قیمت هر کیلو مرغ به ۱۱ هزار رسید
چهارآیین گفت: با توجه به مازاد تولید، مرغداران طی پنج ماه اخیر یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان ضرر کردند.
باشگاه خبرنگاران: زیان یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی مرغداران؛ قیمت هر کیلو مرغ به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان رسیدبرومند چهارآیین کارشناس صنعت طیور، از کاهش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۶ هزار و ۲۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ۱۱ هزار تا ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است، در حالی که قیمت نهایی هر کیلو لاشه گرم باید ۹ هزار و ۷۰۰ تا ۱۰ هزار تومان باشد.
او مازاد تولید را عامل اصلی افت قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و افزود: اتحادیه سراسری مقصر اصلی زیان تولیدکنندگان و مصیبت عظمای صنعت طیور است چرا که اتحادیه سراسری بابت مدیریت تولید به ازای هر قطعه ۵۶ ریال حق الزحمه میگیرد که اتحادیه برای کسب درآمد بیشتر اقدام به صدور مجوز بی رویه میکند که این امر آواری بر سر تولیدکنندگان است. زیان یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی مرغداران طی پنج ماه
چهارآیین قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی را ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و گفت: هم اکنون مرغداران در فروش هر کیلو مرغ ۴ هزار تومان متضرر هستند.
این کارشناس صنعت طیور ادامه داد: با توجه به مازاد تولید، مرغداران طی پنج ماه اخیر یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان متضرر شدند که به سبب شرایط فعلی عرضه و تقاضا پیش بینی میشود که زیان فعلی مرغداران در بازار ادامه یابد.
او مازاد ۶۰ هزار تنی تولید مرغ را آواری بر سر تولیدکنندگان اعلام کرد و گفت: در تمام کشورها مکانیزم عرضه و تقاضا در قیمت نقش مهمی دارد که متاسفانه ازدیاد عرضه در برابر تقاضا منجر به ورشکستگی مرغداران شده است. مدیریت تولید راهی برای برقراری تعادل قیمت مرغ در بازار
عضو سابق هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی مدیریت تولید را راهی برای برقراری تعادل قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و افزود: بنابر آمار وزارت جهاد کشاورزی متوسط سرانه مصرف مرغ در کشور ۲۶ تا ۲۷ کیلو است که مرغداران همین رقم را باید مبنای جوجهریزی قرار دهند چرا که به سبب عوارض بالا، صادرات برای تجار صرفه اقتصادی ندارد و تنها ممکن است مقدار محدودی قاچاق انجام شود.
به گفته چهارآیین، با توجه به سرانه مصرف مرغ، ماهیانه ۱۰۵ میلیون قطعه جوجهریزی در کشور باید انجام شود تا زیانی از این حیث متحمل مرغداران نشود.
او در پایان با تاکید بر مدیریت تولید جوجهریزی تصریح کرد: اگر جوجهریزی ماهانه از ۱۰۵ میلیون قطعه در واحدهای مرغداری بالاتر رود، مشکلات متعددی به سبب نبود کشش بازار متحمل مرغداران میشود به طوری که دیگر آنها قادر به ادامه تولید نخواهند بود.
دیدگاه تان را بنویسید