بررسی دلایل انتخاب لیزر برای درمان هموروئید (بواسیر)

کد خبر: 980157

بیماری بواسیر یا هموروئید یکی از انواع عارضه های مربوط به مقعد یا نشیمنگاه است. این بیماری دردناک و آزار دهنده ممکن است موجب خونریزی از مقعد شده و یا خارش و سوزش مقعد را نیز در پی داشته باشد.

بررسی دلایل انتخاب لیزر برای درمان هموروئید (بواسیر)
بررسی دلایل انتخاب لیزر برای درمان هموروئید (بواسیر) هموروئید یا بواسیر چیست؟

بواسیر به طور کلی به متورم شدن و کشیدگی سیاهرگ ها یا شبکه ای از عروق به نام هموروئید گفته می شود که می تواند موضعی متورمی را در کانال مقعد و یا خارج از آن پدید آورد. عامل اصلی این بیماری وارد شدن فشار بیش از اندازه به مقعد است. این فشار می تواند در اثر هر عاملی ایجاد شود.

دلایل ابتلا به هموروئید

عمدتاً این بیماری محصول یبوست مزمن، رابطه جنسی مقعدی، زایمان، بارداری، کهولت سن و یا جابه جایی اشیاء سنگین است، اما هر عامل دیگری نیز می تواند در ایجاد این بیماری نقش داشته باشد.

روش های درمان

بواسیر با راهکارهای مختلفی از جمله رابربند، اسکلروتراپی، جراحی، دارو و ... درمان می شود. اما هیچ یک از این روشها به اندازه لیزر موثر نبوده و نمی تواند بیماری را بدون ایجاد هر نوع عارضه ای می باشد. از آنجایی که این بیماری مشکل بسیاری از افراد جامعه بوده و معمولاً بیماران در انتخاب روش درست تردید دارند، تصمیم گرفتیم در این باره مقاله ای را منتشر کنیم تا شما را با تمام نکات و جزئیات مربوط به این درمان و مزایای آن نسبت به دیگر روشهای آشنا نماییم، پس با ما همراه باشید.

عمل جراحی لیزر بواسیر چیست؟

این روش در مطب پزشک انجام شده و چه قبل و چه بعد از عمل نیازی به بستری در بیمارستان ندارد. در واقع عمل جراحی و درمان خونریزی بواسیر (هموروئید) با لیزر بصورت سرپایی است. همچنین قبل از لیزر هموروئید نیاز به مراقبت خاصی نخواهد بود.

برای شروع عمل بیمار به روی شکم دراز کشیده و برای کاهش استرس به بیمار بی حسی تزریق می شود. فرایند عمل در کمتر از یک ساعت انجام شده و پس از آن معمولاً موضع بخیه زده نمی شود. میزان درد و خونریزی بیمار در طی عمل بسیار کم است. پس از انجام لیزر بیمار می تواند به محیط کار یا منزل باز گردد، اما بهتر است رانندگی نکند و یک نفر همراه داشته باشد. دوره نقاهت این درمان کوتاه بوده و معمولاً جای زخم در طی چند روز و به سرعت بهبود می یابد.

اما جراحی بواسیر با لیزر چگونه انجام می شود؟ همان طور که توضیح دادیم، بواسیر متورم شدن سیاهرگ ها و کشیدگی آن است. در صورتی که بیمار نسبت به درمان بی توجه باشد، به تدریج این سیاهرگ دچار افتادگی شده و حتی ممکن است از مقعد نیز خارج شود. در این صورت لازم است این بافت به طور کامل حذف شود. اما در صورتی که بیماری در مراحل ابتدایی باشد، درمان ساده تر انجام میگیرد. به طور کلی دو نوع لیزر وجود دارد:

لیزر مادون قرمز

لیزر مادون قرمز یا IRC نوع ضعیف تری از لیزر است که بافت را برش نمی دهد. این نوع لیزر توسط پروب مخصوص بر روی موضع و بر روی رگ بالای هموروئید تابیده می شود. این اشعه موجب انقباض و انبساط رگ شده تا در نهایت مسیر خونرسانی به سیاهرگ قطع شود. در نتیجه این امر بافت بواسیری خشک شده و در طی چند روز از بین می رود.

لیزر CO2

لیزر CO2 از ترکیب گاز CO2 و جریان الکتریکی به دست می آید. این اشعه قدرت مند، می تواند موضع بواسیری را بدون خطر برش داده و جدا کند و جایگزین مناسبی برای تیغ جراحی باشد. پرتوهای لیزر کوتاه بوده و پزشک می تواند به راحتی موضع را مشاهده نماید، در نتیجه احتمال خطا و یا آسیب به نواحی اطراف وجود ندارد.

یکی از خصوصیات لیزر ترمیم همزمان اعصاب و رگ های آسیب دیده با برش موضع است. از طرفی دیگر اشعه لیزر موضع را ضد عفونی کرده و از عفونت پیشگیری می نماید.

مزیت های درمان هموروئید با لیزر

از مزایای درمان بواسیر با لیزر نسبت به دیگر روشها می توانیم به این موارد اشاره کنیم:

  • عمل با لیزر بدون احساس درد یا خونریزی انجام میشود.
  • لیزر درمانی سرپایی و سریع و محدودیت های بستری در بیمارستان را ندارد.
  • نیازی به بیهوشی ندارد، در نتیجه مناسب برای بیمارانی است که به هر دلیلی نمی توانند بیهوشی دریافت کنند.
  • این درمان جای زخم های آزار دهنده ای به جای نمیگذارد.
  • لیزر سرعت بهبودی را افزایش می دهد.
  • لیزر به بافت های اطراف به خصوص اسفنکتر آسیبی وارد نکرده و خطراتی مثل بی اختیاری را به همراه ندارد.
  • این درمان روشی قطعی بوده و موجب میشود، برای همیشه از این بیماری آزار دهنده خلاص شوید.
  • در مقایسه با سایرین از هزینه مناسب تری برخوردار است.
مراقبت های بعد از عمل لیزر بواسیر

رعایت مراقبت های بعد از عمل لیزر می تواند به تسریع روند درمان و پیشگیری از عود مجدد بیماری کمک کند. این مراقبت ها به این شرح است:

  • حداقل 30 دقیقه در طول روز ورزش کنید.
  • در صورتی که بعد از عمل دردی را احساس می کنید، می توانید از داروهای مسکن فاقد کدئین استفاده کنید. کدئین خود می تواند عاملی برای یبوست باشد.
  • از زیاد نشستن و به مدت طولانی ایستادن بپرهیزید.
  • در صورتی که بعد از درمان همچنان مبتلا به یبوست هستید، با مشورت پزشک از مکمل های فیبر مثل پسیلیوم استفاده کنید.
  • لازم است هر چند روز یکبار به پزشک مراجعه کنید؛ تا فرایند درمان و بهبودی مورد بررسی قرار گیرد.
  • مصرف داروهای تجویزی پزشک را فراموش نکنید.
  • از زخم خود مراقبت کنید. لباس های تنگ با الیاف مصنوعی نپوشید. از نشستن بر روی سطوح سخت بپرهیزید.
  • وزن خود را کاهش دهید.
  • مصرف الکل و سیگار را قطع کنید.

رژیم غذایی

  • رژیم غذایی بعد از درمان باید ساده باشد، می توانید تا چند روز از غذاهای مایع مانند انواع سوپ های رقیق استفاده کنید.
  • مصرف انواع خوراکی های فیبر دار را در رژیم غذایی خود قرار دهید. خوراکی های دارای فیبر حجم مدفوع را افزایش داده و به درمان یبوست کمک می کنند. برای این منظور باید مصرف انواع میوه ها، سبزیجات و غلات را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
  • مصرف غذاهای تند و شور را به حداقل کاهش دهید.
  • مصرف روزانه 8 لیوان آب در طول روز الزامی است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد