امیر حیدری: رویکرد تهاجمی دستور کار جدید نیروهای مسلح
فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: رویکرد تهاجمی و هدف محور در دستور کار نیروهای مسلح قرار گرفته است.
خبرگزاری تسنیم:دریادار حبیب الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش و امیر کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری طی سخنانی تشریح دستاوردهای رزمایش اقتدار ۹۷ نزاجا و آخرین اقدامات برای ارتقاء توان دفاعی ارتش پرداختند.
در ابتدای این برنامه امیر حیدری فرمانده نزاجا گفت: رزمایش اقتدار ۹۷ تفاوتهای محسوس ومعنا داری با سایر رزمایشهای گذشته داشت. در این رزمایش ما از دو رویکرد مهم رونمایی کردیم. رویداد اول رونمایی از تغییرات ساختاری که به دستور فرمانده کل قوا در نزاجا انجام شده و نکته دوم راهبرد کلی است که به همه نیروهای مسلح ابلاغ شده که بر اساس این رویکرد حالت تهاجمی و هدف محور در دستور کار نیروهای مسلح قرار گرفته است.
در ادامه دریادار سیاری با بیان اینکه دکترین ما دکترین دفاعی است گفت: دکترین ما متکی بر توان بازدارندگی است. بازدارندگی به این معنا است توان نیروهای مسلح باید آنقدر بالا باشد تا هیچ دشمنی جرأت حمله به ما را به خود ندهد. در این رژمایش این موضوع را به نمایش گذاشتیم که نزاجا میتوان دفاع مقتدرانهای از مرزهای کشور انجام دهد و هرجا لازم شد دشمن را از کرده خود پشیمان کند.
وی ادامه داد: قطعا ما متکی بر تدابیر فرمانده کل قوا قصد تجاوز به مرزهای دیگران را نداریم، اما اگر در جایی لازم باشد تا توان خود به نمایش بگذاریم این کار را میکنیم.
فرمانده نیروی زمینی ارتش درباره سطح آمادگی این نیرو در مقایسه با قبل از انقلاب تصریح کرد: قبل از انقلاب شاید ما تحهیزات عمدهای در اختیارمان بوده است، اما این تجهیزات قابلیت استمرار بومی شدن در کشور نداشتند و یکبار مصرف بودند و عقبه مطمئن عملیاتی نداشتند. اما پس از انقلاب با ایجاد نهضت خود کفایی امروز در ۲۳ رسته نزاجا ما به هیچ عنوان در چرخه دفاعی دست نیازمان به سوی هیچ بیگانهای دراز نیست و تحول عمیق ساختاری در نزاجا به دستور فرمانده کل قوا صورت گرفته است.
وی افزود: ما امروز در نیروی زمینی از یگانهای سنتی عبور کردیم تا پاسخگوی نیازهای عملیاتی روز باشیم.
معاون هماهنگ کننده ارتش درباره توان تجهیزاتی ارتش در سایر نیروها عنوان کرد: در سایر نیروهای ارتش. تا پیش از انقلاب تجهیزات خوبی وجود داشت، اما تصمیم گیری و تصمیم سازی در باره این تجهیزات بر عهده مستشاران خارجی بود.
وی ادامه داد: در طول چهار دهه انقلاب تجهیزات امروز ما با تجهیزات قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست و این تجهیزات بدست متخصصان داخلی در وزارت دفاع و ارتش بومی سازی شده است. امروز ما در حوزه تجهیزاتی هیچ گلوگاهی نداریم و برای بکارگیری در عملیات نیاز به دیگران نداریم.
دریادار سیاری تصریح کرد: بکارگیری تجهیزات در نیروهای ارتش جمهوری اسلامی به جایی رسیده ایم که در جایگاه قابل توجهی قرار داریم. از آنجایی که متخصصان نیروهای مسلح و دانشگاههای ما چیزی از سایر متخصصان کم ندارند علم و دانش آنها در حوزه تجهیزاتی هم بروز وظهور پیدا کرده و بنابر این ما از تجهیزات بروزی برخورداریم. ما بر مبنای نیاز نبردهای آینده کار میکنیم.
معاون هماهنگ کننده ارتش گفت: برخی کشورهای منطقه آنقدر تجهیزات خریده اند که جای پارک آن را ندارند، اما قدرت دفاعی ما متکی به مردم است.
امیر حیدری درباره بکارگیری تاکتیکهای نبرد نا متقارن در نزاجا عنوان کرد: جنگ نامتقارن یک راهبرد نیست بلکه یک تاکتیک است و ما امروز از این حالت عبور کرده ایم. ما به مرتبهای از بازدارندگی رسیدیم که نیازی به تاکتیک ناهمتراز نداریم و با یک تاکتیک خوب تهاجمی میتوانیم از کشور دفاع کنیم.
دریادار سیاریتر توضیح موضوع گفت: تاکتیک نبرد نا همتراز یک تاکتیک انعطاف پذیر است که نیروهای ارتش این تاکتیک را تمرین کرده اند و آمادگی این تغییر تاکتیک را دارند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش درباره تحول ساختاری این نیرو عنوان کرد: نیروی زمینی ارتش نیازمند یک تحول بود تا بتواند به نیازهای عملیاتی روز پاسخ دهد. در همین راستا مطالعات فراوانی را در ارتش انجام دادیم و در مجموع به این نتیجه رسیدیم که نزاجا بستر لازم برای یک تحول را دارد تا بتواند قابلیت تهاجمی خود را گسترش دهد.
وی ادامه داد: امروز نزاجا از یگانهای قدیمی و سنتی عبور کرده و تیپهای ما به تیپهای واکنش سریع و متحرک هجومی، متحرک مکانیزه تبدیل شده اند. قابلیت دیگری که به نزاجا اضافه شده عملیات تازش هوایی و نقل و انتقال سریع نیرو است. برای مثال برای تحرک یگانهای زرهی چهار کارخانه بی بدیل رابرای پشتیبانی از یگانهای زرهی تشکیل داده ایم. در حوزه بالگردی هم این اتفاق افتاده است.
امیر حیدری تصریح کرد: ما در این رزمایش یگانهای شرکت کننده را در کمتر از ۷۲ ساعت به منطقه رزمایش انتقال دادیم.
در بخشی دیگر این برنامه دریادار سیاری عنوان کرد: ما در سالهای قبل از انقلاب ارتشی وابسته به غرب داشتیم. اما باپیروزی انقلاب نیروی انسانی حاضر در نیروهای مسلح تربیت شده مراکز آموزشی داخل کشور هستند که چیزی از استانداردهای جهانی کم ندارند.
وی ادامه داد: در بعد مهمات هم توانمندی امروز را نداشتیم و اشراف اطلاعاتی امروز هم بسیار بالاتر از آن زمان است. امروز تمام آیین نامههای نظامی ما ساخته و پرداخته نیروهای داخلی است. دررزمایشهای اخیر کوچکترین سانحهای نداشتیم که حاصل طراحی دقیق برای این رزمایشها است.
معاون هماهنگ کننده ارتش با بیان اینکه ارتقا توان بازدارندگی لازمه اساسی نیروهای مسلح در دهه پنجم انقلاب است گفت: برای این مهم نیاز به یک اشراف اطلاعاتی و رصد دائمی دشمن داریم. نتیجهای که امروز در نیروهای مسلح در بحث بازدارندگی بدست آمده است نشان از یک مدیریت و برنامهریزی خوب است.
فرمانده نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه امروز هیچ خطری ما را تهدید نمیکند تاکید کرد: امروز نیروی زمینی ارتش را به یک نیروی متحرک هجومی تبدیل کرده ایم، اما نباید در آینده دچار خود شیفتگی بشویم. باید متناسب با علم روز توان نزاجا را ارتقا دهیم تا توان پاسخگویی در عملیاتها را حفظ کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید