چرا باید خودمان را تحریم کنیم؟!
لوایح اصلاح قانون مبارزه با پولشویی و اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم و الحاق به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم در دستور کار مجلس است و این لوایح علاوهبر پالرمو، لوایح سه قلوی اجرایی شدن اهداف FATF است و تفکیکپذیر نیستند.
روزنامه فرهیختگان: سیدحسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با «فرهیختگان» تاکید کرد: «لوایح اصلاح قانون مبارزه با پولشویی و اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم و الحاق به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم در دستور کار مجلس است و این لوایح علاوهبر پالرمو، لوایح سه قلوی اجرایی شدن اهداف FATF است و تفکیکپذیر نیستند.»
وی افزود: «به عبارتی FATF بهعنوان اقدام اجرایی از کشورهای عضو میخواهد این لوایح را در مجالس خود تصویب کنند، وگرنه خود FATF که مرجع و نهاد خاصی نیست و تنها یک گروه اقدام مشترک و بینالدولی است. آنچه اهداف FATF را دنبال میکند، تصویب همین قوانین است؛ یعنی اگر کشوری این قوانین را تصویب کند، در واقع به اهداف FATF جامه عمل میپوشاند.»
سخنگوی کمیسیون امنیت مجلس تصریح کرد: «الحاق به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم، حمایت ما از گروههای مقاومت را با مشکل مواجه میکند و علاوهبر آن حتی باعث یک خودتحریمی داخلی هم خواهد شد. تعریف این کنوانسیون از تروریسم با تعریف ما متفاوت است؛ آنها گروههایی را تروریسم میدانند که برخلاف منافعشان باشد و اگر گروهی تروریستی در جهت منافع آمریکا و غرب عمل کند، آن گروه را تروریست نمیدانند.»
نقوی حسینی در ادامه گفت: «عضویت در این کنوانسیون باعث خودتحریمی ما خواهد شد؛ به این معنا که بهعنوان مثال ۲۳۰ عضو حقیقی و حقوقی ما مشمول تحریم شدهاند، سایر نهادها نمیتوانند با آنها مراوده داشته باشند و در واقع ما خودمان هم خودمان را باید تحریم کنیم. از این جهت الحاق به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم مخالف منافع ملی است.»
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس درخصوص برجام هم تصریح کرد: «ما روز گذشته و در جلسه غیرعلنی با آقایان ظریف، عراقچی و شمخانی مطرح کردیم که برجام یک توافق بینالمللی است که به هر دلیلی بالاخره جمهوری اسلامی آن را پذیرفته است. حالا دولت و دستگاه دیپلماسی در این پذیرش مقصر است یا مجلس که در ۲۰ دقیقه آن را تصویب کرد یا معایب آن بیش از مزایای آن است یا برعکس و... با هر وصف بههرحال ما برجام را پذیرفتیم. برگشت به این مسائل در جهت منافع ملی ما نیست. در حال حاضر ما با یک شرایط جدیدی روبهرو هستیم و آن اینکه آمریکا یک توافق بینالمللی را نقض و پایمال کرده است و این خلاف قواعد بینالمللی است.»
وی خاطرنشان کرد: «در شرایط فعلی آمریکا از برجام خارج شده و اروپا مدعی است که از برجام خارج نمیشود. در حال حاضر حرف ما این است که اگر اروپا برجام را حفظ میکند، باید ضمانتهایی مبنیبر پایبندی به تعهدات خود و جبران خسارات خروج آمریکا بدهد.»
نقوی حسینی تاکید کرد: «سوال ما از دستگاه دیپلماسی این است که اروپایی که دو سال و نیم با وجود حضور آمریکا در برجام، به تعهدات خود پایبند نبوده و عمل نکرده است، در حال حاضر آیا با خروج آمریکا و تهدیدی که این خروج برای اروپا خواهد داشت، به تعهدات خود عمل خواهد کرد؟! این یک سوال منطقی است که متاسفانه دستگاه دیپلماسی پاسخی به این سوال ما نمیدهد. در عین حال ما تاکید داریم که برجام فقط درخصوص توافق هستهای است و برنامه موشکی و فعالیت منطقهای خط قرمز ماست و ربطی به برجام ندارد. باید تیم مذاکرهکننده این خط قرمزها را وارد مذاکرات نکند.»
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی با اشاره به قانون انسداد که از طرف اروپا مطرح شده، افزود: «قانون انسداد تحریمهای آمریکا چندین سال پیش در اروپا تصویب شده و موضوع جدیدی نیست. آنها از سالها پیش این قانون را تصویب کردند که تابع سیاستهای آمریکا نیستند، ولی اینکه تا چه حد این قانون عملی شود و سرمایهگذاران و بانکهای اروپایی به این قانون پایبند باشند، جای ابهام است و تضمینی ندارد.»
نقوی حسینی درنهایت تصریح کرد: «ما نگران این هستیم که بار دیگر دستگاه دیپلماسی چنین توافقی را بپذیرد. سابقه تیم مذاکرهکننده نشان میدهد که ظاهرا درس عبرتی از برجام نگرفتند. البته امروز بعد از جلسه غیرعلنی اکثر نمایندگان متفقالقول بودند که اروپاییها به تعهداتشان عمل نخواهند کرد و برای ما هم سودی حاصل نخواهد شد و این تاکید بود که توافقی صورت نگیرد که در آینده دچار مشکل شویم.»
دیدگاه تان را بنویسید