نحوه توزیع اقلام اساسی پس از شیوع ویروس کرونا

کد خبر: 980118

شیوع ویروس کرونا و تقارن آن با خرید سال نو این سوال را برای مردم ایجاد می‌کند که امسال اقلام اساسی عید را از کجا خریداری کنند؟

نحوه توزیع اقلام اساسی پس از شیوع ویروس کرونا

باشگاه خبرنگاران: شیوع یک بیماری که نام کرونا را به خود اختصاص داده و گستره آن در سراسر دنیا، اعمال محدودیت‌های جدی را در سیستم مدیریت توزیع مواد غذایی به دنبال داشته است.

شیوع این بیماری در ایران نیز با ایام پایانی سال همراه شده و توزیع اقلام اساسی به ویژه این روز‌ها را با تغییراتی مواجه کرده است.

لغو نمایشگاه‌های بهاره و همچنین منع حضور در اماکن شلوغ تا حدودی این سوال را برای عموم ایجاد می‌کند که حال چطور میوه و حتی اقلام اساسی خود در آستانه سال نو را تهیه کنند.

مسئولان این روز‌ها با توجه به منع برپایی نمایشگاه‌های بهاره، هنوز میادین میوه و تره بار را برای توزیع توصیه می‌کنند. فروشگاه‌های زنجیره‌ای محل توزیع اقلام اساسی شب عید

روز گذشته عباس قبادی معاون وزیر صمت در امور بازرگانی داخلی و دبیر کارگروه تنطیم بازار در بازدید سرزده از یکی از فروشگاه‌های سطح شهر تهران، به نحوه توزیع اقلام اساسی مورد نیاز شب عید اشاره کرده و اظهار کرد: در اغلب فروشگاه‌های کشور مثل همین فروشگاه مورد بازرسی تمامی اقلام به وفور یافت می‌شود؛ مشکلی در تامین هیچ یک از اقلام اساسی از جمله ماکارونی و روغن که در چند روز گذشته شایعاتی مبنی بر کمبود آن وجود داشت، نیست.

او بیان کرد: با توجه به شایعات منتشر شده در فضای مجازی و افزایش میزان تقاضا در چند روز گذشته، نگرانی‌هایی مبنی بر کمبود اقلام خوراکی وجود داشت، اما حتی با ورود سرزده شاهد هستیم که تمام قفسه‌ها کامل پر بوده و مشکلی در تامین هیچ کالایی وجود ندارد.

قبادی در ادامه با بازدید از یکی از میادین میوه و تره‌بار با اشاره به ثبات قیمت‌ها از مشتری‌ها جویای کیفیت و قیمت اقلام موجود شد و در این خصوص گفت: اغلب اقلام موجود در بخش میوه و تره‌بار هم از ثبات قیمتی مناسبی برخوردار هستند؛ اختلالی کوتاه مدت در تامین لیموترش به وجود آمد که دلیل آن اظهارات برخی از پزشکان کشورمان مبنی بر تاثیر لیمو ترش برای مقابله با کرونا بود.

دبیر کارگروه تنظیم بازار با اشاره به اقدامات انجام شده برای کنترل این افزایش قیمت، تصریح کرد: در شرایط فعلی ثبات مناسبی در بازار این محصول به وجود آمده است؛ لیمو ترش جزو اقلام پر مصرف در سفره‌های مردم محسوب نشده و مشکلی برای سفره مردم ایجاد نمی‌شود. در سایر اقلام هم تغییری در قیمت به وجود نیامده است.

او ضمن بازدید از غرفه‌های فروش گوشت و مرغ تصریح کرد: نگرانی‌هایی نسبت به عرضه گوشت قرمز و سفید وجود داشت، اما همانطور که شاهد هستید این محصولات با قیمت مصوب عرضه می‌شود، حتی عرضه در میادین میوه و تره‌بار باعث شده تا این اقلام شامل تخفیف شده و با قیمت پایین‌تر از نرخ مصوب عرضه شود.

این مقام مسئول افزود: عرضه گوشت و مرغ یخی برای تنظیم بازار هم آغاز شده که فروش مطلوبی دارد. گوشت‌ها و مرغ‌های یخی تولیدات سالانه کشور و از برند‌های مناسب هستند که به صورت یخی نگه‌داری شده و در زمان مناسب، روانه بازار می‌شود.

قبادی در پاسخ به سوال خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مبنی بر افزایش قیمت احتمالی اقلام در شب عید گفت: اتفاقی رخ نداده که بخواهیم افزایش قیمتی در این حوزه شاهد باشیم؛ ثبات قیمت و عرضه کالا به بازار ادامه خواهد داشت و ذخیره مناسب برای بیشتر از نیاز کشور انجام شده است. خرید با تخفیف فوق العاده از ۱۵ اسفند تا ۱۵ فروردین

نوده فراهانی رئیس اتاق اصناف تهران در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره فروش فوق‌العاده اصناف در ایام پیش از عید اظهار کرد: فروش فوق‌العاده اصناف از ۱۵ اسفند ماه آغاز و تا ۱۵ فروردین ۹۹ ادامه دارد.

رئیس اتاق اصناف تهران ادامه داد: امسال هم همانند سال‌های گذشته فروش فوق‌العاده اصناف مختلف انجام می‌شود و برای هر کالایی به وضعیت بازار و تشخیص اتحادیه‌ها، تخفیف‌هایی در نظر گرفته می‌شود که این اقلام شامل پوشاک، کیف و کفش، شیرینی و شکلات، آجیل، خشکبار، بنکداران مواد غذایی، روغن، برنج، گوشت قرمز، با قیمت‌های مصوب عرضه می‌شود.

گفتنی است؛ محصولات شوینده در فروشگاه‌ها و مغازه‌ها به وفور وجود دارد و بیشتر مشکل مردم در محصولات ضد عفونی کننده بود که در چند روز گذشته تولید واحد‌های تولیدی افزایش یافته و به تازگی این تولیدات وارد بازار شده، به نحوی که امروز وضعیت موجودی این اقلام در بازار بهتر است. توزیع آجیل در مغازه‌های آجیل فروشی معتبر

مصطفی احمدی رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار در گفتگو با خبرنگارصنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: از زمانی که نمایشگاه‌ها به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شد فروش مغازه‌های آجیل فروشی قوت گرفت.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار ادامه داد: قرار بود نمایشگاهی در ۵ نقطه تهران برگزار شود که بازار آجیل و خشکبار بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ غرفه در آن داشت، اما دولت به دلیل شیوع ویروس کرونا، برگزاری آن را لغو کرد.

احمدی گفت: با توجه به شرایط فعلی و شیوع این ویروس در کشور، برای بسیاری از اصناف وضعیت خوشایندی ایجاد نشده است و در مجموع میزان خرید کاهش یافته است، اما با این حال فروش آجیل و خشکبار، قوت گرفته است.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار در ادامه گفت: ما در مجموع با برگزاری نمایشگاه‌ها مخالفیم چرا که برگزاری آن‌ها در برخی از مکان‌ها استاندارد لازم را ندارد، به جز شهر آفتاب که البته این نمایشگاه هم در مکان بسیار دوری قرار دارد و ممکن است استقبال خوبی از آن نشود.

احمدی با اشاره به اینکه در حال حاضر کمبودی در این بازار نداریم تصریح کرد: ایام پیک خرید آجیل یعنی شب چله و شب عید تیم‌های نظارتی بازار را به دقت مورد بررسی قرار می‌دهند. همچنین با بازرسی اتاق اصناف، بازرسی وزارت صمت و سازمان تعزیرات حکومتی نیز همکاری‌های لازم را در این ایام داریم. تولید تخم مرغ به بیش از یک میلیون تن رسید

ناصر نبی پور رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از ثبات قیمت تخم مرغ در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون متوسط قیمت هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری ۷ هزار و ۵۰۰ تا ۸ هزار و ۳۰۰ تومان معادل شانه‌ای ۱۵ هزار تا ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان است.

وی فروش هر شانه تخم مرغ با نرخ ۲۲ هزار تا ۲۳ هزار تومان در خرده فروشی‌ها را غیر منطقی دانست و افزود: اتحادیه بار‌ها اعلام کرده که حاضر است تخم مرغ با قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار در اختیار میادین قرار دهد که متاسفانه تقاضایی در بازار وجود ندارد.

به گفته نبی پور، اختلاف هر شانه تخم مرغ با درب مرغداری ۶ هزار تومان معادل ۲۰۰ تومان بالاتر از قیمت مصوب بوده که این امر اجحاف در حق مصرف کنندگان است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه کمبودی در تولید تخم مرغ وجود ندارد، بیان کرد: بنابر آمار ماهیانه ۸۹ تا ۹۰ هزار تن معادل روزانه ۳ هزار تن تخم مرغ در کشور تولید می‌شود که با این وجود پیش بینی تولید بالای یک میلیون تن تخم مرغ در کشور محقق شده است.

وی از آغاز مجدد صادرات تخم مرغ به کشور خبر داد و گفت: اگرچه اتحادیه به تازگی صادرات تخم مرغ را آغاز کرده است، اما مجدد مرز به خاطر ویروس کرونا بسته شده که متاسفانه دولت در این زمینه همکاری نکرد.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار ادامه داد: وزارت امور خارجه کشور تنها به دنبال مسائل سیاسی است، در حالی که رایزن اقتصادی وزارت امور خارجه باید همکاری کند چرا که با وجود ممنوعیت، ترکیه از طریق ایران تخم‌مرغ ترانزیت می‌کند.

وی درباره آخرین وضعیت بازار نهاده‌های دامی گفت: در حال حاضر قیمت ذرت به شدت افزایش یافته است به طوری که هر کیلو ذرت با نرخ ۲ هزار تا ۲ هزار و ۱۰۰ تومان در بازار عرضه می‌شود.

به گفته نبی پور، در حال حاضر ۲ میلیون تن ذرت در بنادر معطل تخصیص ارز است که متاسفانه کمبود ذرت منجر به نوسان قیمت ذرت در بازار آزاد شده است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار در پایان با اشاره به اینکه بازارگاه نهاده کشاورزی محل دلالان است، تصریح کرد: با توجه به نبود نقدینگی لازم، مرغداران نهاده مورد نیاز خود در این بازارگاه‌ها را از دلالان خریداری می‌کنند که همین امر موجب شده هر کیلو ذرت به جای نرخ مصوب یک هزار و ۳۵۰ تومان با نرخ یک هزار و ۷۰۰ تومان فروخته شود، در حالی که با واگذاری بازارگاه‌ها به تشکل‌ها خبری از التهاب قیمت در بازار نیست.

محدودیتی در عرضه میوه شب عید وجود ندارد/ رشد ۱۰ درصدی قیمت میوه در بازار

مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران استان تهران در گفتگو با در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه کمبودی در بازار میوه شب عید وجود ندارد، اظهار کرد: با وجود شرایط مساعد تولید و رشد چند برابری برخی محصولات باغی نسبت به مدت مشابه سال قبل، وضعیت بازار میوه مطلوب و به نفع مصرف کننده است.

وی با اشاره به اینکه قیمت فعلی میوه جوابگوی هزینه تولید نیست، افزود: با وجود افزایش هزینه‌های بسته بندی، کارگری و نگه داری محصول در سردخانه‌ها قیمت میوه جوابگو نیست که امیدواریم با تسهیل شرایط صادرات به نرخ واقعی برسیم.

شادلو با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه میوه وجود ندارد، بیان کرد: با توجه به فراوانی تولید، محدودیتی در عرضه وجود ندارد.

نوسان ۱۰ درصدی قیمت میوه در بازار شب عید

نایب رئیس اتحادیه باغداران ادامه داد: با وجود افزایش هزینه‌های تولید، نگه داری و افت محصول حداقل ۱۰ درصد قیمت محصولات برای شب عید نوسان خواهند داشت که امیدواریم دستگاه‌های ذی ربط با اعمال نظارت دقیق از سودجویی عوامل واسطه و دلال جلوگیری کنند.

به گفته وی، با وجود حجم مناسب تولید و ذخایر میوه در سردخانه و مازاد بازار داخل باید تمهیداتی برای صادرات اندیشیده شود.

شادلو گفت: با توجه به رشد چندبرابری تولید و ذخیره سازی مناسب در سردخانه ها، محدودیتی در عرضه میوه وجود ندارد. مردم با شایعات خرید نکنند

البته این توزیع اقلام با برخورد‌های مختلف مردم رو به روست، به طور مثال با گسترش یک شایعه مبنی بر تاثیر لیمو ترش یا زنجبیل برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، تقاضا سرعت گرفته و این موضوع به افزایش قیمت و کاهش عرضه آن دامن می‌زند.

همین امر اذهان عمومی را نسبت به عرضه‌های بعدی با مشکل مواجه می‌کند. اما باید متذکر شد که همچنان عرضه‌های متداول به ویژه شب عید جای خود باقیست و مردم نسبت به میزان این عرضه‌ها نگران نباشند.

حسین مدرس خیابانی، قائم مقام وزارت صمت هم این موضوع را تایید کرده و می‌گوید: انبار‌های اقلامی اساسی به میزان ۲ برابر ظرفیت نیاز کشور پر است و فروشگاه‌های زنجیره‌ای تا ۱۵ فروردین به صورت شیفت‌های پیاپی در توزیع اقلام اساسی ملزم به خدمت هستند.

وی افزود: ۱۶ صنف کشور به همراه شبکه مویرگی توزیع اقلام اساسی برای کاهش نگرانی مردم در تلاش هستند.

گفته‌ها و تا حدودی دیده‌ها و شنیده‌ها از توزیع اقلام در مراجع رسمی فروش از جمله فروشگاه‌های زنجیره ای، میادین میوه و تره بار و فروشگاه‌های خرد اقلام اساسی خبر می‌دهند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت