ایروانی: بانک‌ها نقش بسزایی در اقتصاد مقاومتی دارند

کد خبر: 977734

ایروانی گفت: بانک‌ها نقش بسزایی در اقتصاد مقاومتی دارند و در شرایط فعلی بردن ایران به لیست سیاه FATF هیچ تاثیری در تامین منابع ارزی ندارد.

ایروانی: بانک‌ها نقش بسزایی در اقتصاد مقاومتی دارند

باشگاه خبرنگاران: محمد جواد ایروانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ، در ششمین همایش سالیانه اقتصاد مقاومتی (نظام بانکی در خدمت تولید) در دانشگاه علم و صنعت، گفت: نظام بانکی از مکان های مهمی است که در خدمت تولید می تواند با سیاست گذاری مشخص و روشن قرار بگیرد. یعنی اقتصاد مقاومتی پیام بند نهم آن، این است که باید نظام مالی و نظام بانکی در جهت بخش واقعی اقتصاد و تقویت آن پیشگامی داشته باشد بنابراین توجه به تولید و رونق تولید یکی از ضروریاتی است که باید در نظام بانکی دیده شود و سیاست گذاری و رشد در بخش های مختلف تولیدی و اقتصادی روشن شود.

عضو مجمع گفت: هربانک و هر نهاد بانکی به آن درجه از رشد خود با رعایت ملاحظات خود برسد آن موقع است که به صورت سیستمی در واقع اعتبارات بانکی و قدرت وام دهندگی بانک ها می تواند در خدمت تولید ملی قرار بگیرد و اینگونه نباشد که بخش های غیر مولد مثلا غلبه داشته باشند بر بخش های تولیدی برای اینکه وام ها و تسهیلات بانکی را دریافت کنند.

ایروانی ادامه داد: اما در کنار این ملاحظات نظام، نظام تجاری و رژیم تجاری هم هست. رژیم تجاری باید در جهت تقویت تولید ملی باشد یعنی جهت گیری های کلان رژیم تجاری باید این باشد که ماشین آلات زیرساخت ها تکنولوژی و هرآنچه که مورد نیاز است برای تولید را در اولویت خودش قرار بدهد تا این که کالاهایی که ساخته شده است مانند ماشین های لوکس و غیره.. که این ها مخالف اقصاد مقاومتی است. او گفت:براساس آیین نامه مهلت این موضوع که در مجمع تشخیص بیش از یک سال مطرح شده است. زمان آن منقضی شده است ودوباره باید در مجلس درباره‌ی این موضوع لایحه ارائه شود.

ایروانی تاکید کرد:ضمن این که دربحث پول شویی قانون بسیار قدرتمندی داریم. کشور‌هایی که مدعی پول شویی در دنیا هستند مثل عربستان که کانون تروریسم هست و همین طور کشور‌های غربی هستند که با ساختاری که دارند پول شویی را انجام می‌دهند و مدغی مبارزه با پول شویی هم هستند.

ولی ایران قوانین قدرتمندی در مبارزه با پولشویی دارد و تبدیل به آیین نامه و دستورالعمل شده تمام بنگاه‌های اقتصادی ایران و حسابرسانی که درباره‌ی آن‌ها گزارش می‌دهند طبق ماده ۳۳ دستورالعمل وزارت اقتصاد ناظر به پولشویی هست تمام آن‌ها رعایت می‌شود یعنی از نظر قوانین مبارزه با پول شویی در ایران ما مشکلی نداریم.

در طول این یک سال اصلاحات زیادی روی FATF انجام شد و باز هم اصلاحات دیگری باقی مانده که با توجه به اتمام زمان و منقضی شدن مهلت آن نیاز به طرح مجدد این موضوع در مجلس است. این طور نیست یک موضوع تاچند سال تصویب آن در مجمع طول بکشد.

این عضو مجمع در دامه افزود:در ضمن اگر هم بخواهند ما را در لیست سیاه بگذارند هیچ اتفاقی نمی‌افتد به دلیل این که ما در حال حاضر ارتباطی با بانک‌های کشور‌های مختلف نداریم و منابع ارزی خودمان را به طریق دیگری تامین می‌کنیم.

نظام بانکی از مکان‌های مهمی است که در خدمت تولید می‌تواند با سیاست گذاری مشخص و روشن قرار بگیرد. یعنی اقتصاد مقاومتی پیام بندنهم آن این است که باید نظام مالی و نظام بانکی در جهت بخش واقعی اقتصاد و تقویت آن پیشگامی داشته باشد بنابراین توجه به تولید و رونق تولید یکی از ضروریاتی است که باید در نظام بانکی دیده شود و سیاست گذاری بشود رشد در بخش‌های مختلف تولیدی و اقتصادی روشن شود.

ایروانی ادامه داد: هربانک و هر نهاد بانکی به آن درجه از رشد خود با رعایت ملاحظات خود برسد آن موقع است که به صورت سیستمی در واقع اعتبارات بانکی و قدرت وام دهندگی بانک‌ها می‌تواند در خدمت تولید ملی قرار بگیرد و اینگونه نباشد که بخش‌های غیر مولد مثلا غلبه داشته باشند بر بخش‌های تولیدی برای اینکه وام‌ها و تسهیلات بانکی را دریافت کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اما در کنار این ملاحظات، نظام تجاری و رژیم تجاری هم هست. رژیم تجاری باید در جهت تقویت تولید ملی باشد یعنی جهت گیری‌های کلان رژیم تجاری باید این باشد که ماشین آلات زیرساخت‌ها تکنولوژی و هرآنچه که مورد نیاز است برای تولید را در اولویت خودش قرار بدهد تا این که کالا‌هایی که ساخته شده است مانند ماشین‌های لوکس و غیره.. که این‌ها مخالف اقتصاد مقاومتی است را در اولویت قرار بدهد.

ایروانی تصریح کرد:براساس آیین نامه مهلت این موضوع که در مجمع تشخیص بیش از یک سال مطرح شده است. زمان آن منقضی شده است ودوباره باید در مجلس درباره‌ی این موضوع لایحه ارائه شود.

ضمن این که دربحث پول شویی قانون بسیار قدرتمندی داریم. کشور‌هایی که مدعی پول شویی در دنیا هستند مثل عربستان که کانون تروریسم هست و همین طور کشور‌های غربی هستند که با ساختاری که دارند پول شویی را انجام می‌دهند و مدعی مبارزه با پول شویی هم هستند.

ولی ایران قوانین قدرتمندی در مبارزه با پولشویی دارد و تبدیل به آیین نامه و دستورالعمل شده تمام بنگاه‌های اقتصادی ایران و حسابرسانی که درباره‌ی آن‌ها گزارش می‌دهند طبق ماده ۳۳ دستورالعمل وزارت اقتصاد ناظر به پولشویی هست تمام آن‌ها رعایت می‌شود یعنی از نظر قوانین مبارزه با پول شویی در ایران ما مشکلی نداریم.

او در ادامه گفت:در طول این یک سال اصلاحات زیادی روی FATF انجام شد و باز هم اصلاحات دیگری باقی مانده که با توجه به اتمام زمان و منقضی شدن مهلت آن نیاز به طرح مجدد این موضوع در مجلس است واین طور نیست یک موضوع تاچند سال تصویب آن در مجمع طول بکشد. این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان تاکید کرد: در ضمن اگر هم بخواهند ما را در لیست سیاه بگذارند هیچ اتفاقی نمی‌افتد به دلیل این که ما در حال حاضر ارتباطی با بانک‌های کشور‌های مختلف نداریم و منابع ارزی خودمان را به طریق دیگری تامین می‌کنیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت