اخذ مالیات از خودرو‌ها و خانه‌های لوکس +جزئیات

کد خبر: 971043

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس در مورد مصوبات این کمیسیون گفت: اخذ مالیات از خانه‌های لوکس ۱۰ میلیارد تومان و بالاتر و خودرو‌های لوکس بالای یک میلیارد تومان در بودجه سال آینده مصوب شد.

اخذ مالیات از خودرو‌ها و خانه‌های لوکس +جزئیات

خبرگزاری تسنیم: غلامرضا تاج گردون در استودیوی گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما با بیان این که بودجه دولت برای سال آینده با کسری همراه است افزود: مراحل اولیه گزارش تلفیق بودجه سال آینده تا ۱۰ روز آینده به اتمام می‌رسد و در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد.

وی در خصوص میزان فروش نفت و سهم آن در بودجه سال آینده ادامه داد: برای سال آینده نرخ فروش نفت حدود یک میلیون بشکه در روز پیش بینی شده این در حالی است که در شرایط فعلی و تحریم‌های نفتی حدود ۶۰۰ هزار بشکه نفت به فروش می‌رسد.

تاج گردون درباره موضوع فروش اموال مازاد و اوراق مشارکت تصریح کرد: معتقدیم برای اجرایی شدن این موارد باید اختیارات بیشتری به دولت داده شود در جلسه سران هم موضوع واگذاری اختیارات بالاتر به بورس و وزارت اقتصاد و ... مطرح شده، اما در کمیسیون دولت این موضوع به طور کامل دیده نشده است.

وی گفت: دولت برای اجرای لوایح و تخصیص بودجه در سال آینده با کسری مواجه است، اما به اعتقاد بنده اگر بخش مولدسازی دولت، دارایی‌ها را خوب و مناسب اختصاص دهد و اختیارات بخش‌های مولد هم افزایش یابد احتمال دارد کسری بودجه به زیر ۱۱۰ هزار میلیارد تومان برسد.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس خاطر نشان کرد: کمیسیون تلفیق در خصوص عرضه قیر مجانی به بخش‌ها به نحوه عرضه تهاتری این کالا رأی داد، زیرا نمایندگانی هستند که فکر می‌کنند قیری به دستشان می‌رسد و آن را صرف خرج بخش و شهر خود می‌کنند و تمام، اما حقیقت این است که چنین قیری وجود ندارد و اگر قرار به تخصیص حدود ۴ میلیون تن قیر باشد باید از اعتبارات عمرانی کاهش پیدا کند و کسر شود. البته در این بین یک نوع فساد هم شکل خواهد گرفت.

او ادامه داد: وقتی حواله قیر از وزارت راه صادر می‌گردد به گونه‌ای است که معمولاً وزارتخانه‌ها پولی برای این موضوع ندارند پس به پیمانکار خود می‌گویند بخشی از قیر را بابت دستمزد بردار و بفروش و به این ترتیب فساد شکل می‌گیرد.

نماینده مجلس درباره قیمت حامل‌های انرژی در لایحه بودجه سال آینده گفت: بحث حامل‌های انرژی بسته و تصمیم به اجرای آن گرفته شد.

تاجگردون در مورد پیشنهاد قیمت گذاری حامل‌های انرژی افزود: دو سوم مصرف کنندگان سوخت در حال حاضر از سهمیه خود استفاده می‌کنند وبا توجه به اینکه اگر نرخ بنزین به صورت تک نرخی و بر فرض ۲ هزار تومان تعیین گردد عملاً قیمت ۳۵ درصد افزایش یافته است.

او اضافه کرد: سهمیه اختصاص یافته بنزین امکان اصلاحاتی دارد که در حال حاضر قابل پیش بینی نیست.

تاجگردون در مورد پلکانی شدن اخذ مالیات بر حقوق گفت: در سال ۹۷ ـ ۹۸ کسانی که حقوق بالایی داشتند دریافتی شان رشدی نکرد، زیرا نرخ رشد حقوق آن‌ها نسبت به افزایش ۳۵ درصدی مالیات بسیار پایین بود در نتیجه عایدی این افراد در مقایسه با سال ۹۶ تغییر چندانی نداشت.

او ادامه داد: برای اولین بار خانه‌های لوکس ۱۰ میلیارد تومان و بالاتر، مشمول مالیات سالیانه می‌شوند. همچنین اعمال مالیات بر خانه‌های خالی که در تهران فراوان داریم هم سال آینده به همت شهرداری‌ها عملیاتی می‌گردد و اخذ مالیات برای خودرو‌های لوکس بالای یک میلیارد تومان در بودجه سال آینده مصوب شد که لازم الاجرا خواهد بود.

تاجگردون اضافه کرد: امسال در مرکز پژوهش‌ها سیستم اطلاعات بانکی و اطلاعات حساب‌ها به هم متصل شده اند که فرار مالیاتی را به حداقل ممکن برساند. او در خصوص الزام استفاده از سامانه فروش متصل به سازمان امور مالیاتی گفت: در مصوبات اخیر کمیسیون تلفیق وکلا و دفاتر وکالت هم به منظور استفاده از سامانه فروش متصل به سازمان امور مالیاتی کشور موظف شده اند.

تاجگردون ادامه داد: استفاده از سامانه فروش متصل به سازمان امور مالیاتی شامل همه صنوف می‌باشد و فقط مربوط به دو رسته شغلی پزشکان و وکلا نمی‌شود. رئیس کمیسیون تلفیق بودجه گفت: زمانی که مصوبه‌ای تأیید گردد و دولت آن را اجرا کند به گونه‌ای که به ضرر مردم باشد ما از حرف خودمان می‌گذریم، زیرا مجری مصوبه، دولت است. نه تنها بانک مرکزی بلکه همه دستگاه‌ها با تخصیص ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی مشکل دارند، اما فعلاً آقای رئیس جمهور بر این باور است که ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی حلال گرانی و مشکلات اقتصادی در جامعه است البته ما به دنبال قانع کردن دولت در این زمینه هستیم.

تاجگردون در خصوص اعمال ۵۰ درصد مالیات در مناطق آزاد افزود: نمی‌شود به سرمایه گذاری که با علم به معاف از مالیات بودن مناطق آزاد، اقدام به سرمایه گذاری کرده بگوییم که امسال باید ۵۰ درصد مالیات پرداخت کند.

او در خصوص همسان سازی نظام دریافت حقوق بگیران و بازنشستگان گفت: در بودجه سال آینده درصدی به این موضوع اختصاص یافته است و دریافتی این عزیزان افزایش خواهد یافت.

رییس کمیسیون تلفیق بودجه گفت: در مورد پرداخت مطالبات دولت به تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی سازوکاری طراحی و تصویب شد که بر طبق آن دولت باید در سال ۹۹ رقمی برابر ۵۰ هزار میلیارد تومان به صورت هر سه ماه یکبار به صندوق بازنشستگی و تأمین اجتماعی پرداخت نماید. ۳۰ درصد از این مبلغ به عنوان گام اول همسان سازی مستمری بگیران تأمین اجتماعی خواهد بود.

جزئیات اخذ مالیات طبقه‌ای از املاک و خودرو‌های لوکس مصوبه کمیسیون تلفیق نشان می‌دهد، خودرو‌ها و املاک لوکس با ارزش میلیاردی مشمول مالیات جدید شده اند.

به گزارش تسنیم، بررسی مصوبات کمیسیون تلفیق نشان می‌دهد از سال آینده مالیات‌های جدیدی بر خودرو و خانه‌های لوکس اعمال خواهد شد. بر اساس بند الحاقی به لایحه بودجه توسط کمیسیون تلفیق بودجه، هر واحد مسکونی با احتساب عرضه و اعیان و ارزش روز معادل یکصد میلیارد ریال و بیشتر به نرخ‌های زیرمجموعه مالیات بر دارایی می‌باشد:

نسبت به مازاد ۱۰۰ میلیارد ریال تا ۱۵۰ میلیون ریال یک در هزار

نسبت به مازاد ۱۰ میلیارد تومان تا ۲۵ میلیون تومان ۲ در هزار

نسبت به مازاد ۲۵ میلیارد تومان تا ۴۰ میلیون تومان ۳ در هزار

نسبت به مازاد ۴۰ میلیارد تومان تا ۶۰ میلیارد تومان ۴ در هزار

و نسبت به مازاد ۶۰ میلیارد تومان به بالا ۵ در هزار. در محاسبه مالیات موضوع این ماده هر واحد مسکونی یک واحد مستقل محسوب و جداگانه مشمول مالیات می‌باشد.

همچنین انواع خودرو‌های سواری و وانت دوکابین دارای شماره انتظامی شخصی با ارزش یک میلیارد تومان و بیشتر بر اساس ارزش روز خودرو به نرخ‌های زیرمشمول مالیات بر دارایی است.

نسبت به مازاد یک میلیارد و نیم میلیارد تومان: نیم درصد

نسبت به مازاد یک میلیارد تومان تا سه میلیون تومان: یک درصد

و نسبت به مازاد سه میلیون تومان: یک و نیم درصد.

موارد زیر مشمول این مالیات نمی‌باشند:

۱. واحد‌های مسکونی در حال ساخت

۲. املاک و خودرو‌ها در سال تملک

۳. واحد مسکونی و خودرو متعلق به اشخاص موضوع ماده ۲ قانون مالیات‌های مستقیم

۴. خودرو‌های تولید داخل قبل از فروش توسط کارخانه‌های سازنده

۵ خودروی وارداتی قبل از ورود توسط نمایندگان رسمی

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت