اعزام ۵۱ ناوگروه نیروی دریایی به بنادر دنیا
معاون تربیت و آموزش نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از اعزام ۵۱ ناوگروه نیروی دریایی به بنادر دنیا خبر داد و گفت: حضور نیروی دریایی در آبهای آزاد باعث شد تا صیادیان ایرانی برای صید ماهی به زیرخط استوا بروند.
خبرگزاری تسنیم: پرویز سلیمی پناه با اشاره به اینکه دریا مرزی ندارد و محدودیتی برای کشور ساحلی ایجاد نمیکند و دریا هر کشوری را به تمام کشورهای ساحلی دنیا متصل میکند، اظهار کرد: کشورهایی که مرز دریایی دارند مانند همسایه ما هستند، این کشورها بر اساس قاوانینی دارند میتواننند تا لب مرز بیایند و با ما ارتباط برقرار کنند. این کشور نیازی به دریافت مجوز از کشور ثالث ندارد و خیلی راحت میتواند با کشورهایی که سواحل دارند ارتباط بگیرند.
وی با اشاره به اهمیت دریا افزود: دریا یکی از ارزانترین مسیرهای حمل و نقل و مهمترین منبع دربرگیرنده ذخایر انرژی،مواد معدنی و مواد غذایی و... است.
وی با بیان اینکه حدود 30 درصد مرزهای ایران دریایی است، تصریح کرد: این در حالی است که رویکردها نیم و یک درصد است و در برنامهها هم چیزی بیشتر از این نیست. اگر رویکردها به سمت دریا افزایش یابد قطعا رویکردها در اقدامات توسعهای به همین اندازه افزایش یافته و از موهبتهای دریا بهرهمند خواهیم شد.
معاون تربیت و آموزش نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه اهمیت دریا در حوزههای نظامی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی تقسیم بندی میشود، گفت: در حوزه نظامی ناوگروههای ایران در اقیانوس هند، خلیج عدن، دریای خزر و ... مشغول گشت زنی هستند و شرایط را برای فعالان اقتصاد در دریا امن میکنند.
سلیمیپناه با اشاره به این که حضور نیروی دریایی در آبهای آزاد باعث شد تا صیادیان ایرانی برای صید ماهی به زیر خط استوا بروند، اظهار کرد: حدود 90 درصد تجارت جهانی و حملونقل از طریق دریا انجام می شود، در ایران نیز بیش از 90 درصد صادرات نفت و فرآوردههای نفتی باید از دریا انجام شود. ضمن این که 70 درصد واردات و صادرات غیرنفتی کشور ا زطریق دریا انجام میشود.
وی با بیان اینکه ایران وابستگی بسیار شدیدی به دریا دارد، افزود: در حوزه سیاسی و بین المللی استفاده از دریاها برای حضور مقتدرانه و نمادین جمهوری اسلامی ایران در دریاست که در این راستا تاکنون 51 ناوگروه از نیروی دریایی ارتش به بنادر و سواحل کشورهای دیگری اعزام شدهاند.
وی با بیان اینکه ایران از موقعیت ممتازی در منطقه و جهان برخوردار است، به عوامل ایجاد یک قدرت دریایی اشاره کرد و گفت: موقعیت جغرافیایی، مشخصات فیزیکی، وسعیت دریایی سرزمینی، جمعیت، ویژگیهای مردم و خط مش دولتمردان ازجمله عوامل ایجاد یک قدرت دریایی است.
دیدگاه تان را بنویسید