سرویس سیاسی فردا: دومین روز از رزمایش بیتالمقدس 28 صبح امروز با مرحله سوم رزمایش بیتالمقدس 28 با رمز "یا صاحبالزمان" و حمله هوایی نیروهای مهاجم آغاز شد.
این رزمایش روز گذشته با حضور و استقرار یگانهای پیاده، مکانیزه، زرهی، توپخانه، نیروهای واکنش سریع، نیروهای ویژه تیپ 65، و هوانیروز در منطقه نصرآباد اصفهان اغاز شد.
در روز سوم یگانهای زرهی و مکانیزه با پشتیبانی آتش بالگردهای هوانیروز و توپخانه نیروی زمینی ارتش برای مرحله سوم در منطقه عملیاتی وارد عمل شدند و در ادامه، بعد از اجرای عملیات هلیبرن توسط یگانهای نیروهای مهاجم، یگانهای زرهی، مکانیزه و پیاده نیروی زمینی ارتش عملیات ضد هلیبرن را بهمنظور پاکسازی منطقه آغاز کردند.
در این رزمایش برای نخستین بار تانک فلّاق و گلولههای اعلامیهریز توپخانه که جهت عملیات روانی علیه نفرات دشمن کاربرد دارد، مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین تانکبر فوق سنگین پوریا و تانک ذوالفقار در این رزمایش مورد استفاده عملیاتی قرار میگیرند.
امیر سید مسعود زوارهای رئیس سازمان جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش در دومین روز رزمایش بیتالمقدس 28 و در جمع خبرنگاران با اشاره به ارائه دستاوردهای جدید این نیرو در رزمایش اظهار داشت: این تانک فلاق مجهز به اتوماسیون استابلایزر، دوشکا و سلاح 12.7 است؛ که توسط یک خدمه قابلیت هدف گیری و تیراندازی را دارد.
این تانک فوق سبک از چالاکی و نسبت توان به وزن فوقالعادهای برخوردار است و قابلیت این را دارد که در مناطق ذوعارضه با سرعت 100 کیلومتر در ساعت حرکت کند.
سلاح های مورده استفاده دیگر در این رزمایش سلاحهای تکتیرانداز شاهر، باهر و طاهر هستند؛ که در کالیبرهای مختلف ساخته شده و در عملیات پدافند در سطح، در این مرحله از رزمایش مورد استفاده قرار گرفتند.
تک تیرانداز باهر
عملیات ترکیبی پدافند و «جنگال»
امیر سرتیپ دوم سید علی محرابی، معاون عملیات نیروی زمینی ارتش درباره اجرای عملیات پدافند در رزمایش بیت المقدس 28 می گوید: عملیات پدافند در سطح یک عملیات بسیار حساس با پیچیدگیهای خاص خود است که در آن باید همه رستههای نیروی زمینی اعم از زرهی، بالگردی، پیاده، جنگال، مخابرات، و پهپادی بهطور هماهنگ با یکدیگر ترکیب شوند، و فرماندهی و کنترل هوشمندانهای را در برابر نیروهای مهاجم اجرا کنند.
معاون عملیات نزاجا با اشاره به نقش یگان پهپادی در این رزمایش گفت: در این رزمایش از پهپادهای شناسایی و رزمی استفاده میشود. کار ویژهای که در این رزمایش توسط یگان پهپادی انجام میشود، این است که در حوزه جنگال و جَمِر کردن منطقه از آنها استفاده میشود.
انهدام پهپاد مهاجر2 و رونمایی «سیراف»
در مرحله سوم رزمایش بیتالمقدس 28، پهپاد «مهاجر 2» که بهعنوان یکی از نیروهای شناسایی رزمی دشمن فرضی، جهت اجرای عملیات شناسایی و روانی وارد منطقه شده بود، پس از پخش اوراق و اعلامیههای خود در سطح منطقه و قبل از اجرای عملیات رزمی، با آتش مستقیم نیروهای پدافند ارتفاع پست نیروی زمینی ارتش مورد اصابت قرار گرفت.
این پهپاد که 90 کیلوگرم وزن دارد، قابلیت پرواز در ارتفاع 11 هزار پایی را داراست و میتواند حدود 2 ساعت پرواز مداوم داشته باشد. برای به پرواز در آوردن این پهپاد از لانچر گاز ازت استفاده میشود.
همچنین پهپاد اتو پایلوت «سیراف» با برد بیش از یکصد کیلومتر و یک ساعت مداومت پروازی در حضور امیر سرتیپ پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش رونمایی شد.
پهپاد سیراف که قادر به تصویربرداری و ارسال آنلاین تصاویر به پست فرماندهی است، توسط متخصصان دانشکده پدافند مرکز آموزش توپخانه نزاجا ساخته شده است.
ورود و خروج سریع اف7 ها
در مرحله سوم رزمایش بیتالمقدس 28، دو فروند جنگنده اف 7 جهت مسدودسازی مسیر پیشروی نیروهای مهاجم، وارد منطقه گلوگاهی شده و مناطق تحت نفوذ دشمن را بمباران کردند. این جنگندهها پس از اجرای عملیات خود، برای مصون ماندن از آتش پدافند هوایی دشمن فرضی، به سرعت منطقه را ترک کردند.
بالگرد های پشتیبان
سپس بعد بالگردهای تهاجمی کبرا هوانیروز با شلیک راکت و موشکهای تاو و اجرای موفقیتآمیز عملیات آتش، ضمن پشتیبانی از نیروهای زمینی، بستر لازم را جهت پیشروی نیروهای پیاده و مکانیزه خودی فراهم کردند.
بعد از اجرای عملیات بالگردی هوانیروز، واحد توپخانه نیروی زمینی نیز مناطق هدف را با راکتهای 106 مورد هدف قرار داد، و پس از انجام عملیات هوانیروز و اجرای آتش توپخانه، تانکهای تیام، ذوالفقار و "نفربر تانک فلاق" از مناطق گلوگاهی به سمت مواضع دشمن پیشروی کردند.
رزمایش آتی نزاجا پس از ماه رمضان در جنوب شرق
امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان پس از پایان مرحله اصلی رزمایش بیتالمقدس 28 در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: تمامی یگان های عملکننده در این رزمایش توانستند ماموریت خود را بر اساس اهداف ترسیم شده اجرا کنند، و قابلیتهای سلاحها و تجهیزات موجود در این رزمایش به نمایش گذاشته شد.
وی افزود: تلاش ما بر این است که بتوانیم کارایی تسلیحات خود را به حدی برسانیم که پاسخگوی نیازهای عملیاتی ما در حوزه دفاع زمینی باشد. در این رزمایش برای نخستین بار جمرهای مدل IR و سایر سیستمها مثل AFCC، و سیستمهای کنترل آتش S3 که بر روی تانکهای ارتش نصب شده، عملیاتی شدند.
فرمانده نزاجا درخصوص رزمایش آتی این نیرو نیز عنوان کرد: رزمایش بعدی نیروی زمینی ارتش بعد از ماه مبارک رمضان در جنوب شرق کشور برگزار میشود.
دیدگاه تان را بنویسید