خرید بنز ۶۰۰ و ویلاهای لاکچری در اروپا با پول بانکها
مدیرعامل بانک پاسارگاد با تقدیر از نگاه جدید بانک مرکزی به اقتصاد، گفت: در برخی موارد، پولهای دریافتی از بانکها تبدیل به بنز ۶۰۰ و ویلاهای لوکس در ایتالیا و فرانسه شده است.
خبرگزاری تسنیم: مجید قاسمی در ششمین همایش اقتصاد مقاومتی با محور نظام بانکی در خدمت تولید از نگاه جدید بانک مرکزی با مدیریت همتی به اقتصاد کشور تقدیر کرد و گفت: قبل از تغییر مدیریت بانک مرکزی عدهای در وزارت صنعت مشمول ارز رقابتی میشدند، ولی در بانک مرکزی به آنها ارز متقاضی تعلق میگرفت. بدون انکه توجیه منطقی برای پرداخت ارز متقاضی به این افراد وجود داشته باشد.
وی افزود: در همان دوره عدهای از شمال شهر نشینها برای واردات جکوزی دلار ۱۴۰ هزار تومان پرداخت میکردند، یعنی دلار ۱۴۰ هزار تومانی هم برایشان توجیه داشت. هرچند الان هم خانههایی در همان مناطق هستند که ارز بسیاری برای تجملات خود پرداخت میکنند.
مدیرعامل بانک پاسارگاد در ادامه به بیان سخنانی درباره چرایی بنگاهداری بانکها پرداخت و گفت: طبق ماده ۸ قانون بانکداری بدون ربا بانکها میتوانند سرمایه گذاری کنند. اما نه در کارهای لوکس و غیرضرور البته باید دولت این امور را در برنامه خود به مجلس ارائه دهد و در فواصل مختلف گزارش آن را به مجلس بدهد.
قاسمی افزود:، اما عدهای بیتوجه به این ماده قانونی تأکید بر نهی سرمایه گذاری بانکها میکنند و میگویند بانکها واسطه وجود باشند، بله بانک وکیل سپردهگذار است و سپرده جذب و منابع را تخصیص میدهد، اما چون بانک وکیل است باید به بهترین شکل از منافع سپردهگذاران حفاظت کند.
وی ادامه داد: برخی با نفی سرمایهگذاری مستقیم در قانون بانکداری بدون ربا میگویند که بانک باید تسهیلات پرداخت کند، برهمین اساس تسهیلات در قالب سرمایه در گردش پرداخت میشود، اما هیچ نظارتی بر روی ان صورت نمیگیرد.
مدیرعامل بانک پاسارگاد گفت: حتی اجازه حسابرسی از بدهکاران را به بانکها نمیدهند تا ببینم چه اتفاقی برای آن واحد افتاده تا ضرر کرده است وقتی دنبال رد پول میگیریم به سندهایی میرسیم که نشان میدهد پولهای دریافتی از بانک تبدیل به بنز ۶۰۰ و ویلاهای لوکس در ایتالیا و فرانسه شده که در اختیار مدیران آن شرکت قرار گرفته است.
به گفته قاسمی هیچ بانکی در دنیا نیست که قدرت مالکیتی برای شرکتهایی که به آنها وام میدهد نداشته باشد؛ بانکها حتما باید در این شرکتها مدیریت مالکیتی داشته باشند.
وی با بیان اینکه نحوه بنگاهداری بانکها امر گمشده ایست که هیچ مبانی تئوری و عملی ندارد، تصریح کرد: بانکها باید بتوانند منابعی که تخصیص میدهند مدیریت کرده و بر آن نظارت کنند. بانک حتما باید اختیار مدیریتی داشته باشد.
مدیرعامل بانک پاسارگاد با تأکید براینکه در دنیا به همین شکل عمل میشود، افزود:اقتصاددانهای مطرح جهان از سرمایهگذاری بانکها حمایت کرده و معتقدند بحرانهای مالی بزرگ معمولاً با کمک بانکها حل و فصل شده است.
قاسمی به وضعیت بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: آمریکاییها سال ۴۵ برای تقویت بازار سرمایه قانون بازارسرمایه خود را تغییر دادند، ولی نکته اینجاست دقیقا همان سال ما همان قانونی که آمریکا تغییر داده بود را به عنوان قانون بازار سرمایه خودمان تصویب کردیم و براساس همان تا سال ۸۲ جلو رفتیم، هرچند سال ۸۲ قانون بورس تغییر کرد، ولی هنوز ۹۰ درصد تأمین سرمایه در بانکها انجام میشود.
وی با اشاره به تحریم و مشکلات دولت برای سرمایه گذاریها، گفت: سرمایهگذاری در کشور منفی شده است، بنابراین اقتصادی که منقبض شده چطور میتواند اشتغالزایی و با تورم مبارزه کند؛ باید نگاه به مدیریت اقتصادی تغییر کند.
دیدگاه تان را بنویسید