دریادار رضا عباسی: ناوشکن سهند رادارگریز است

کد خبر: 898305

فرمانده منطقه دوم دریایی ولایت با اشاره به الحاق ناوشکن جدید «سهند» و پیشرفته‌تر و با ظرفیت‌های بالاتر از جماران و دماوند گفت: این ناوشکن توانایی حمل بالگرد‌های بزرگ و سامانه‌های موشکی و اژدر‌های سطحی و زیر سطحی به‌روز شده را دارد.

دریادار رضا عباسی: ناوشکن سهند رادارگریز است

خبرگزاری فارس: دریادار رضا عباسی امشب در گفتگو با خبرنگاران در تبریز اظهار داشت: نیروی دریایی ارتش در اوایل جنگ حماسه‌ای را خلق کرد که طومار نیروی بعثی در دریا به نوعی پیچیده شد که در طول جنگ دیگر آثاری از آن‌ها مشاهده نشد.

وی با اشاره به الحاق ناوشکن جدید «سهند» و پیشرفته‌تر و با ظرفیت‌های بالاتر از جماران و دماوند افزود: این ناوشکن توانایی حمل بالگرد‌های بزرگ و سامانه‌های موشکی و اژدر‌های سطحی و زیر سطحی و جنگنده‌های به‌روز شده را دارد.

عباسی اضافه کرد: این ناوشکن سومین نمونه از کلاس خود است و پس از جماران و دماوند (ولایت) ساخته شده است، جنس به کار گرفته شده برای سازه این شناور یک جنس به‌خصوص و ویژه با قابلیت رادارگریزی بوده و پهپاد هم نمی‌توانند آن را شناسایی کنند و این کشتی جنگی به سامانه‌های الکترونیکی و دفاعی مدرن و به‌روز، تجهیز شده است.

وی با بیان اینکه این ناوشکن پیشرفته در غرب آسیا محسوب می‌شود خاطرنشان کرد: ساخت ناوشکن سهند به لحاظ زمانی یک پنجم زمان ساخت ناوشکن جماران طول کشیده و این شناور به یاد ناوچه سهند کلاس الوند که در سال ۶۷ غرق شد، «سهند» نام گرفته است.

عباسی تصریح کرد: ناوشکن سهند ویژگی‌های بالاتری نسبت به رده ناوشکن جماران دارد. برتری‌های سهند بر جماران در دو دسته کلی مشخصات فیزیکی و عملیاتی قابل دسته بندی است که البته بخشی از برتری‌های عملیاتی سهند بر نسل قبلی از بهبود‌های فیزیکی ناشی می‌شود.

فرمانده منطقه دوم دریایی ولایت تصریح کرد: از خصوصیات عملیاتی مهم ناوشکن سهند می‌توان به قدرت دریانوردی بالای آن اشاره کرد به طوری که این ناو قابلیت بیش از دو ماه می‌تواند روی دریا بماند.

عباسی در بخش دیگری از سخنان خود به الحاق زیردریایی غدیر به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی خبر داد و اظهار داشت: زیردریایی نیمه سنگین ساخت جمهوری اسلامی ایران نیز تا پایان سال به نیروی دریایی محلق می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: زیردریایی پیشرفته کلاس سنگین طارق نیز در دستور کار و در محله طراحی و ساخت قرار دارد.

عباسی تصریح کرد: نیروی دریایی ایران توانایی بازسازی زیردریایی سنگین را دارد و در حال انجام این امر است.

وی با ابراز اینکه موضوع تحریم چیز جدید برای نیروی دریایی نیست، خاطرنشان کرد: برای دفاع و امنیت نباید هیچ وابستگی به سایر کشور‌ها داشت و ما در حوزه تعمیر و اورهال خودکفا هستیم که بالاترین سطح آن مربوط به زیردریایی است که اولین اورهال روی زیردریایی طارق صورت‌گرفت.

فرمانده منطقه دوم دریایی ولایت راجع به سواحل مکران افزود: امروز این منطقه حرکت شتابانی را در مسیر پیشرفت طی می‌کند و حضور نیروی دریایی با اجرای طرح‌های بلند و کوتاه‌مدت در این منطقه تأثیر‌گذار بوده است.

اسکورت4346 کشتی تجاری و نفتی توسط نیروی دریایی

فرمانده منطقه دوم عملیات ولایت گفت: نیروی دریایی ارتش از سال ۱۳۸۷ تا به امروز ۴ هزار و 346 کشتی را در منطقه خلیج عدن مورد اسکورت قرار داده است. دریادار رضا عباسی امشب در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه دو سوم کره خاکی را آب فرا گرفته است اظهار داشت: دریا می‌تواند ملت‌ها را بدون مرز اتصال کرده و در تجارت و اقتصاد موثر واقع شود و راهی برای انتقال فرهنگ یک کشور باشد.

وی افزود: در حال حاضر ۴۴ کشور در خشکی محصور است در حالی که ۹ گذرگاه راهبردی در کشور وجود دارد که کشورها را به هم متصل می‌کند.

عباسی برخورداری ۸۰ درصد مرز پیرامون آبی کشور و همسایگی با ۱۵ کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: ما فقط با سه کشور ترکیه، افغانستان و ارمنستان از طریق آب، مرز دریایی نداریم.

وی ادامه داد: منطقه راهبردی خلیج فارس، تنگه راهبردی هرمز و دریای عمان و شمال اقیانوس هند از جمله منطقه دریایی موثر در جهان است.

فرمانده منطقه دوم دریایی ولایت خاطرنشان کرد: حدود 93 درصد صادرات و 83 واردات جمهوری اسلامی ایران، از راه دریا‌ها انجام می‌شود و خلیج عدن، تنگه باب‌المندب و کانال سوئز، سه آبراهه‌ای هستند که بیشترین تردد و جابه‌جایی کشتی‌های تجاری جهان در آن صورت می‌گیرد و اکثر قریب به اتفاق کشتی‌های تجاری جمهوری اسلامی ایران نیز از این آبراهه‌ها عبور می‌کنند و با در نظر گرفتن پدیده شوم دزدی دریایی و البته خرابکاری‌های دشمنان، این منطقه برای تامین امنیت خود به یک نیروی میدانی قدرتمند نیازمند است.

وی تصریح کرد‌: نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران سال‌هاست که مسؤولیت تامین امنیت کشتی‌های حامل کالا‌های صادراتی و وارداتی کشور را در آب‌های دریای عمان، خلیج عدن و تنگه باب‌المندب که شاه‌راه‌های آبی ایران هستند، تامین می‌کند.

عباسی اضافه کرد: در 10 سال گذشته تاکنون چهارهزار و 346 فروند کشتی تجاری و نفتی در خلیج عدن توسط نیروی دریایی ارتش ایران اسکورت شده‌ و حتی یک تصرف کشتی نیز نداشته‌ایم که باعث شود باج دهیم.

وی خاطرنشان کرد: نیروی دریایی ارتش در این سال‌ها، بیش از ۲۵۰ مورد درگیری با دزدان دریایی و خرابکاران داشته و هیچ‌گاه اجازه نداده که حتی یک کشتی تجاری ایرانی مورد دزدی دریایی قرار بگیرد.

وی ادامه داد: کشورهای مدعی قدرت اول دریایی گاها در عرصه دزدی در دریا متوسل به نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران می‌شوند و ما نیز چندین کشتی از جمله کشتی چینی آنها را از دست دزدان دریایی نجات داده‌ایم.

عباسی افزود: در دریا تمام شناورها را رصد کرده و اشرافیت بالایی برای ورود و خروج شناورها داریم فعالیت‌های نیروی دریایی ارتش در سواحل مکران را می‌توان به بخش‌هایی از مصوبات سفر مقام معظم رهبری از جمله خدمات فرودگاهی، عمومی، امداد، حوادث غیرمترقبه، اشتغالزایی، فرهنگی، درمانی و آموزش اشاره کرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت