سرویس سیاسی فردا: کارگروه اقدام مالی معروف به FATF در جدیدترین گزارش خود که روی پایگاه اینترنتی این نهاد قرار گرفته است اعلام کرد: ایران در ژوئن ۲۰۱۶ از تصویب و تعهد بالای ایران به برنامه اقدام جهت مقابله استراتژیک با پولشویی و تأمین مالی تروریسم و تصمیم این کشور برای بهرهگیری از کمکهای فنی در اجرای برنامه اقدام استقبال کرد.
بر این اساس، ژوئن ۲۰۱۶ کارگروه اقدام مالی اقدامات متقابل علیه ایران را برای مدت ۱۲ ماه تعلیق کرد تا پیشرفت ایران در اجرای برنامه اقدام را رصد کند. اگر کارگروه اقدام مالی در پایان این بازه زمانی به این نتیجه برسد که ایران پیشرفت کافی در اجرای برنامه اقدام نداشته، درخواست این گروه برای اقدامات متقابل مجدداً برقرار خواهد شد. اگر ایران در این بازه زمانی به تعهدات خود بهموجب برنامه اقدام عمل کند، کارگروه اقدام مالی گامهای دیگر را در این باره مورد توجه قرار خواهد داد.
این گزارش در ادامه نوشته است: تا زمانی که کل برنامه اقدام تکمیل نشود، نام ایران همچنان در بیانیه عمومی کارگروه اقدام مالی باقی میماند. تا زمانی که ایران اقدامات لازم برای مقابله با کوتاهیهای اشاره شده در برنامه اقدام را اجرا نکند، کارگروه اقدام مالی همچنان نگران ریسک تأمین مالی تروریسم در ایران و تهدید ناشی از آن بر سیستم مالی بینالمللی خواهد بود، بنابراین کارگروه اقدام مالی از اعضای خود میخواهد و به همه کشورها توصیه میکند براساس توصیه شماره ۱۹ گروه مالی، همچنان به مؤسسات مالیشان توصیه کنند در ارتباطات و تعاملات مالیشان با اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی میزان بالایی از احتیاط را رعایت کنند. کارگروه اقدام مالی به ایران توصیه میکند بهطور کامل کوتاهیها در زمینه مقابله با پولشویی؛ بویژه تأمین مالی تروریسم را برطرف کند. کارگروه اقدام مالی به تعامل نزدیک با ایران و رصد دقیق پیشرفتهای صورت گرفته در اقدامات این کشور ادامه میدهد.
چند نکته درباره بیانیه جدید گروه ویژه اقدام مالی یا همان FATF
- این بیانیه در راستای بیاینه قبلی (بوسان) بوده و تفاوت محتوایی نکرده است.
- قرار نبوده که ایران از لیست بیانیه عمومی (لیست کشورهایی که در زمینه پولشویی و تامین مالی تروریسم از نگاه FATF نگران کننده هستند) خارج شود. دولتمردانی که این ادعا را مطرح میکردند بدون سند حرف میزدند و تنها میخواستند مخالفان را ساکت کنند.
- تنها تغییری که برای ایران در تیرماه امسال ایجاد شد و دلیل آن تعهد وزیر اقتصاد برای اجرای «برنامه اقدام» بود، این بود که حالت «اقدام متقابل» را برای ایران به مدت ۱۲ ماه به صورت مشروط تعلیق کردند.
- تعلیق، مشروط به اجرای کافی «برنامه اقدام» توسط ایران است و بعد از ۱۲ ماه اگر FATF تشخیص دهد که اجرا کافی بوده است تعلیق را تمدید میکند و الا تعلیق را برمیگرداند.
- در بیانیه قبلی FATF شرط خارج شدن از لیست بیانیه عمومی را بیان کرده است. این شرط اجرای کامل برنامه اقدام است.
- اجرای تمام مفاد برنامه اقدام خلاف منافع ملی و امنیت ملی کشور بوده و منجر به خود تحریمی گسترده در داخل کشور می شود.
- مساله اصلی در روابط بانکی FATF نیست بلکه باقی ماندن تحریمهای ثانویه بانکی آمریکاست. برجام هم تغییری در این تحریمها ایجاد نکرد.
دیدگاه تان را بنویسید