سردار جلالی: جنگ اقتصادی علیه کشور جدی است

کد خبر: 742460

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه اکنون هم به نوعی جنگ علیه کشور ما وجود دارد، گفت: در جنگ سایبری نمی توانیم صلح را تعریف کنیم و در حوزه اقتصادی هم در حال جنگ هستیم و دشمن علیه اقتصاد ما آرایش جنگی گرفته و موضوع کاملاً جدی است.

سردار جلالی: جنگ اقتصادی علیه کشور جدی است
خبرگزاری تسنیم: رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه اکنون هم به نوعی جنگ علیه کشور ما وجود دارد، گفت: در جنگ سایبری نمی توانیم صلح را تعریف کنیم و در حوزه اقتصادی هم در حال جنگ هستیم و دشمن علیه اقتصاد ما آرایش جنگی گرفته و موضوع کاملاً جدی است.
سردار غلامرضا جلالی ­با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود:در سال ۱۳۸۱ نخبگان سیاسی و نظامی کشور احساس کردند به ساختاری برای رصد و پالایش و تشخیص تهدیدات و ملاحظات دفاعی برای روبرو شدن با تهدید یا بی اثر کردن آن نیاز داریم با توجه به این موضوع با فرمان مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۲ قرار شد سازمان پدافند غیرعامل در ستاد کل نیرو‌های مسلح به لحاظ ساختاری و از نظر مأموریتی در دستگاه‌های اجرایی وزارتخانه‌ها و استان‌ها نقش آفرینی و تهدید‌ها و آسیب پذیری‌ها را رصد و بررسی و راه حل‌های مقابله‌ای را تهیه کند.
سردار جلالی با اشاره به تاریخچه تهدیدات دشمن علیه کشور ما و تغییرات این تهدیدات گفت: اکنون تهدیدات ازجمله تهدیدات سایبری تقریباً همه حوزه‌ها را در بر گرفته است.
وی با تقسیم بندی انواع تهدیدات افزود: منشأ برخی تهدیدات، فناوری محور از جمله سایبری و بیولوژیک است همچنین رسانه‌ها هم نقش بازدارندگی و هم تولید جنگ را دارند و برخی تهدیدات، مردم محور هستند یعنی با ایجاد نارضایتی در مردم آن‌ها را علیه حکومتشان تحریک می‌کنند.
جلالی اضافه کرد: از آنجایی که قدرت دفاعی ما بالاست گزینه تهدید نظامی را به عقب بردیم و حوزه تهدید جدید و جدی، اقتصاد است.
وی گفت: در گذشته هم جنگ اقتصادی به شکل حمله نظامی به زیرساخت‌های اقتصادی بود، اما در مدل جدید با ابزار‌های اقتصادی به اقتصاد کشور حمله می‌کنند و اکنون تمرکز همه مؤلفه‌های قدرت امریکا در حوزه جنگ اقتصادی است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه امریکا حتی از طریق ساختار‌های بین المللی مانند WTO سعی می‌کند بر ما فشار بیاورد، ادامه داد: ما برای مقابله با این تهدیدات باید در هر کدام از حوزه‌های سایبری، مردم محور، اقتصاد، طرح و برنامه ویژه داشته باشیم.
سردار جلالی افزود: امریکایی‌ها در سند جدید راهبردی خودشان اعلام کردند به رفتار سایبری ایران پاسخ سایبری می‌دهیم و این تعریف محترمانه جنگ سایبری است.
وی ادامه داد: زیرساخت‌های وابسته به فضای سایبر مانند برق، گاز و هسته‌ای و همچنین زیرساخت‌های فضای سایبری داریم که باید از آن‌ها حفاظت کنیم.
جلالی با اشاره به اینکه برخی ابزار‌های سایبری امریکایی‌ها را در حوزه‌های مختلف کشف کردیم، گفت: در شبکه دوربین‌های مراقبتی در یکی از دوربین‌ها با نشان معروف، آزمایش‌هایی را انجام دادیم و بین سخت افزار و نرم افزار در میان افزار آن کدی را کشف کردیم که آدرس آی پی داشت و همه فیلم‌های آن دوربین را به آن آدرس ارسال می‌کرد و این آدرس به یکی از بخش‌های نظامی و دفاعی شرکت سازنده تعلق داشت. برای اطمینان، آدرس آی پی را تغییر دادیم و متوجه شدیم همه تصاویر به آن آی پی ارسال می‌شد.
وی گفت: در حوزه سایبری طرح‌های دفاعی جامعی را آماده کردیم. رئیس سازمان پدافند غیرعامل، تهدید‌های سایبری را به کم اهمیت، با اهمیت متوسط و پر اهمیت تقسیم بندی کرد و افزود: در تهدید‌های پر اهمیت سایبری، قدرت پنهان شوندگی، قدرت دریافت و ارسال اطلاعات و تخریب سیستم دارند مانند ویروس استاکس نت که سهم این‌ها نسبت به کل حملات بین ۳ تا ۶ درصد است.
سردار جلالی افزود: پارسال حملات جدی در دسته سوم حملات سایبری نداشتیم و بقیه حملات کم اهمیت بوده است.
وی گفت: علم سایبری، حمله، نفوذ و دفاع بسیار پیچیده شده است و به همین علت کسی نمی‌تواند ادعا کند که می‌تواند به طور دقیق منشأ حمله را شناسایی کند.
سردار جلالی افزود: این ادعای امریکایی‌ها مبنی بر اینکه ایران حملات سایبری به آن‌ها داشته است بلوف است و قابل اثبات نیست و اینکه تعدادی از ایرانی‌ها را در این زمینه محکوم کردند غیرعادلانه و نادرست بوده است. آن‌ها می‌خواهند ایرانی‌ها را تروریست سایبری تعریف کنند.
سردار جلالی گفت: جو غالب تبلیغات امریکایی‌ها در حوزه سایبری نشان دادن و تعریف جمهوری اسلامی به عنوان مهاجم سایبری است و ما باید از خودمان در مقابل این تهاجم دفاع کنیم.
وی افزود: در مورد حمله ویروس استاکس نت علیه کشورمان پرونده‌ای را تشکیل دادیم و همه شواهد و قرائن را تنظیم و به وزارت خارجه و قوه قضائیه ارائه کردیم، اما هنوز برای آن‌ها ابهامات وجود دارد و اراده زیادی برای پیگیری آن وجود نداشت.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل اضافه کرد: آن‌ها به حمله از طریق ویروس استاکس نت به زیرساخت‌های هسته‌ای ما اعتراف کردند و این یک تجاوز آشکار است و باید پاسخگو باشند و خسارت بپردازند.
سردار جلالی درباره تهدید‌های اقتصادی و تهدید علیه شبکه بانکی ما هم گفت: اشکالاتی در سیستم‌های بانکی کشور‌ها از جمله کشور ما وجود دارد.
وی افزود: با توجه به میزان حملات، خسارات و سرقت‌ها در حوزه سایبری بانکی، آمار در کشور ما بالا نیست و قابل کنترل است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه یکی از تهدید‌های حوزه اقتصادی، تهدیدات سایبری است، گفت: در حوزه پولی و بانکی برای جلوگیری از حملات سایبری، اقدامات خوبی انجام شده است و بخش زیادی از زیرساخت‌ها و ارتباطات ایمن سازی شده است، اما این ایمن سازی‌ها باید تداوم پیدا کند. سردار غلامرضا جلالی در ادامه سخنان خود در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه تحریم‌ها از دیگر تهدیدات اقتصادی علیه کشورمان است، افزود: امریکایی‌ها انتظار داشتند از طریق برجام به محدودیت‌هایی فراتر از محدودیت‌های هسته‌ای برسند.
وی ادامه داد: آژانس بین المللی انرژی اتمی پایبندی ایران به برجام را ۸ بار تأیید کرد بنابراین آن‌ها بهانه‌های دیگر از جمله موشکی، بی ثبات سازی منطقه را آوردند و تحریم کاتسا را اعمال کردند که از چند روز دیگر آغاز می‌شود و می‌تواند برای اقتصاد ما خطرناک باشد.
سردار جلالی افزود: ظاهر این تحریم‌ها به بهانه اقدامات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است، اما مکانیزم تحریم را به صورت سیاه چاله‌ای و به هم متصل تنظیم کردند و هر کس که با سپاه کار می‌کند تحریم می‌شود. وی گفت: حتماً باید اقدامات بازدارنده را انجام دهیم تا بر اراده امریکایی‌ها تأثیر بگذارد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل افزود: امیدوارم دولت و شورای عالی امنیت ملی کشورمان در مقابل تحریم کاتسا موضع محکمی بگیرند و باید کاری کنیم تا تصمیم امریکایی‌ها تغییر کند.
سردار جلالی اضافه کرد: امریکایی‌ها دوست دارند ما متعهد به مفاد برجام باشیم، اما آن‌ها نباشند.
وی گفت: پیشنهاد‌هایی برای اقدامات امریکایی‌ها تهیه شده که شورای عالی امنیت ملی کشورمان باید درباره آن‌ها تصمیم گیری کند.
سردار جلالی با اشاره به اینکه تهدیدات ژنتیکی بسیار مهم و جدی است، گفت: نخبگان سیاسی، علمی و دانشمندان ما باید در این باره بحث و تبادل نظر کنند تا به اجماع برسیم.
وی با بیان اینکه تهدیدات زیستی می‌تواند بسیار خطرناک باشد افزود: گسترش برخی بیماری‌ها مانند وبا و انفلوانزا؛ طبیعی و بدون دخالت انسان است، اما برخی بیماری‌ها مانند ابولا در افریقا با دخالت انسان انجام شد و سه کشور را برای حدود یک سال درگیر کرد و تلفات زیادی داشت.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل افزود: این سازمان، قرارگاه پدافند زیستی خود را برای مقابله با چنین اپیدمی عامدانه‌ای طرح ریزی و آماده کرده است.
سردار جلالی با بیان اینکه نیاز به آزمایشگاه‌های سطح بالا داریم تا بتوانیم تفاوت میان ژن دستکاری شده و ژن طبیعی و ویروس طبیعی و دستکاری شده را متوجه شویم، اضافه کرد: آزمایشگاه‌های ما فعلاً قادر نیستند اثرات محصولات تراریخته را به طور کامل مشخص کنند و مبنای گزارش آن‌ها شرکت‌های تولیدکننده است و این اطمینان بخش نیست.
سردار جلالی با اشاره به اینکه استفاده از محصولات تراریخته باید ضابطه‌مند و با ضمانت و کنترل شده باشد، افزود: باید نهاد حقوقی و تخصصی مستقل این موضوع را رصد کند و احتیاط این است تا زمانی که از سلامت این محصولات مطمئن نشدیم از مصرف آن‌ها احتراز کنیم.
وی با اشاره به اینکه تا اندازه‌ای موازی کاری در حوزه سایبری طبیعی است، گفت: با تعامل با دستگاه‌های امنیتی و زیرساختی تلاش می‌کنیم چهارچوب منظم و دقیق تری در این زمینه داشته باشیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل درباره فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد پدافند غیرعامل هم گفت: آموزش و تربیت نیروی انسانی از اولویت بسیار بالایی برخوردار است و موضوع پدافند غیرعامل به علت آمیخته بودن تهدید با فناوری‌های نو، جدید است.
سردار جلالی با بیان اینکه از حدود ۱۰ سال پیش تا کنون حدود ۱۵ رشته جدید در قالب کارشناسی ارشد و دکتری را طراحی کردیم، ادامه داد: توافق اولیه ما با وزارت علوم این بود که آن‌ها در کمیته نظامی انتظامی بخش آموزش وزارت تأیید شود که تقریباً از این ۱۵ رشته حدود ۱۴ رشته تصویب شد.
وی با اشاره به اینکه قانون، رعایت الزامات پدافند غیرعامل را برای همه طرح‌ها با دارای طبقه بندی مهم، حیاتی و حساس الزامی کرده است، گفت: حجم بسیار زیادی از این طرح‌ها را داریم و حدود ۷۰ شرکت را برای مطالعات پدافند غیرعامل سازماندهی کردیم.
سردار جلالی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تجربه تحریم‌های اخیر ثابت کرد هر اقلام ضروری ما که وابسته به خارج باشد امکان تحریم آن از سوی دشمنان وجود دارد بنابراین عقل حکم می‌کند که اقلام اساسی غذایی مان را خودمان تولید کنیم و تا آنجایی که می‌توانیم وابستگی را کم کنیم.
وی افزود: دچار کردن ما به کمبود مواد غذایی از راهبرد‌های دشمنان ماست بنابراین اقلام اساسی مانند گندم، جو، ذرت و سویا را باید خودمان تولید کنیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دستورالعملی را در زمینه استفاده مسئولان از گوشی‌های هوشمند تهیه و آن را به دولت ارسال کردیم و دولت آن را به کمیسیون‌های مختلف ارجاع داد، اما هنوز از کمیسیون‌ها بیرون نیامده است.
سردار جلالی افزود: مصوبه دائمی کمیته فنی پدافند غیرعامل ما را مکلف کرده بود که تهدیدات گوشی‌های هوشمند را به مسئولان تذکر و آموزش دهیم که این کار را در قالب جزوات آموزشی و تهیه مستندات تلویزیونی انجام دادیم.
وی گفت: به شبکه اجتماعی داخلی نیاز داریم تا بتوانیم تعاملات خود را انجام دهیم و دیتاسنتر آن و کنترل آن در داخل کشور باشد.
رئیس سازمان پدافند غیز عامل افزود: پیشنهاد ما این است که از شبکه‌های اجتماعی با قابلیت داشتن زیرساخت‌های داخل کشور و امکان حیطه بندی اطلاعاتی حمایت و کمک شود که در شورای عالی فضای مجازی تصویب شد این حمایت شکل بگیرد.
سردار جلالی با اشاره به اینکه ایجاد شبکه ملی و داخلی زمان بر است، اضافه کرد: شرکت صاایران در بخش دفاعی طراحی‌های پایه را در قالب سه فرمول اجرا کرده است و دو شرکت خصوصی در داخل کشور اعلام آمادگی کردند تا پلتفرم‌ها را در داخل کشور تولید کنند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت