تمام آنچه درباره جنگنده ایرانی «کوثر» باید بدانیم
یکی از شبهاتی که ضدانقلاب و شبکههای بیگانه در ابتدا خواستند آن را به مخاطبان خود القا کنند، این بود که برای جنگنده کوثر، تصویر «جت آموزشی کوثر ۸۸» که سال گذشته به بهرهبرداری رسیده بود را نمایش دهند و بدین ترتیب ارزش کار متخصصان کشورمان را پایین بیاورند.
خبرگزاری میزان: یکی از شبهاتی که ضدانقلاب و شبکههای بیگانه در ابتدا خواستند آن را به مخاطبان خود القا کنند، این بود که برای جنگنده کوثر، تصویر «جت آموزشی کوثر ۸۸» که سال گذشته به بهرهبرداری رسیده بود را نمایش دهند و بدین ترتیب ارزش کار متخصصان کشورمان را پایین بیاورند. با احتساب امروز (۲ شهریور) چهار روز از رونمایی از جنگنده آموزشی - رزمی مافوق صوت «کوثر» که توسط متخصصین وزارت دفاع ساختهشده، میگذرد. اتفاقی بزرگ که هنوز هم رسانههای جهان مشغول تحلیل و بررسی ابعاد آن هستند.
هواپیمای کوثر یک هواپیمای جنگنده پیشرفته با ماموریت پشتیبانی نزدیک هوایی است که به صورت کاملا بومی ساخته شده است و ایران را در زمره معدود کشورهای دارای فناوری طراحی و ساخت هواپیمای جنگنده با سامانههای اویونیک و کنترل آتش نسل ۴ قرار داده است.
امیر «بنی طرفی» رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع، درخصوص همکاری با بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان برای ساخت جنگنده کوثر گفت: ۷۵ درصد کار این هواپیما در بخش خصوصی صورت گرفت و ما در وزارت دفاع آن را هدایت کردیم. با تولید این جنگنده، در کل هواپیما ۱۶ و نیم میلیون دلار و در بخش اویونیک ۷ و نیم میلیون دلار صرفه جویی میشود.
این هواپیما در ۲ نوع تک کابین و دو کابین قابل تبدیل خواهد بود که نوع دوکابینه علاوه بر قابلیت رزمی، برای آموزش خلبانان در مرحله پیشرفته کاربرد دارد.
مهمترین دستاوردهای تولید این هواپیما در ذیل بیان شده است. ۱_ ارتقا توان رزم و آموزش خلبانی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ۲_ بومیسازی سامانههای اویونیک و کنترل آتش پیشرفته نسل ۴ و سامانههای مکانیکی و هیدرولیکی و موتور با بهکارگیری شبکه گسترده شرکتهای دانشبنیان و سازمانهای صنعتی وزارت دفاع، مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی، بهرهگیری از معماری یکپارچه پیشرفته اویونیک و کنترل آتش با استفاده از شبکه داده دیجیتال نظامی منطبق با نسل ۴، ۳_ بهرهگیری از فناوری نمایشگرهای چندمنظوره تمام دیجیتال، ۴_ بهرهگیری از کامپیوتر محاسبات بالستیک سلاح و سامانه پیشرفته نشانهروی مقابل خلبانان (HUD) به منظور افزایش دقت اصابت سلاح و مهمات، ۵_ بهرهگیری از رادار پیشرفته چندمنظوره کنترل آتش جهت بالا بردن کشف اهداف و تهدیدات ۶_ بهرهگیری از ناوبری دقیق به صورت رادیویی و مستقل و استفاده از سامانه نقشه متحرک هوشمن
در پروژه کوثر، ۱۰ دانشگاه برتر کشور، ۷۲ شرکت پیمانکار، ۴۴ شرکت تامین کننده ۶۳ شرکت دانش بنیان همکاری داشتهاند و این یعنی ارتباط خوبی در مسیر طراحی و تولید پروژههای نظامی میان صنعت و دانشگاه برقرار شده است که این به خودی خود، گام بسیار مهمی تلقی میشود. از مهمترین اتفاقاتی که در پروژه کوثر رخ داده، میتوان از نصب "موتور توربوجت بومی اوج" روی جنگنده کوثر نام برد؛ اوج اولین موتور جت ساخت ایران است که همتای موتور J-۸۵ بهشمار میرود و متخصصان کشورمان آنقدر به این محصول اطمینان داشتهاند که حالا آن را برای اولین بار روی یک جنگنده سوار کردهاند.
موتور توربوجت ملی اوج، قابلیت عملکرد پروازی تا ارتفاع ۵۰ هزار پا را دارا بوده و مجهز به سامانههای متعددی است که در شرایط مختلف عملیاتی و آبوهوایی از توانمندی بالایی برخوردار است و قابلیت نصب بهروی انواع پرندههای با وزن برخاست حداکثر ۱۰ تن را داراست.
یکی از شبهاتی که ضدانقلاب و شبکههای بیگانه در ابتدا خواستند آن را به مخاطبان خود القا کنند، این بود که برای جنگنده کوثر، تصویر «جت آموزشی کوثر ۸۸» که سال گذشته به بهرهبرداری رسیده بود را نمایش دهند و بدین ترتیب ارزش کار متخصصان کشورمان را پایین بیاورند. اقدامی مضحک و تاسفآور که حتی نیازی به سادهترین تکذیبیه هم نداشت. کاربرد جت کوثر ۸۸ که سال گذشته رونمایی شد، صرفاً آموزشی بود و سرعت آن نیز به سرعت صوت نمیرسید.
رویترز، فاکس نیوز، اینکوایر، هندوستان تایمز، بی بی سی، سی ان ان، پایگاه خبری جروزالم پست، پایگاه خبری انگلیسی «استار» و العربیه، مهمترین رسانههایی بودند که در خصوص رونمایی از موشک کوثر، به صِرف اعلام یک خبر کوتاه بسنده نکردند و درباره این دستاورد جدید ایران، گزارشهای فنی ارائه دادند.
همیشه برداشتن اولین قدم سخت است. اما اولین قدم را که برداری، با مسیر آشنا میشوی و اُنس میگیری و با انگیزه بیشتری به راهت ادامه میدهی. «جنگنده کوثر» نیز اولین گام جمهوری اسلامی ایران در راه تولید هواپیمای جنگنده است. علیرغم تمام تحریمهای ظالمانهای که علیه جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، با همتی که از متخصصین دفاعی کشور سراغ داریم، اطمینان داریم که طی سالهای آینده، کشورمان میتواند یک قطب تولیدکننده جنگندههای هوایی شود.
دیدگاه تان را بنویسید