دژپسند: لایحه اصلاح مالیاتهای مستقیم اول بهمن به دولت رفت
وزیر اقتصاد با بیان اینکه، حذف مقررات زائد و کاهش زمان صدور مجوزها در دستور کار دولت قرار گرفته است، گفت: یک مجوزی که از ۱۳ ماه به ۱۵ روز کاهش مییابد با یک بسمالله و یک بخشنامه انجام نمیشود.
خبرگزاری تسنیم: در دومین نشست هم اندیشی با کارآفرینان جوان حوزه کسب و کار که در وزارت اقتصاد برگزار شد، گفت: وزارت اقتصاد برای روان تر کردن فعالیتهای اقتصادی، حذف مقررات زائد و کاهش زمان صدور مجوزها را در دستور کار دارد و در این رابطه اقدامات مهمی را بعمل آورده است.
به گفته دژپسند، وزارت اقتصاد برای این مهم اراده جدی دارد و برای حذف هر مجوز کسب و کار و یا کاهش زمان صدور آن زنجیره ای از بررسیها و اقدامات کارشناسی توسط تیمهای حرفهای و با همکاری دستگاه های اجرایی صورت میگیرد تا بهبود محیط کسب و کار را شاهد باشیم.
وزیر اقتصاد با تأکید بر اینکه مجوزهای اصناف 52 درصد مجوزها است، گفت: میخواهیم کار شدنی باشد با تکلیف مالایطاق کار پیش نمیرود اراده وزارت اقتصاد این است که میخواهیم در حد توان به سمت روان کردن کسب و کارها برویم بابت هر مجوزی که حذف میشود کلی هزینه و بگو و مگو داریم.
وی افزود، یک مجوزی که از 13 ماه به 15 روز کاهش مییابد با بخشنامه انجام نمیشود زنجیرهدار است سرعتی که در این مدت طی کردیم خوب است اما قبول دارم که مطلوب نیست.
دژپسند با اشاره به پیگیرهای انجام شده برای اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم، گفت: این موضوع در برنامه های سال 98 بنده قرار داشت و پیش نویس لایحه در اول بهمن به دولت ارسال شد تا در فرایند بررسی قرار بگیرد.
وی افزود، در بحث مالیات در عین حال که تاکید داریم افزایش درامد مالیاتی نباید باعث فشار به مودیان خوش حساب شود، از طریق سامان دهی مالیاتی و مبارزه با فرارهای مالیاتی بایستی درآمدهای مالیاتی را افزایش دهیم.
وزیر اقتصاد در این نشست مشترک گفت: مدت زمان ثبت شرکتهای تجاری در تهران تا اردیبهشت ماه سال آینده به سه روز کاهش می یابد.
دژپسند، همچنین تاکید کرد، لایحه حمایت از سهامداران خرد از سوی وزارت اقتصاد تقدیم مجلس شورای اسلامی شد که تصویب آن می تواند تاثیر زیادی در سهولت کسب و کار و بهبود 20 رتبه ای جایگاه ایران در شاخص زیر گروه مربوط داشته باشد.
دژپسند: لایحه اصلاح مالیاتهای مستقیم اول بهمن به دولت رفت
وزیر اقتصاد با بیان اینکه لایحه اصلاح مالیات های مستقیم اول بهمن به دولت ارسال شد، گفت: مالیات بر مجموع درآمد و مالیات بر عایدی سرمایه و ساماندهی معافیت ها دو رکن اساسی این لایحه هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد دژپسند (عصر امروز شنبه ۵ دیماه) در دومین نشست هم اندیشی کارآفرینان جوان اظهار داشت: یکی از ملزومات کسب و کار این است که دستگاههای سیاستگذار در حوزه اقتصاد به صورت مستقیم پای صحبت آنان بنشینند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: لایحه حمایت از سهامداران خرد تقدیم مجلس شد و طی نامهای به رئیس مجلس درخواست کردم که این لایحه در اولویت بررسی قرار گیرد. اگر این لایحه تصویب شود در زیرشاخه این حوزه در کسب و کار ۲۰ رتبه بهبود مییابیم.
وی ادامه داد: همچنین مجتمعهای قضائی و دعوایی برای بخش اقتصادی و تجاری ایجاد میشود. گواهی مالیات نقل و انتقالات املاک به صورت کلی در دفترخانهها انجام میشود همچنین صدور گواهی مالیاتی مربوط به ماده ۱۸۶ قانون مالیاتهای مستقیم از ۱۵ روز به سه روز تقلیل یافته است، در صورت اصلاح یکی دو مورد مراجعات موضوعی در این مورد به یک سوم کاهش مییابد که این مسائل به سهولت کسب و کار کمک میکند.
دژپسند با بیان اینکه در بحث مالیات دو موضوع را پیگیری میکنیم، گفت: تسریع در تصویب لایحه مالیات بر ارزش افزوده یکی از اقدامات ما بود که اما به دلیل حساسیت بالای این لایحه چند بار از صحن به کمیسیون ارجاع داده شد که البته طبق گفته نمایندگان مجلس تا سه شنبه هفته جاری کار تصویب لایحه تمام میشود.
وی افزود: همچنین پیش نویس لایحه اصلاح مالیاتهای مستقیم که در دستور کار سال ۹۸ ما بود، اول بهمن ماه به دولت ارسال شد.
دژپسند تاکید کرد: در این لایحه ۴ رکن اساسی شامل تعریف پایههای جدید مالیاتی، اعمال مالیات بر مجموع درآمد، اعمال مالیات بر عایدی سرمایه و ساماندهی معافیتهای مالیاتی مورد توجه قرار گرفته است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: در این شرایط که تمام هم و غم دشمن برای مسدود کردن مجاری ورودی کشور است، توجه به افزایش درآمدهای مالیاتی امری اجتناب ناپذیر است. البته این مساله به معنای فشار به مودیان خوش حساب نیست بلکه از طریق تعریف پایههای جدید، ساماندهی معافیتها و جلوگیری از فرار مالیاتی اجرا میشود.
دژپسند همچنین اظهار داشت: از سال ۹۴ تا سال ۹۷ تنها ۵۷ جلسه در کمیسیون تخصصی سهولت کسب و کار برای ساماندهی مجوزها برگزار شد در حالی که طی یک سال اخیر ۴۴ جلسه برگزار شده است. همچنین هیأت مقررات زدایی زدا سال ۹۴ تا ۹۷ تنها ۲۲ جلسه برگزار کرد در حالی که در عرض یک سال اخیر ۱۰ جلسه برگزار شده است.
دیدگاه تان را بنویسید