با ساماندهی یک میلیارد دلار قاچاق می‌توان برای همه کولبران شغل ایجاد کرد

کد خبر: 968063

استاد اقتصاد دانشگاه تهران گفت: به دولت پیشنهاد کرده‌ایم اگر فقط یک میلیارد دلار از پدیده قاچاق ساماندهی کند می‌تواند برای صدهزار نفر کولبر شغل آبرومند درست کند.

با ساماندهی یک میلیارد دلار قاچاق می‌توان برای همه کولبران شغل ایجاد کرد

خبرگزاری فارس: نشست رسانه‌ای تحلیل و بررسی اقتصاد کولبری با حضور الیاس نادران، امیر سیاح، حسینی و مجتبی توانگر امروز برگزار شد، الیاس نادران نمایده سابق مجلس و استاد اقتصاد دانشگاه تهران در این نشست گفت: عده‌ای از اقتصاددانان از موسسات اندیشه‌ورزی و پژوهی دور هم جمع شده و بررسی کارشناسی خوبی در موضوعات مختلف انجام داده و توصیه‌های سیاستی‌شان کمتر شنیده یا عملیاتی می‌شود بنابراین تصمیم گرفتیم نشست‌هایی درمورد آسیب‌شناسی وضع موجود و توصیه‌های سیاستی را از طریق رسانه‌ها با مردم در میان بگذاریم.

وی تاکید کرد: این تلقی غلطی است که عده‌ای فکر می‌کنند اقتصاد کشور به بن‌بست رسیده است.

نادران تاکید کرد: قرار بود نشست‌ها را با فصل بودجه شروع کنیم و درمورد مالیات،‌انرژی، مسائل گمرکی، اشتغال و نظام بانکی شروع کنیم اما وقتی مسائل کولبری پیش آمد و حادثه فوت دو عزیز کولبر در کردستان روی داد تصمیم گرفتیم این ضایعه در اقتصاد ملی توجه کنیم و راهکارهایی برای رفع آن ارائه کنیم.

نماینده سابق مجلس گفت: متاسفانه عده‌ای در کشور برای فرار از مسئولیت‌هایی که دارند با وجود اینکه همه نهادهای قدرت را در اختیار دارند اما برای افکار عمومی آدرس غلط می‌دهند و از مسئولیتی که دارند شانه خالی می‌کنند مانند کسی که از گرسنگی کنار خیابان گریه می‌کرد و فرد دیگری که چند قرص نان در دست داشت با او فقط همدردی و گریه می‌کرد و آن فرد گفت من از گرسنگی گریه می‌کنم اگر یک قرص نان به من بدهی نه تو گریه می‌کنی و نه من و او جواب داد من فقط برای تو ابراز همدردی می‌کنم و گریه می‌کنم اما به تو نان نمی‌دهم. در حال حاضر فساد بانکی گسترده شده است قاچاق کالا و مسائل گمرکی وجود دارد.

به گفته نادران، سازوکار برای حل مساله کولبری و به سامان کردن اقتصاد کشور وجود دارد زیرا مردم برای رفع نیازهای خود به اجبار به سمت اقتصاد غیررسمی و زیرزمینی و کولبری روی می‌آورند و برای امرار معاش به کارهایی تن می‌دهند که در شان آنها نیست.

نادران گفت: ما به دولت پیشنهاد کرده‌ایم که اگر فقط یک میلیارد دلار از حججم قاچاق کالا را مدیریت کند و برای سرمایه‌گذاری ایجاد اشتغال رسمی برای صد هزار کولبر خرج کند به فرض اینکه برای هر شغل صد میلیون تومان هم نیاز باشد مشکل کولبری رفع می‌شود.

این استاد اقتصاد گفت: متاسفانه کولبران از یک در هزار اقتصاد کولبری هم سهم نمی‌برند آنها باید شغل آبرومند داشته باشند و زندگی بی‌خطری تجربه کنند. وقتی نرخ بیکاری مرتب بالا می‌رود کولبر چه کار کند.

وی گفت: در دور اول دولت روحانی با سرکوب قیمت‌ها رکود شدیدی ایجاد شد و تحریم‌های ظالمانه از طرف دیگر به مشکلات اضافه شد در حالی که اگر سیاست‌ها اصلاح نشود و علاج کار آنها شود بحران پشت بحران ایجاد می‌شود.

نادران گفت: باید مسائل را ریشه‌ای حل کنیم و به این دغدغه برسیم که با فوریت مسائل را حل کنیم و علاج قطعی کولبری انجام شود.

به گفته نادران، روی آوری مردم مرزنشین به مشاغلی که دور از شان آنها است به دلیل سیاست‌های غلطی است که اجرا شده است.

وی در پایان گفت: ما دعوت خبرگزاری فارس را پذیرفتیم و جمع اقتصادادن‌ها حاضرند در رسانه‌ها و دانشگاه ها به شرط اینکه خبرنگاران مختلف حضور داشته باشند حاضر شده و پیام کارشناسی خود را از طریق رسانه‌ها ،‌دولت و سیاست‌گذاران ارائه کنند.

با ساماندهی یک میلیارد دلار قاچاق می‌توان برای همه کولبران شغل ایجاد کرد

اقتصاد کولبری در غیاب اقتصاد کارآفرینی پدید آمد/ ایران تبدیل به بهشت فرار مالیاتی شده است

یک کارشناس اقتصادی در میزگرد تحلیل و بررسی اقتصاد کولبری گفت: در غیاب اقتصاد کارآفرینی پدیده کولبری و مشاغل کاذب به وجود آمده است و اکنون جنازه دو جوان کولبر درواقع روی دست دولت مانده است. نشست رسانه‌ای تحلیل و بررسی اقتصاد کولبری امروز با حضور الیاس نادران، سیدامیر سیاح، حسینی و مجتبی توانگر در خبرگزاری فارس، برگزار شد.

امیر سیاح در این نشست، کولبری را آیینه تمام ‌نمای رویکرد مجلس و دولت به اقتصاد دانست و گفت: اولا دولت توصیه‌های کارشناسی را کنار گذاشته و به انشاءاله ماشاله اکتفا کرده است و می‌گوید که انشاءاله درست می‌شود در حالی که ضربات زیادی به اقتصاد کشور وارد کرده و امکان تحمل بیشتری در اقتصاد نمانده است.

وی گفت: مساله دوم این است که دولت با ثروتمندان در بحث گرفتن مالیات رودربایستی دارد و ایران تبدیل به بهشت فرار مالیاتی شده است و ثروتمندان در ایران بیشتر از آمریکا آزادی دارند که به اقتصاد کشور خسارت بزنند و مالیات ندهند. در این قضیه هم مجلس به عنوان ریل‌گذار و هم دولت به عنوان مجری قانون با ثروتمندان کاری ندارد و به حرف‌های کارشناسان بی‌اعتنا هعستند در حالی که باید سیاست‌ها به نفع مردم و اینده کشور اصلاح شود.

وی با بیان اینکه قانون مبارزه با قاچاق کالا در سال 92 تصویب شد گفت: اگر این قانون به درستی اجرا می‌شود الان پدیده کولبری وجود نداشت و این مضحک است که سال 98 با وجود قانون‌گذاری در سال 92 هنوز چنین پدیده زشتی با اقتصاد روبرو باشیم و ما باید خجالت بکشیم و قیام کنیم. سیستم گداپروری و اقتصاد کولبری بوجود آمده است باید این را درست کنیم. نتیجه این سیاست نادرست این شده است که جنازه‌های جوانان کولبر امروز بر روی دست دولت و نظام مانده است. عده‌ای می‌گویند راه حل ما نسخه هضم در اقتصاد جهانی است و باید سهمی از دنیا داشته باشیم و ‌آنچه که دنیا القا می‌کند را اجرا کنیم و قطعه‌ای باشیم که دنیا می‌گوید.

سیاح گفت: دنیا می‌گوید برای کشورهای نفت‌خیز نقش اینگونه تعریف می‌شود که اینها ماده‌ خام بفروشند و مواد اولیه مرغوب را گران خریداری کنند و سهم ما از اقتصاد دنیا فقط کارگری و حمالی باشد و درواقع سهم ما با داشتن منابع نفت کمترین میزان باشد. در حالی که ما می‌خواهیم به جای اینکه فقط سهم کارگری داشته باشیم سهم بزرگتری بدست آوریم و محصولات با ارزش افزوده و فناوری بالاتر می‌خواهیم.

وی تاکید کرد: عده‌ای در دولت می‌گویند تا مشکل ما با دنیا حل نشود مشکل اقتصاد حل نمی‌شود و نتیجه این سیاست کولبری است که نگاه می‌کنیم نگاه صدقه‌ای دولت به سیاست‌گذار جمهوری اسلامی این است که مردم از طریق صدقه اداره شوند و مشکلات مرزنشینان با کولبری حل شود در کولبران آدم‌های با سوادی هستند که بالقوه می‌توانند کارآفرین باشند، کسب و کار و شرکت راه‌اندازی کنند و اشتغال ایجاد کنند اما رویکرد دولت این است که مجوز کسب و کار ندهند و آنها را اذیت کنند در نتیجه آنها برای گذران زندگی به کولبری روی می‌آورند.

سیاح در پایان تاکید کرد: برای اشتغال یا جوان باید دارای ژن خوب باشد یا اینکه مسافرکشی،‌کولبری و یا اینکه شغل پست داشته باشد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت