جزئیات تسهیلات ساخت مسکن در ۹ ماهه ۹۸

کد خبر: 971931

در حالی که در ۹ ماهه سال گذشته ۱۶۷ هزار فقره وام خرید مسکن از سوی بانک عامل بخش مسکن پرداخت شده بود، این شاخص در مدت مشابه امسال با کاهش ۴۵ درصدی به ۱۰۰ هزار فقره رسید.

جزئیات تسهیلات ساخت مسکن در ۹ ماهه ۹۸

خبرگزاری مهر: به نقل از بانک مسکن، بر اساس گزارش عملکرد بانک در زمینه پرداخت انواع تسهیلات مسکن در ماه‌های گذشته از سال جاری، بیشترین تسهیلاتی که در این بخش طی مدت مورد گزارش به متقاضیان پرداخت شد تسهیلات جعاله بوده است.

از ابتدای سال جاری تا پایان آذر ماه تعداد ۱۱۵ هزار فقره تسهیلات جعاله توسط شعب بانک مسکن در شهرهای مختلف به متقاضیان این تسهیلات پرداخت شد که به لحاظ تعداد، رتبه اول بیشترین تسهیلات پرداختی به بخش مسکن طی این مدت را به خود اختصاص داده است.

جزئیات تسهیلات ساخت مسکن در ۹ ماهه ۹۸

طی ۹ ماهه اول امسال تعداد افرادی که برای ساخت مسکن اقدام به دریافت تسهیلات از بانک مسکن کردند کمتر از متقاضیان تسهیلات جعاله و حتی کمتر از متقاضیان تسهیلات خرید مسکن بوده است.

در این مدت ۳۱ هزار و ۲۰۰ فقره تسهیلات ساخت پرداخت شده است.

در ۹ ماهه اول امسال تعداد تسهیلاتی که برای ساخت مسکن توسط شعب بانک مسکن در سراسر کشور پرداخت شد ۴۵.۵ درصد نسبت به ۹ ماهه اول سال گذشته افزایش پیدا کرد.

امسال چه تعداد تسهیلات خرید مسکن پرداخت شده؟

همچنین ۱۰۰ هزار نفر در کشور طی ۹ ماهه اول امسال با استفاده از تسهیلات خرید مسکن صاحب خانه شدند.

طی ۹ ماهه اول سال گذشته نزدیک به ۱۶۷ هزار فقره تسهیلات خرید مسکن به متقاضیان پرداخت شد بنابراین تعداد تسهیلاتی که طی ۹ ماهه اول امسال برای خرید مسکن متناسب با میزان تقاضا ارائه شده ۴۰ درصد کاهش از خود نشان می‌دهد.

ارزش ریالی تسهیلات مسکن در ۹ ماهه ۹۸

به رغم کاهش در تعداد تسهیلات خرید مسکن، در دو گروه تسهیلات ساخت و جعاله ، رشد تقاضا به چشم می‌خورد.

مجموع ارزش تسهیلاتی که از ابتدای سال جاری تا پایان آذر ماه توسط بانک مسکن به ترتیب برای ساخت، خرید و جعاله پرداخت شد ۳ هزار میلیارد تومان، ۵ هزار و ۲۳۰ میلیارد تومان و ۲ هزار و ۳۳۰ میلیارد تومان بوده است.

بنابراین تسهیلات « جعاله » رکورد بیشترین استفاده و پرداخت (به لحاظ فقره تسهیلات) را ثبت کرده و بعد از آن، بیشترین حجم پرداخت تسهیلات در بانک مسکن (از نظر ارزش ریالی) به تسهیلات «خرید» مسکن اختصاص دارد.

فروش اقساطی واحدهای مسکونی مهر تا پایان خرداد ۹۹

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن با اعلام اینکه واحدهای مسکونی مهر نیمه‌تمام تا خرداد ۹۹ باید فروش اقساطی شود، از راه‌اندازی سامانه تا پایان امسال خبر داد.

به نقل از وزارت راه و شهرسازی، پروانه اصلانی با اعلام اینکه با ۲۱ استان در خصوص تکمیل، تحویل و فروش اقساطی واحدهای مسکونی مهر جلساتی جداگانه برگزار شده است، از ارائه گزارش‌های وضعیت واحدهای مسکونی تکمیل، نیمه تمام و یا فروش اقساطی شده و نشده در جلسه هجدهم شورای عالی مسکن در سال جاری خبر داد.

اصلانی گفت: تاکنون در خصوص اطلاعاتی که از سوی بانک مسکن در خصوص واحدهای فروش اقساطی مسکن مهر از ۲۱ استان گرفته شده جلساتی جداگانه با هریک از استان‌ها تشکیل و به تفکیک پروژه‌ها بررسی و تعیین تکلیف شدند.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن با اشاره به اینکه برخی از واحدهای مسکونی مهر تکمیل و برخی تکمیل نشده اند ، اعلام کرد: مقرر شده است تا تمامی پروژه‌هایی که تکمیل شده اما فروش اقساطی نشده‌اند تا ۳۰ اسفند فروش اقساطی شوند. همچنین، آن پروژه‌هایی نیز که تکمیل نشده و فروش اقساطی نیز نشده اند نهایتاً تا پایان خرداد ۹۹ فروش اقساطی شوند.

اصلانی همچنین در خصوص برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی در خصوص ساماندهی بازار اجاره‌بها، اعلام کرد: برنامه‌هایی برای اجاره داری حرفه‌ای و استفاده از ظرفیت‌های پروژه‌های مشارکتی در برنامه اجاره داری حرفه ای در دستور کار است.

وی یکی از برنامه‌های وزارتخانه را برای ساماندهی بازار اجاره بها، راه اندازی سامانه املاک و اسکان عنوان کرد و گفت: سامانه املاک و اسکان که جزو برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی برای ساماندهی به بازار اجاره بها و اخذ مالیات از خانه‌های خالی برای سرریز شدن آنها به بازار اجاره است تا پایان امسال رونمایی می‌شود.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن با اشاره به اینکه لایحه اصلاح قانون مالیات بر خانه‌های خالی به دولت ارائه شده تا ارائه اطلاعات به وزارتخانه راه و شهرسازی به عنوان متولی تهیه سامانه شناسایی خانه‌های خالی اجباری شود، توضیح داد: مدل طراحی، شرکت تعیین شده و فعالیت شرکت ادامه دارد و قطعاً سامانه تا قبل از پایان سال راه‌اندازی می‌شود.

اصلانی تصریح کرد: این سامانه در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار می‌گیرد و دسترسی از سوی وزارتخانه راه و شهرسازی به وزارت اقتصاد داده می‌شود تا آن وزارتخانه (اقتصاد) اطلاعات را از سامانه برای اخذ مالیات، استفاده کند.

وی در خصوص همکاری وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دیگر برای تکمیل اطلاعات این سامانه اعلام کرد: وزارت راه و شهرسازی لایحه اصلاح قانون مالیات بر خانه‌های خالی را به دولت ارائه کرده است و با تصویب این لایحه، ارائه اطلاعات به وزارت راه و شهرسازی از سوی سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مرتبط به عنوان متولی تهیه سامانه شناسایی خانه‌های خالی اجباری می‌شود.

وی توضیح داد: از فیلدهای اطلاعاتی سازمان امور مالیاتی استفاده کرده و اطلاعات مربوط به سامانه تکمیل می‌شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت