وعده‌های وزیر صنعت تا افق ۱۴۰۰

کد خبر: 966991

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: داخلی سازی بیش از ۱۰ میلیارد دلار انواع کالای وارداتی را تا افق ۱۴۰۰ در دستور کار داریم.

وعده‌های وزیر صنعت تا افق ۱۴۰۰

خبرگزاری فارس: به نقل از روابط عمومی وزارت صمت، رضا رحمانی تصریح کرد: در ۸ ماهه سال جاری تولیدات منتخب کالایی از جمله فولاد بیش از 6.5 درصد، محصولات فولادی 8.5 درصد، انواع شیشه و جام بالای ۱۷ درصد، کاشی و سرامیک 6.5 درصد، سیمان ۵ درصد، صنایع غذایی مجموعاً ۱۵ درصد، انواع داروهای انسانی بالای ۳۰ درصد افزایش تولید داشته‌ایم.

رحمانی تصریح کرد: توسعه صنعتی در همه نقاط کشور و در همه رشته‌های صنعتی مورد توجه بوده است.

وی با اشاره به محور های هفت‌گانه فعالیت وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال جاری گفت: انقلاب معدنی و توسعه صنایع معدنی امسال به صورت ویژه در دستور کار است.

وزیر صنعت افزود: امسال یکی از ویژگی‌های کار در حوزه صنایع و معادن این است که طرح‌ها بر اساس برنامه و مطابق آمایش سرزمینی اجرایی می‌شوند.

وی گفت: یکی از برنامه های وزارت صنعت در سال جاری توجه خاص به مناطق محروم و کم برخوردار است و این در حالی است که که کمترین اتکا را به بودجه های دولتی داریم.

* کشور در تولید مس رکورد دار است

وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: با پیگیری صورت گرفته و اقدامات انجام شده میزان تولید مس در کشور افزایش قابل توجهی داشته و امسال در تولید این محصول رکورد دار شده ایم.

رحمانی با اشاره به برنامه افتتاح طرح های مجتمع مس سونگون خاطرنشان کرد: امروز مجموعاً ۱۷ پروژه شرکت ملی مس در این مجتمع اجرا می‌شود که سرمایه‌گذاری بالغ بر یک میلیارد یورو را شامل می شود که معادل ۱۴ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری است و سال آینده اولین کاتد مس را در این واحد استحصال می کنیم.

وی تصریح کرد: در توسعه صنایع معدنی، لحاظ مسائل زیست محیطی مبنا و پایه عملکرد ماست و ما از اول اجازه احداث واحد آلاینده را نمی‌دهیم، لذا احداث کارخانه اسید سولفوریک در مجتمع مس سونگون در حال پیگیری است.

وی ادامه داد: فعال سازی ظرفیت‌های معدنی و صنایع معدنی استان‌های همجوار با استان آذربایجان شرقی نیز در دستور کار است.

وزیر صنعت گفت: از همه سرمایه‌گذاران برای توسعه طرح‌های معدنی و صنایع معدنی این منطقه از جمله شهرک صنعتی تخصصی مس و صنایع پایین دستی در این منطقه دعوت می‌کنیم.

رحمانی افزود: یکی از سیاست‌های وزارت صنعت که به همه استان‌ها ابلاغ شده است، انتقال حساب ها و گردش مالی شرکت‌ها به استان‌های محل استقرار، تامین تدارکات و همچنین جذب نیرو از مناطق همجوار طرح ها بوده است.

وی ادامه داد: باید آثار فعالیت و سرمایه‌گذاری های انجام شده برای مردم مناطق مجاور ملموس باشد، همچنین انتظار می رود در حوزه کمک ها و مسئولیت های اجتماعی نیز واحدها این رویکرد را دنبال کنند.

رحمانی اعلام کرد: طبق قانون مقرر شده ۱۵ درصد از درآمدهای واحدهای معدنی صرف شهرهای محل استقرار و تأمین برخی زیرساخت‌های مورد نیاز در آن مناطق شود.

وی با اشاره به اجرای برخی طرح‌های تکمیلی و توسعه صنایع مس گفت : تکمیل طرح ذوب پالایش و همچنین فاز ۳ تغلیظ در این مجتمع دنبال می شود و امیدوارم با ظرفیت های خوبی که در این منطقه وجود دارد، گام‌های خوبی برای توسعه واحد برداشته شود.

وزیر صنعت گفت: در حوزه اکتشافات کارهای بسیار بزرگی در کشور انجام شده و استان آذربایجان شرقی نیز از جمله یکی از مناطق محوری در اکتشافات معدنی کشور است.

وی با اشاره به اهمیت توسعه معادن کوچک در سطح کشور افزود: این امر مهم به عنوان یکی از برنامه‌های ۳۴ گانه وزارت صنعت در سال جاری دنبال می‌شود و تمامی تولیدات این معادن از سوی شرکت‌های بزرگ معدنی به صورت تضمینی و بلندمدت با نرخ روز خریداری خواهد شد.

رحمانی ادامه داد: فقط در قالب طرح های در دست اجرای ایمیدرو امسال بیش از 3.6 میلیارد دلار طرح افتتاح می‌شود و یا آماده بهره برداری است.

رحمانی گفت: به عنوان مثال، طرح آلومینیوم جنوب با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن تولید شمش با سرمایه‌گذاری بالغ بر 1.2 میلیارد دلار هم اکنون آماده افتتاح است و ظرفیت تولید این محصول را در کشور به میزان قابل توجهی افزایش خواهد داد.

* ساخت داخل محور رونق تولید

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به سفر اخیر خود به استان اصفهان و افتتاح طرح ای پی آی در شرکت فولاد که موجب صرفه‌جویی ارزی بالا و ۲۵۰ میلیون دلار در سال می‌شود، گفت: داخلی سازی بیش از ۱۰ میلیارد دلار انواع کالای وارداتی را تا افق ۱۴۰۰ در دستور کار قرار داده‌ایم.

وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص راه اندازی نمایشگاه دائمی ساخت داخل، افزود: از شرکت ملی مس انتظار دارم در حوزه تخصصی خود این نمایشگاه را دایر کند و تا ساخت داخل آخرین قطعه وارداتی مورد نیازش این برنامه را با جدیت پیگیری کند.

وی تصریح کرد: سامانه دائمی توانیران نیز به عنوان نمایشگاه دائمی معرفی نیازمندی و عرضه توانمندی ها تا چند روز آینده عملیاتی خواهد شد.

وزیر صنعت خاطر نشان کرد: این صنعت باید ارتباط خود را با دانشگاه ها تقویت کند و عملکرد مناسبش در تنظیم بازار این کالا را تداوم بخشد.

وی گفت: صنعت مس سال گذشته در صادرات و بازگشت ارز ناشی از صادرات نیز عملکرد قابل قبولی داشته است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت