطح حفاظتی بالاست، مابقی بخشها یعنی سبز و زرد که حدود 70 درصد تجهیزات دفاعی را شامل میشود، با مشارکت شرکتهای خصوصی و دانش بنیان طراحی و ساخته میشود.
معاون وزیر دفاع به آمار شرکت همکار با وزارت دفاع هم اشارهای کرد و ادامه داد: اکنون حدود 5 هزار کارخانه در حوزههای صنعتی، علمی و بازرگانی وجود دارند که در حوزههای ماموریتی وزارت دفاع با ما همکاری میکنند.
وی اشتغالزایی را یکی از رویکردهای مهم در ودجا خواند و افزود: از اساس رویکرد بومیسازی و اتکا به توان داخلی رونق تولید و اشتغال را در پی دارد. گرچه اعمال تحریمها در زمینههای مالی ایجاد مشکلاتی کرده اما تلاش وزارت دفاع بر این است که با پشت سر گذاشتن گلوگاههای مالی بتواند از تمام ظرفیت خود برای ایجاد اشتغال پایدار استفاده کند.
سردار قریشی خاطرنشان کرد: اگر چه خانواده بزرگ وزارت دفاع بخش بزرگی از جامعه را به کار گرفته با این همه آنچه بعنوان "شبکه توانا " که پیشتر از آن یاد شد در جهت آن است که وزارت دفاع بتواند از تمام ظرفیت های بیرونی خود در راه ایجاد اشتغال و در نهایت رونق و تولید بهره گیرد.
معاون وزیر دفاع درباره رویکرد "اعتبار زدایی" رسانههای بیگانه از دستاوردهای دفاعی ایران پاسخ داد: بسیاری از تجهیزات ساخت صنایع دفاعی ما نمونه خارجی ندارد. زیرا بر مبنای نیاز ما و نوع دکترین دفاعی کشورمان که بازدارندگی است طراحی و ساخته شده است. زمانی که شما یک محصول خاص دفاعی را در نمونههای گوناگون رونمایی میکنید طبیعی است این محصول نمیتواند کپی کاری باشد. از این رو میتوان دریافت ادعاهای رسانههای بیگانه مبنی بر کپیکاری محصولات دفاعی ما از نمونههای خارجی درست نیست.
وی تصریح کرد: ما از دانش دیگر کشورها و فناوریهای آنان در محصولات خود استفاده میکنیم. به عنوان نمونه زمانی که هواپیمای آر کیو 170 را بدست آوردیم، با استفاده از مهندسی معکوس فناوریهای موجود در آن را کشف کرده و به کار گرفتیم. اما نکته اینجاست که این فنارویها در داخل بومی سازی میشود و ما درمحصولات خود آنها را به همراه فناوری های بومی خودمان همزمان بکار می بریم.
سردار قریشی در پایان گفت: آنچه رهبر معظم انقلاب همواره بر آن تاکید داشتهاند، استفاده از مدیریت جهادی و روحیه انقلابی بوده که ما در وزارت دفاع همواره آن را سرلوحه کارهای خود قرار دادهایم. اکنون به برکت این نگاه تقریباً تمام گلوگاههای دفاعی را که از ابتدای انقلاب و سپس دفاع مقدس هدف تحریم دشمنان بوده پشت سر گذاشتهایم.
معاون وزیر دفاع کاهش بازه طراحی تا ساخت محصولات دفاعی را برگرفته از تدابیر رهبری در وزارت دفاع خواند و عنوان کرد: تا حدود 5 سال پیش، مرحله خلق ایده تا ساخت محصول زمانی حدود 7 تا 8 سال را شامل میشد. اما ما براساس تدابیر ابلاغی مقام معظم فرماندهی کل قوا مبنی بر کاهش این دوره اکنون این زمان را به بازهای کمتر از سه سال کاهش دادهایم و به جز برخی محصولات که بدلیل سطح بالای فناوری آن بطور طبیعی زمانی طراحی تا ساخت آن نیازمند دوره ای طولانیتر است، بقیه ریزسامانهها و محصولات اکنون در همین زمان طراحی و ساخته میشوند.
دیدگاه تان را بنویسید