اثبات حسن نیت مخابراتیها به صنعت بانکی با صدور پروانههای MVNO
قائم مقام همراه اول صدور مجوزهای MVNO برای بانکها را نشانه اثبات حسن نیت رگولاتوری ارتباطات دانست.
به گزارش اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، حمیدرضا نیکوفر، قائم مقام مدیر عامل همراه اول در نخستین «سمپوزیوم بانکداری نوین» با بیان اینکه اپراتور اول در حال حاضر ۶٠ میلیون مشترک دارد و بزرگترین شبکه تلفن همراه را از منظر تعداد مشترک و حجم مصرف اینترنت در کشور راهبری میکند، اظهار کرد: صنعت ارتباطات سیار و بانکداری با صدور مجوز برای اپراتورهای مجازی تلفن همراه (MVNO) وارد همکاریهای رسمی شده اند.
وی با ابراز علاقه مندی نسبت به گسترش همکاریهای این دو صنعت ادامه داد: البته پیش از ارائه پروانههای اپراتور مجازی تلفن همراه نیز در قالب «سرویسهای پرداخت» یا همان USSDها همکاری هایمان با بانکها و شرکتهای خدمات پرداخت شکل گرفته بود، اما باید تمامی این همکاریها را در حوزه دیگری دنبال کنیم تا منجر به هم افزایی بیشتر در صنعت بانکی، پرداخت و اپراتوری ارتباطات سیار شود و در نهایت هم مردم از منافع آن بهرهمند شوند.
قائم مقام شرکت ارتباطات سیار ایران با تأکید بر اینکه در زمان نبود تکنولوژی باند پهن، اقدام به راه اندازی کانال USSD کردیم، گفت: اکنون نفوذ سرویسهای مبتنی بر این بستر تا حدی شده که هیچکس نمیتواند آن را از مشترک نهایی بگیرد؛ منفعت همکاریهای متقابل را هم مردم بردند و هم بازیگران حوزه بانکی بردند و هم اپراتورها.
نیکوفر خاطر نشان کرد: کانال USSD اکنون به یک سرویس خوب و قابل اعتماد تبدیل شده که حتی وزارت کشور بخشی از پروسه انتخابات را روی این بستر انجام میدهد.
نیکوفر «موبیلیتی، گوشیهای هوشمند و شبکههای اجتماعی» را بزرگترین ترندی دانست که در طی یک دهه گذشته محرک تغییر در خدمات تلفن همراه و همچنین بانکی و پرداخت برای مشتریان انبوه بوده است؛ از این رو افزایش همکاریهای صنعت مخابرات و بانکی که هر دو بیشتر بر بازارهای B ۲ C متمرکز هستند، مزیتهای چشم گیری به همراه خواهد آورد.
قائم مقام همراه اول سرمایه گذاری بیش از ٣٠ هزار میلیارد تومانی بخش ارتباطات سیار در سالیان گذشته را نمودی از فراهم بودن ظرفیتهای لازم برای نقش آفرینی بانکها بر روی این بستر عنوان کرد و با اشاره به تجارب موفق و ناموفق رگولاتوری ارتباطی و بانکی در این سال ها، تصریح کرد: با افزایش همکاریهای رگولاتوری بانکی و مخابراتی، دامنه تجارب موفق نیز بیشتر خواهد شد.
وی همچنین ابراز کرد: رگولاتوری ارتباطات با صدور مجوزهای «اپراتورهای مجازی تلفن همراه»، حسن نیت خود را به بانکها و شرکتهای پرداخت نشان داد، زیرا هم اکنون حدود چهار پنج پروانه اپراتور مجازی برای شرکتهای وابسته به بانکها و شرکتهای پرداخت صادر شده است؛ لذا اکنون ما از رگولاتور حوزه بانکی انتظار داریم تا آنها نیز با صدور مجوزهای لازم، اجازه ورود شرکتهای بزرگ مخابراتی را به بعضی از حوزههای بانکی و پرداخت بدهند.
نیکوفر سهم هر دو صنعت از GDP را ناچیز و بیش از ۲.۵ درصد عنوان کرد و در ادامه یادآور شد: همراه اول بزرگترین خدمات کیف پول همراه را در کشور دارد، اما برای حرکت در این مسیر نیازمند چارچوبهای جدید مقررات گذاری است.
در دو صنعت ارتباطات و بانکداری از منظر تحول دیجیتال شباهتهای بسیاری وجود دارد؛ از جمله ضرورت توسعه مهارتهای دیجیتال کارکنان که تاکنون به این موضوع چندان پرداخته نشده است.
گفتنی است نخستین سمپوزیوم بانکداری نوین چهارشنبه شب (یکم آبانماه) با حضور مدیران بانکی و جمعی از مدیران صنعت تلکام با هدف «بررسی روند دیجیتالی شدن بانکها و تحول در مدل کسب و کار عملیاتی» و در قالب محورهای تفکر و تحول دیجیتال، مدل نوین کسب و کار بانک ها، بانکداری خرد - تجاری و شرکتی، اقتصاد بانکداری باز، بانکداری داده باز و رگولاتوری در بانکداری نوین در هتل پارسیان آزادی برگزار شد.
دیدگاه تان را بنویسید