سرویس سیاسی فردا: اخیراً اطلاعیهای از سوی دفتر مقام معظم رهبری با موضوع دغدغه ایشان در خصوص اعضای كابينه دولت منتشر شد که در بخشی از آن به انتخاب سه وزیر کابینه دولتها (وزيران دفاع، امور خارجه و اطلاعات) با هماهنگی رهبر انقلاب اشاره و از آن به عنوان یک رویه ثابت در همه دولتها یاد شده بود.
براساس لیست منتشر شده وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم، وزرای خارجه و اطلاعات پیشنهادی برای دولت آینده، تغییر نکرده و صرفاً وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تغییر کرده است؛ اگرچه وزیر دفاع یکی از سه وزیری است که انتخاب وی با هماهنگی رهبر انقلاب است اما این موضوع مسلماً به این معنا نیست که لزوماً کنار گذاشتن وزیر فعلی -سردار دهقان- نیز با نظر مثبت رهبر انقلاب بوده است. در خصوص تغییر وزیر دفاع گمانهزنیهای فراوانی مطرح شده است:
بیشتر بخوانید: اعضای کابینه دولت دوازدهم به مجلس معرفی شدند+اسامی
۱) با مروری بر کارنامه سردار دهقان در دوران چهار ساله تصدی وزارت دفاع و رونمایی از دستاوردهای پیشرفته دفاعی چه از لحاظ کمی و چه کیفی، میتوان گفت در مجموع وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نمره قابل قبولی را در بین وزارتخانههای دولت یازدهم کسب میکند که این موضوع نیز بارها توسط شخص رئیسجمهور نیز مطرح شده است اما اینکه چرا حسن روحانی ترجیح داده است سردار دهقان را از کابینه دوازدهم کنار بگذارد را باید در عواملی غیر از ناکارآمدی وزیر جستجو کرد!
۲) آن روزی که حسن روحانی از عدم حمایت برخی وزرا از دولت در دوران انتخابات گلایه کرد و صراحتاً گفت برخی در دفاع از دولت در دوران تبلیغات انتخاباتی سینه سپر نکردند و پاشنه گیوهشان خوابیده بود و ورنکشیدند و لخلخ کردند، همگان از این اعتراض رسانهای رئیسجمهور، تفسیر به تغییرات گسترده در کابینه دولت آینده روحانی کردند اما نه تنها در هیچ یک از لیست گمانهزنیهای حذف و تغییر وزرا، نامی از وزیر دفاع نبود بلکه به اذعان فعالان سیاسی در هر دو جناح، سردار دهقان از جمله وزیرانی بود که پاشنه گیوهاش برای دفاع از روحانی در دوران تبلیغات انتخابات بالا کشیده شده بود و بارها تعلق خاطر خود را به شخص رئیسجمهور و دولت اثبات کرده بود؛ پس نمیتوان گفت که سردار دهقان از مغضوبین روحانی و در لیست سیاه وی نیز بوده است!
۳) از اواسط دوران صدارت سردار دهقان در وزارت دفاع بارها شایعه بیماری وی مطرح بود بگونهای که حتی زمزمه استعفا و کنار رفتن وی از وزارت دفاع نیز هر از گاهی شنیده میشد اما هربار همچون شایعه بیماری، شایعه تکذیب آن نیز غیررسمی مطرح میشد؛ ابهامات بیماری سردار دهقان برخی را به این باور رسانده بود که وی حتی قادر به پایان دوره چهارساله مسئولیتش هم نخواهد شد چه رسد به آنکه در صورت موفقیت روحانی در انتخابات، در کابینه بعدی هم حضور داشته باشد. ولی دهقان تا آخرین روزهای مسئولیتش همچنان با سلامتی به فعالیت ادامه داد تا شایعه بیماری حسین دهقان برای عدم حضور در کابینه دوازدهم هم دور از واقعیت باشد؛ دهقان حتی هیچگاه از عدم علاقهمندی و خستگی برای ادامه حضور در کابینه هم سخن به میان نیاورد تا نتوان گفت دلایل شخصی وزیر عاملی شده که دهقان از لیست کابینه دوازدهم خط خورده شود!
۴) امضای وزیر دفاع پای نامه هشدارآمیز چهار وزیر دولت به رئیسجمهور و انتقاد از برخی تصمیمات و سیاستهای ناهماهنگ دستگاههای دولتی، تنها بخش کارنامه اعتراضی حسین دهقان نسبت به حسن روحانی و دولتش است. دهقان به همراه ربیعی، طیبنیا و نعمتزاده در آن نامه پرسروصدا، به رئیسجمهورهشدار داده بودند که اگر تصمیم ضربالاجل اقتصادی گرفته نشود، رکود تبدیل به بحران خواهد شد؛ این درحالی بود که روحانی بارها از عبور از رکود سخن گفته بود! از میان آن چهار وزیر اکنون سه وزیر دیگر جایی در لیست روحانی برای دولت دوازدهم ندارند و به نظر میآید اسامی وزرای معترض پای آن نامه، در خاطر رئیسجمهور در زمان چینش کابینه دوازدهم باقی مانده است!
۵) اختلاف نظرهای حسن روحانی با سپاه در دولت یازدهم بارها رسانهای شده بود تا جاییکه روحانی از سپاه به عنوان دولت با تفنگ نام برد و از دخالت آن در اقتصاد گلایه کرد. نیش و کنایههای روحانی به سپاه صرفاً به مسائل اقتصادی خلاصه نشد و بارها سپاه را به بهانههای مختلف تلویحاً به دخالت در انتخابات و حمایت از نامزدی خاص و صراحتاً به بهانه شلیک موشکهایش به کارشکنی در برجام متهم کرد. اختلافات سیاسی و اقتصادی روحانی با سپاه، میتواند در تغییر و تحولات در وزارت دفاع بیتأثیر نباشد؛ اینکه اینبار روحانی بنا بر ملاحظاتی وزیر دفاع را از بین ارتشیان انتخاب کرده و برخلاف گذشته یک امیر ارتش جای خود را به یک سردار سپاه داده است اگر نگوییم یک نوع تسویه حساب روحانی با سپاه بوده است قطعاً این انتخاب یک پیام خاص برای گیرندگان پیام دارد!
دیدگاه تان را بنویسید