قیمت هر کیلو مرغ ۱۰ هزار و ۷۰۰ تومان شد
کارشناس صنعت طیور گفت: مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها ۱۰ هزار و ۵۰۰ تا ۱۰ هزار و ۷۰۰ تومان است.
باشگاه خبرنگاران: برومند چهارآیین کارشناس صنعت طیور، درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها ۱۰ هزار و ۵۰۰ تا ۱۰ هزار و ۷۰۰ تومان است.
وی با اشاره به اینکه عرضه گوشت منجمد از سوی پشتیبانی امور دام بر استمرار زیان مرغداران دامن زده است، افزود: در حال حاضر با جمع آوری مرغ مازاد از سطح بازار امیدواریم مرغداران از زیان خارج شوند.
چهارآیین ادامه داد: علی رغم آنکه با مازاد تولید روبرو هستیم، اما بنابر دستور ستاد تنظیم بازار مرغ منجمد توزیع میشود که این امر برخلاف ضوابط قانونی است.
این کارشناس صنعت طیور با انتقاد از نابه سامانی بازار نهادههای دامی بیان کرد: هم اکنون قیمت هر کیلو ذرت ۲ هزار و ۳۰۰ تا ۲ هزار و ۴۰۰ تومان و کنجاله سویا به مرز ۴ هزار تومان نزدیک شده است که امیدواریم پشتیبانی امور دام با عرضه مناسب محصول بازار را به آرامش برساند.
وی با اشاره به اینکه مرغداران تاوان تصمیمات نادرست دولتمردان را میدهند، بیان کرد: سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده موظفند از مرغداران حمایت کنند و تاکی قرار است مرغداران تاوان تصمیمات نادرست آنها را بدهند و حال جای این سوال مطرح است که سازمان حمایت کجاست که ذرت با نرخ ۲ هزار و ۴۰۰ تومان و کنجاله سویا ۴ هزار تومان فروخته میشود.
چهارآیین با اشاره به اینکه مرغداران بیش از ۲ هزار میلیارد تومان دچار خسارت شدند، اظهار کرد: با وجود آنکه طی ۱.۵ سال گذشته مباحث کارشناسی متعددی مطرح شد، اما گوش شنوایی نیست و تنها تولیدکننده باید تاوان تصمیمات نادرست دولت را بدهد.
وی با بیان اینکه بازار رقابتی مرغ نیازی به دخالت ندارد، گفت: با وجود آنکه ارز ۴۲۰۰ تومانی هیچ سود برای مرغداران ندارد و تنها رانت را نصیب ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر از واردکنندگان کرده است، از این رو امیدواریم با تک نرخی شدن ارز و عدم دخالت دولت در بازار رقابتی مرغ به مشکلات فعلی اقتصاد پایان دهیم. شیوع ویروس کرونا تاثیری در مصرف مرغ نداشته است
عضو سابق هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی با تکذیب کاهش مصرف مرغ به دنبال شیوع ویروس کرونا بیان کرد: طی ۵ ماه اخیر پشتیبانی امور دام حدود ۷۰ هزار تن مرغ مازاد از سطح بازار را جمع آوری کرده است، در حالیکه ماهیانه ۵۰ هزار تن مازاد تولید داریم که این امر ادعا مسئولان مبنی بر کاهش مصرف مرغ را رد میکند.
وی ادامه داد: شیوع ویروس کرونا بهانهای برای پنهان کردن ضعف مدیریتی است چرا که با وجود تعطیلی مهمانی و عروسی، افراد همان وعده غذایی را در خانه خود مصرف میکنند.
این کارشناس صنعت طیور در پایان مازاد تولید مرغ را عامل اصلی کاهش قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و گفت: قیمت مرغ تابع مکانیزم عرضه و تقاضاست به طوریکه با مازاد عرضه قیمت کاهش مییابد و این امر هیچ ارتباطی به شیوع ویروس کرونا ندارد.
دیدگاه تان را بنویسید