سرویس سیاسی فردا: در طولهای سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در طراحی و ساخت مدرنترین و کارآمدترین تجهیزات دفاعی کارنامه موفقی را از خود به جای گذاشته است تا جایی که در برخی از تجهیزات حوزههای دفاعی و تهاجمی، ایران اسلامی علاوه بر رسیدن به خودکفایی، در «رتبه نخست جهان» نیز قرار گرفته است که در گزارش زیر به گوشهای از این افتخارات رتبه اولی که در اختیار نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار دارد، اشاره میکنیم:
«ذوالفقار» سریعترین شناور موشکانداز جهان
شناور ذوالفقار یک شناور گشت دریایی و تهاجمی است که توسط سازمان دریایی وزارت دفاع و پشتبانی نیروهای مسلح طراحی شده است که طراحی آن براساس حمله سریع به کشتیهای دشمن انجام شده و مجهز به موشک و تیربار است. این شناور تندرو دارای قابلیت شلیک موشکهای کروز کوثر، ظفر و نصر میباشد.
کارایی مناسب، سرعت بالا، مانور سریع و دریانوردی خوب از ویژگیهای شناور ذوالفقار است. بدنه این شناور براساس استانداردهای جهانی طراحی و ساخته شده و از پیشرفتهترین تجهیزات بومی مخابراتی، ناوبری و الکترونیکی نیز برخوردار است.
شناور ذوالفقار از لحاظ سرعت و قدرت در كلاس خود، رتبه اول جهان را در اختيار دارد. در بحث شناورهای موشکانداز تندرو، هيچ كشور دنيا چنين قدرتی را در اختيار ندارد؛ حداكثر سرعت ناوهای آمريكايی هم اكنون حدود 31 نات است اما شناورهای ايرانی به طور متوسط دو برابر اين سرعت را در اختيار دارند.
این شناور دو زیست با طول 17 متر، عرض 3.3 متر و ارتفاع 3.5 متر، وزنی در حدود 22تُن دارد و میتواند هم در زیر آب و بر روی سطح آب حرکت کند. در حال حاضر شناور ذوالفقار در اختیار نیروی دریایی سپاه میباشد و در آبهای خلیج فارس مورد استفاده قرار میگیرد.
«باور» نخستین قایق پرنده جهان
ایران اسلامی اولین سازنده «آکرانوپلان» بدون سرنشین جهان (UGEV) است که در حال حاضر این نوع از پرندههای دریایی در اختیار نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.
آکرانوپلان پرنده دریایی است که با بهرهگیری از اثر متقابل سطح با فاصله کمی از سطح آب و با سرعت بالا به پرواز درمیآید و روی بالشتکی از هوا بر فراز آب میخزد. قایقهای پرنده ابزاری مناسب برای استراتژی نبرد نامتقارن محسوب میشوند.
«باور» نام قایقهای پرنده سپاه پاسداران اسلامی است که تاکنون نسلهای جدیدی از آن با ویژگیهای متمایز افتتاح شده است.
«باور 4» جدیدترین مدل قایق پرنده ایران است که توسط متخصصان دفاعی کشورمان طرحی و ساخته شده است. سرعت جدید قایقهای پرنده ایرانی، باعث کاهش مصرف سوخت و همچنین افزایش برد پروازی این قایق پرنده شده است.
از قایق پرنده باور میتوان برای هدف گیری موشکهای هدایت الکترواپتیکی و یا تلویزیونی بهره گرفت که تحول و ارتقاء مهمی در این قایقها محسوب میشود این قایق پرنده میتواند محمولهای به وزن 120 الی 130 کیلوگرم را حمل کند. طول این قایق پرنده 8.89 متر، عرض آن 7.59 و ارتفاع آن 2.37 متر است. حداکثر وزن برخاست این پرنده 930 کیلوگرم بوده و برای برخاستن از سطح آب به فضایی بین 120 الی 150 متر و برای نشستن به فضایی بین 60 الی 100 متر نیاز است. این قایق پرنده ایرانی توان پرواز در ارتفاع 0.5 متری از سطح آب را داشته و نهایتا میتواند تا 50 متری اوج بگیرد. برد مفید این قایق پرنده نیز 350 کیلومتر است که محدودهای وسیع برای عملیاتهای مختلف در آبهای جنوب کشورمان محسوب خواهد شد.
«حوت» سریعترین اژدر آبی جهان
موشک ایرانی «حوت» سریعترین اژدر رادارگریز آبی جهان است که به همت صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران ساخته شده است و یگانهای دریایی سپاه پاسداران هماکنون به این موشک تجهیز شدهاند.
موشک حوت دارای پیشرانه راکتی سطح به دریا و زیرآبی است که سرعت آن میتواند به ۲۲۳ مایل در ساعت برسد که 3 برابر بیشتر از آن موشکی سرعت دارد که در حال حاضر در اختیار آمریکاییها قرار دارد.
این موشک یک تُنی که به «ماهی نهنگخوار» نیز معروف است، مرگبارترین سلاح دریایی برای مقابله با انواع شناورهای بزرگ بوده و به حتم در صورت پرتاب 2 عدد از این موشکها ناوهای آمریکایی حاضر در خلیج فارس بدون داشتن راه فراری ضربهای سخت و مهلک متحمل خواهند شد. در واقع در شلیک اژدرها به دلیل قوانین فیزیک و اصطکاکی که موشک با آب پیدا میکند، نهایتا سرعت 25 تا 30 متر بر ثانیه است اما در موشک زیرآبی حوت این مشکل وجود ندارد.
با شلیک این موشک، حبابهای بخار از نوک دماغه و پوسته آن به خارج تولید میشود و لایهای از گاز در اطراف خود شکل میدهد و بدین ترتیب خود را از تماس مستقیم با آب دور میکند.
این موشک قابلیت پرتاب از روی شناور و یا زیردریایی در عمق 100 متری را دارد. با سرعت حدود 50 نات (93 کیلومتر بر ساعت) کپسول پرتاب خود را ترک می کند. با فرو رفتن در آب و رسیدن به عمق مناسب، موتور خود را روشن کرده و به سمت هدف راهی میشود. با توجه به قدرت و سرعت بالای حوت هیچ امکانی برای دفع و یا فرار از آن وجود ندارد چرا که اگر این موشک از فاصله 1000 متری شلیک شود، در 10 ثانیه به هدف اصابت و آن را منهدم میکند لذا فرصتی برای مقابله با آن وجود ندارد.
دیدگاه تان را بنویسید